Dagbok 2018

2018-12-16
För drygt en vecka sedan fick lilla Olivia ett nytt hem. Det beslutet satt långt inne. Hon är ju så härlig och speciell. Hon fick flytta till Jönköping tillsammans med matte och 2 ragdollkatter. Allt har gått jättera och Olivia och ena ungkatten har funnit varandra.

Lycka till i framtiden lilla Oliva och matte!

 

2018-11-06
Nu får jag skämmas, det var verkligen inte igår jag skrev här. Det har varit mycket. Vi har bl a blivit med valp! Mimmi och Felix levererade en valp i slutet av juni. En liten b/t tjej. Hon är ljuvlig. Vi har velat fram och tillbaka om hon ska vara kvar eller inte - och hon är fortfarande kvar :-). Jag ska ställa henne på inofficiella utställningen i Ronneby i slutet av november - Blekingemästaren - så får vi se vad domaren gillar hennes "tuppkam". Hon är så söt. Vi har aldrig fått en valp med en tuppkam så det är ju speciellt men utställningsmässigt vet jag inte om det är så önskvärt ;-).

Hanna är parad. Det har gått tre veckor så det är lite tidigt att se om hon är dräktig men hon är i alla fall matglad. Det brukar hon inte vara så det kan vara ett tecken.

Idag har jag startat Unghundskurs del 2. Vädret var ok i kväll. Ingen blåst, vilket är ganska ovanligt för att vara här, och en kuslig dimma la sig över planen i ljuset av strålkastarna. De är så duktiga mina kursdeltagare. de har utvecklats bra.

Från januari 2019 ska jag gå ner lite i arbetstid. Jag kommer att gå i deltidspension, och jobba 80% med lediga fredagar.

2018-07-12
Vilket underbart sommarväder vi har. Härliga dagar med sol och bad och ljumma kvällar. Men nu längtar vi efter regn också. Gräs och växter har torkat och dött här i södra delen. Lite oroväckande för hö till djuren och bönderna är oroliga för att behöva nödslakta sina djur. Lagom brukar ju vara bäst. Konstigt klimat det är.

Jag har precis starat en valpkurs intensiv. Vi kör 2 ggr per vecka i 3 veckor sedan fortsätter vi med en gång per v i 6 v. I augusti blir det fortsätting i agility samt ev fortsättning i "Hunden i vardagen". Det är så roligt att hålla kurs.

På söndag, 15/7 kl 12.00 har vi den årliga cavalierträffen här. Det är inte så många anmälda som det brukar men ca 30 hundar och kanske dubbelt så många folk. Vi kommer att ha veterinär på plats från 12.30 som vaccinerar och hjärtkollar till ett reducerat pris. Det är ju toppen om så många som möjligt hjärtkollar sin vovve då vi försöker få bukt med blåsljud på våra sötnosar. Vi har ett mycket strikt avelsprogram att följa.

2018-04-19
Tyvärr så verkar det inte bli några valpar alls i år. De tilltänkta verkar inte fatta tycke för varandra :-(. Vi får hoppas på nästa löp.

Nästa vecka på torsdag drar vi igång nybörjare - Agility som aktivitet - . Söndagen den 13 maj kl 13.00 startar Hunden i vadagen vid tillräcklig antal deltafare. Det är 2 platser lediga än så länge här.

2018-03-20
Ibland blir det inte riktigt som planerat. Våra två tikar som vi planerar para har fortfarande inte börjat löpa. Det är bara att vänta och se.

Tänkte starta agilitykurs den 26 april. Just nu pågår Hunden i vardagen för unghund och så har jag ju hundpromenader i Nättraby kl 11.00 på lördagar.

Lilla fina Agnes lämnade oss plötsligt för några veckor sedan. Hon var pigg och som vanligt på morgonen men efter maten fick hon hosta och blev jättedålig. Vi kunde inte göra någonting. Det tog nog bara 15 min så somnade hon in i min famn. Så fruktansvärt jobbigt. Stackarn. Jag förmodar att det var hjärtat. Hon blev drygt 10,5 år.

2018-02-02
Lite har det hänt sedan jag skrev sist.
Vår första cavalier (stamtiken) Niccelia's Grace Kelly 12,4 år har vi återigen opererat. Hon hade livmoderinflammation och hade förmodligen haft det ett tag. Vi funderade en stund på hur vi skulle göra men Grace är frisk och pigg för övrigt och hade inga som helst bekymmer efter att inte för så längesedan haft 2 ganska täta opertioner med borttag av cancerjuver. Jo såklart att vi gör operaitonen. Veterinären, Nina på Fyra Bens smådjursklinik, tog bort livmodern och konstaterade att den var rejält ful. Första och andra dagen var hon lite påverkad och hade självklart ont men nu är hon så pigg. Hon sover visserligen gansk mycket men hon står ju på Rimadyl och antibiotika någon dag till. Nu är det bara att hålla tummarna att hon får leva gott i några år till.

Idag har vi ultrljudat Mimmi efter parning med Felix för 4 veckor sedan. Nej, vi misstänkte de, hon är tom denna gången.

Nu väntar vi tills två av våra andra tikar ska löpa förmodligen i februari/mars.

2018-01-05
Nytt år och idag är det Trettonafton! Vart tar tiden vägen.........??

Tyvärr har jag inte skrivit i dagboken sedan september förra året. Vet inte varför men tiden rinner iväg och jag har helt enkelt glömt bort. I våras drabbades jag ju av utmattning och har inte haft så mycket ork men nu är jag förhoppningsvis tillbaka igen. Åtminstone har jag börjat heltid igen efter att ha jobbat 50 och 75% ett tag. Men skallen är inte med mig riktigt som tidigare. Det tar säkert ett tag till om den orkar ;-), Jag fyllde ju 60 i december ju....

Vi (Göran och jag) drog iväg till Maspalomas på Kanarieöarna den 18 december och kom hem den 25. Vi bara lämnade allt, Födelsedags- och julbestyr. Det var nio år sedan vi var på solresa sist. Jag har alltid haft målet att en gång i livet få sätta julgranen i sanden. NU ÄR DET GJORT. Det var en HELT underbar vecka. Sån avkoppling. Vi hade halvpension så det var verkligen lyxigt. Underbart god och varierende frukost och middagsbuffé. Soligt varje dag. Vi kanske fick blodad tand.. ;-).

Nu till hundarna: Vi har inte varit på några utställningar i vinter och kommer nog inte att ställa förrän det blir utomhusutställningar. Inga valpar men vi har precis parat Mimmi och Felix. Få se om det blir något. Det blir i så fall Mimmis sista kull.

Agnes (10,5 år) fick juvertumör och livmoderinflammation samtidigt, så hon är opererad. Hon har också blåsljud sedan sjuårs-ålder och först nu har vi behövt sätta in medicin. Agnes mår bra nu. Hon springer och skuttar som en unghund när vi är i skogen. Så härligt att se.

 

 

 

 

.
Webmaster @ Copyright Ann-Cristin Antonsson
Bilder får endast kopieras efter min tillåtelse.

Besökare idag: on line: