Om Kenneln

 

Grace Kelly's kennel startade 2007. Uppfödningen är en liten uppfödning i hemmamiljö tillsammans med oss och övriga hundar och katter. Detta ger valparna en bra start i livet med trygghet och social träning.

Som uppfödare med registrerat kennelnamn åtar man sig ett mycket stort ansvar. Vilket bl a innebär, hur man bedriver seriös uppfödning, hur man uppnår en god hundhållning, och hur man förhåller sig till valpköparna.

Mina hundar är försäkrade i Agria och jag har en speciell valpförsäkring en s.k. "dolda fel försäkring" som skyddar valpköparen mot s.k. "dolda fel" som gäller upp till tre år. Valparna är vid leverans besiktade, vaccinerade, ID-märkta och avmaskade.

Mina avelshundar är ögonlysta, hjärt- och knäledsundersökta av specialutbildad veterinär enligt SKK's rekommendationer. Jag DNA-testar våra aveldjur för Curly coat dry eye syndrome och Episodic falling.
Jag använder endast dokumenterat friska avelsdjur och de ska ha varit utställda minst en gång. Även valparnas mor- och farföräldrar ska ha friskintyg från ögonspegling samt hjärtstatus ua vid 5 års ålder.

Rasens utveckling befrämjas genom att det finns regler som styr verksamheten. På så vis finns det gemensamma intressen att arbeta för rasens hälsa och goda egenskaper samtidigt som man arbetar aktivt för att motverka eventuella svagheter hos rasen.

Avelsplanering sker i enlighet med Cavaliersällskapet och SKK's regler och rekommendationer.

Detta får du med dig vid valpköp hos Grace Kelly's
En pärm med följande handlingar:
- veterinärbesiktningsintyg som ej är äldre än en vecka
- vaccinatonsintyg
- registreringshandlingar (stamtavla)
- köpekontrakt
- Info om valpförsäkring
- info om skötsel, avmaskning o vaccinering
- snuttefilt (= lukttrygghet)
- foder som räcker den första tiden
- halsband o koppel

Detta bör du ha förberett inför hämtningen:
- korg
- matskålar
- klotång / vanlig nageltång eller nagelsax räcker i början.
- kam och mjuk borste
- tuggben, leksak, gosedjur.

Av Dig som valpköpare förväntar jag mig att du är seriös och att du noga har tänkt igenom ditt val. Att ha hund innebär ett stort ansvar i upp till 10-12år eller mer. Som hundägare har man alltid skyldigheter som t ex uppfostran, att hunden aldrig får förorena på allmän plats, osv.


Du måste ta ledigt en tid i samband med valpköpet. Din valp behöver trygghet och får inte lämnas ensam den första tiden. Succesivt kan man sedan börja vänja den vid att vara ensam korta stunder och därefter öka tiden. Som vuxen bör inte din hund lämnas ensam mer än 4 timmar. Om du arbetar mer än 4 timmar per dag måste passning ordnas och vara förberett redan innan valpen hämtas.

En hund kostar pengar och inköpspriset är bara en liten del av kostnaden.
Cavalieren är en mjuk och sällskaplig ras som är mycket lättlärd och formas efter sin ägare. Att höja rösten till en liten cavalier är förkastligt! Du bör lära valpen grundlydnad. Anmäl dig till valpkurs hos exempelvis din lokala Brukshundsklubb redan när du kommer hem med din valp. Det brukar vara hårt tryck på dessa kurser så därför är det bra att vara ute i god tid.

Fostra din cavalier vänligt o mjukt och ge den mycket kärlek. Positiv inlärning ligger till grund för att din hund sak lita på dig.
Ge din hund möjlighet att röra sig fritt - då är god fostran ett måste. Hunden måste komma på inkallning! Kom ihåg att det är Du som matte eller husse som är flockledare. Alla hundar vill ha en ledare som den kan känna tillit till.
Se till att ge din hund rätt sorts mat och i lagom mängd då tjocka hundar lever farligt och det tär på deras leder, hjärta och allmäntillstånd.
Förväxla aldrig kärlek med bullar o kakor - ge din hund positiv feedback i form av beröring eller några vänliga ord i stället.
Belöna på RÄTT sätt utifrån tillfälle. Hundgodis - typ köttbullebit - i inlärningssyfte fungerar jättebra.

Jag har inget krav att du som valpköpare ska delta på utställningar eller andra tävlingar. Skulle du vara intresserad av detta är det självklart extra roligt. Jag är dig då naturligtvis behjälplig om jag kan då det ligger i mitt intresse.

Det viktigaste för mig är att du och din cavalier trivs tillsammans!

Du är alltid välkommen att kontakta mig om frågor och funderingar.
Självklart vill jag i framtiden se hur din valp utvecklas och om det är möjligt, träffa Er.

Jag säljer under inga omständigheter valpar på avbetalning.

Har du samma synsätt gällande hundar som mig och är intresserad av att köpa valp från Grace Kelly's, är du Välkommen att höra av Dig till mig:


Ann-Cristin Antonsson

0734-234039


  

 Webmaster @ Copyright Ann-Cristin Antonsson
Bilder får endast kopieras efter min tillåtelse.

Besökare idag: Besökare online: