OM MIG/OSS och vår kennel:

Jag har alltid varit intresserad av djur och natur. Det har alltid funnits katt i vårt hem. Jag tjatade på mina föräldrar om flera djur. Till slut fick jag ett akvarium när jag var i skolåldern. Jag lånade böcker på biblioteket och lärde mig massor om akvariefiskar, fåglar, katter, hundar och andra djur. Sedan fick jag en undulat och sedan en till. Det blev ungar och så vidare.

När jag och min man flyttade ihop i en lägenhet 1976, skaffade vi katt, Ludde. En alldeles underbar katt. Han följde oss vart vi gick. Vi tog med honom överallt. Han var tom med oss på High Chaparall.

När vi 1979 byggde hus skaffade vi vår första hund. En svart labbetik. Hon fick av misstag 13 valpar. En dag när vi kom hem från jobbet hade hon lyckats ta sig ut ur hundgården och besökt grannens labbehane......
Tur vi hade en vän i närheten som var uppfödare av labrador. Hon tog hand om tiken och valparna till de flyttade.

Vi hade också flera akvarier och så småningom skaffade vi perser- och exotic-katter, startade tillsammans med några andra, independentklubben Blekinge kattklubb. Vi höll på med kattuppfödning i många år och for land och rike runt på utställningar. Till slut tröttnade vi då vi tyckte att domarna premierade osunda katter där nosen skulle vara så kort som möjligt och sitta mellan ögonen vilket innebar stora problem med andningen för dessa raser. Detta ville inte vi bidra med. Vi tog sedemera hand om två cockerspanieltikar från en kennel som inte hade plats för dem.

Under tiden fick vi tre barn. Den 1 januari 1985 hämtade vi vår son, då 3 mån gammal, på Kastrup. Han kom med sin flygeskort hela vägen från Seul i Sydkorea. Den 1 november samma år föddes våra biologiska tvillingflickor, 6 veckor för tidigt. När barnen var i 10-årsåldern köpte vi en till hund. En blandning mellan labbe-golden-flat. Hon blev nästa 16 år. En helt fantastisk hund. Den ena dottern tränade henne mycket och bl a agility.

2005 köpte vi så vår första cavalier, Niccelia's Grace Kelly. Vi hämtade henne i Värmland hos Lotta. Vår ena dotter, Sandra, köpte samtidigt en hane, Carhartt Harpo, och tanken var att para dessa två när det blev dags. Vi skaffade kennelnamnet, Grace Kelly's, som är efter vår stamtik. Det blev en valpkull i kombinationen Grace och Harpo, C-kullen. Det blev 7 valpar. Vi sparade en tik, Cleopatra (Tindra) som nu har fått 4 kullar där vi sparat en tik, Jo-Jo, som nu är drygt ett år och bor hos fodervärd.

2007 köpte vi Vouges Harriet och vi har behållit 2 hanar från henne som har olika fäder.

2011 köpte vi vår första black & tan tik, Fläderlyckans Maizi (Mimmi) i Dalarna. Hon har fått två kullar. Vi behöll en tik från första kullen, Hannah.

2015 hämtade vi hem en liten tik från Tyskland, Love & Happiness vom Kaninchengarten.

I dagsläget, 2016-12-17, har vi 10 cavalierer varav en på foder. Två hanar (egen uppfödning) och 7 tikar i olika åldrar bor hos oss.

Jag arbetar som samordnare på Marinmuseum i Karlskrona. Jag är Diplomerad hundinstruktör, håller hundkurser, agility samt är även Hundproblemutredare. Min man och jag driver ett litet hundpensionat sedan något år tillbaka. Mina hundutbildningar

 

Webmaster @ Copyright Ann-Cristin Antonsson
Bilder får endast kopieras efter min tillåtelse.

Besökare idag: on line: