Dagbok 2017

 

2017-09-17
Skäms på mig! Nu är det verkligen längesedan jag skrev.

Vi har tillbringat härliga dagar i husbilen i sommar och i höst. I huvudsak har vi varit på hundutställningar. Förutom Tvååker, då vi övernattde i Ullared, har vi varit i Ransäter, Ronneby och Eslöv. Det blev ett resercacib för Felix och ett reservcert för Eddy och några CK. Vi tillbringade ett par nätter på Bomstabadens camping i Karlstad. En jättefin camping fast något dyr. Ligger alldeles intill Vänern, så det blev mitt första dopp där. Vi hade cyklarna med oss och tog en tur i skogen. Nä, vi mötte ingen björn men däremot ett rådjur som stod och glodde på oss.

Eslöv - Senaste utställningen vi var på var i Eslöv. Ja, jisses. Det går till historien. Det hade regnat mycket i några dagar och regnade på fredagseftermiddagen när vi kom till flygfältet där husbilar och husvagnar brukar stå. Det stod EN husbil där. Det var blött som attan på gräsfältet och leriga spår. Jaha, vad gör vi? Vi började köra in och så tog det stopp med en gång. Vi slirade och leran stänkte.... En hjullastare kom och drog loss oss och baxde iväg oss brevid den andra husbilen. OK, kommer vi ut på söndag?

Det kom en husbil till som körde fast och som hämtades och parkerades bredvid vår. Det diskuterades lite oss husbilsägare emellan och de andra två skulle hem på lördagen. Så - de vågade inte stå kvar utan lyckades komma loss och körde därifrån. Under kvällen kom det 7-8 husbilar och husvagnar som baxades in men sedan stängde de av och hänvisade till annan plats längre ifrån. Ja, vad ska man göra. Vi bestämde oss för att vara kvar då det lovades uppehåll och sol på söndagen.

 

Jag tog ut hundarna (3 st) och fick för att rasta dem efter resan. Oj oj oj.... de hade precis slagit gräset som hade varit långt, och hundarnas pälsar var inte att leka med efter denna korta rastning. Jag fick borsta och kamma bort allt blött gräs i behängen och under magarna. Inte nog med det, de nybadade och fina hundarna var alldeles gröna i behängen. Det var bara att ta in dem i duschen en efter en. Tur vi precis köpt elverk så att jag kunde föna dem. Hela husbilen full med blött gräs och lera - så det var bara att sopa och rista mattor. Men det blev bra när det blev färdigt. Hagen upp utanför och matta på, förutom en liten kiss/bajshörna, sedan fick de rasta sig själva där. Det funkade jättebra. Våra vill inte så gärna vara ute när det regnar och är blött så det var ut och in snabbt igen.

Vi lyckades ta oss loss på söndagen när vi skulle hem. Göran hade varit runt på fältet och rekogniserat. Han bestämde sig för att testa att köra rätt över flygfältet till andra sidan då det var torrast där. Det hållet vi kom ifrån gick inte att köra då det var alldeles spårigt och lerigt. Sagt och gjort vi startade upp vår lilla "Ninja" kopplade ut antispinnen och började köra. Ja, det slirade lite i början men det gick! Vi kom iväg och här gällde det att inte behöva stanna för någon som gick ivägen. Det kom några med hundar men de fattade och höll sig undan. Så var vi äntligen på "fast mark". Yes! Funktionärerna som stod på den sidan fältet gjorde tummen upp och så var vi gå G. Gissa om bilen var lerig. Det blev grundlig tvätt när vi kom hem.

I går hade vi besök av Lukas och Jason. De kom med matte och husse i sin husbil och övernattade för att sedan åka mot nya äventyr. Vi hade en jättetrevlig kväll. Tror att killarna blev lite "till sig" då vi har två löptikar i hundborgen. Men det gick jättebra med alla våra övriga hundar inkl våra hanar. Vi kunde sitta ute och njuta av middagen på altanen till sena kvällen med ljus och infra på. Känns som att dett kanske är sista kvällen att sitta ute.

Hittade ett härligt foto i min telefon på William och våra senaste valpar.

 

2017-07-10
Alltså, wow! Vi är så stolta. Grace Kelly's Felix blev BIR och fick sitt första CACIB på fredagen i Tvååker och BIM på lördagen av totalt 47 cavalierer. Jippiiii!

 

2017-06-26
Så var det sista valpens tur att flytta. Lille "Sigge" som flyttat till familjen Catja Lundstöm i Mönsterås. Lycka till i framtiden med vår lille tuffing! Hoppas vi ses snart igen.

2017-06-23
Så var äntligen den långa väntan slut för Karolina och famljen Hjortskull. Idag på Midsommarafton hämtade hon hem sin "Ludde" som kommer att bo i Kallinge som bara ligger ca 2 mil härifrån. Ludde får vi se mera av då även han och Karolina, ska gå valpkurs här. Härligt att få följa utvecklingen på nära håll. Lycka till med lille Ludde!

2017-06-22
Idag har Natalie "Clara" flyttat till familjen Marcus Antonsson. De bor här i Karlskrona i Backabo. Clara får vi se mera av då hon ska gå valpkurs här till hösten. Ska bli så roligt att följa hennes utveckling på nära håll. Lycka till med lilla Clara.
2017-06-21
Idag har första valpen från Tindras kull flyttat. Det är Nelly, som kommer att bo i Munka Ljungby tillsammans med familjen Olsson och en äldre cavalierdam. Vi önskar er stort Lycka till i framtiden med vår lilla Nelly!

 

2017-06-04
Så äntligen var dagen kommen för familjen Christel Azrour i Skanör som längtat.....
Det är lille Moltaz "Molle" som flyttar till sin nya familj. Lycka till i framtiden med honom!

 

2017-06-03
Idag har Maya Lin flyttat till Rickard och Larissa i Stockholm. För tre år sedan hämtade de lille Grace Kelly's Isaac (Philip), som också fick vara med på bilden.
Lycka till med en liten vovve till i familjen!

 

2017-05-21 19.30
Igår var vi i Hässlholm på internationella och ställde Eddy. Han fick excellent och blev 4 i konkurrensen. Bra kritik men ur päls för dagen. Domare Henrik Johansson. Vi tycker att Eddy har mer päls än han brukar... hi hi... men det kanske är lite väl mycket underull. Får fixa honom lite mera.

Valparna växer och frodas. Maya och Molle springer omkring i hela huset nu emellanåt. De är så roliga. Sessan tycker det är så kul att leka med valparna nu. Eddy gillar också de små men Felix tycker at de är lite jobbiga. Grace är så lycklig att få sköta om dom. Snart får hon mer att göra när de andra fyra blir någon vecka till och även dom får komma ut i stora världen.

2017-05-13 15.45
Vår lilla minsta tik i Tindras kull som hade svårt att suga, Nelly, är superduktig. Hon började suga ordentligt bara efter någon dag. En riktig kämpe. Hon tar verkligen för sig. Hon är lite mindre än sina syskon men håller på att komma ikapp. Nu har de börjat busa lite med varandra och börjar stå på sina ben.

Äntligen har det börjat bli varmt ute. Idag är det superhärligt. Det var det igår också förstås. Mimmis valpar har för första gången fått komma ut på altanen i hage. Så härligt att se dem upptäcka världen steg för steg.

Idag blev lille Grace Kelly's Kasper (Frallan) (juniorklass) BIM på inofficiella i Nybro. Grattis Caroline, bra jobbat!

2017-04-29 16.30
Det har varit en orolig vecka. Den förstfödda lilla tiken har inte kunnat suga riktigt ordentligt. Det har varit ett ständig passande med att lägga till henne till tutte och stödmatning via flaska. Hon gick ner i vikt i början precis som sina syskon och som de brukar göra första dygnet men sedan fortsatte hon att gå ner medan syskonen ökade. Efter mycket jobb med passning och tillägg, för att inte tala om valpens egen ivriga livsgnista och kämpande, lyckades vi få den lilla att suga ordentligt. Hon har sedan några dagar äntligen börjat öka i vikt men är så klart lite mindre än sina syskon nu. Vi får fortfarande passa emellanåt så att inte syskonen puttar bort henne men hon löser det mer och mer nu. Hon är en riktigt lite tuffing. Så underbart att det går åt rätt håll. Vi kan bara hoppas att det går vägen nu.

2017-04-23 19.30
Äntligen! Det var en långdragen procedur. I morse föddes den första lilla tiken. Den sista valpen, som var en hane, föddes vid lunchtid. Det blev 4 jättefina valpar. 2 tikar och 2 hanar. Alla försedda med spot i varierande form och storlek. Nu ligger de så nöjda tillsammans med mamma Tindra i valplådan och snuttar.

Uppifrån och ned: tik, tik, hane, hane.


Fortsätt följa Tindras och Felix valpar på valpsidan.

2017-04-22 17.00
Nu verkar det äntligen vara dags för Tindras valpning. Hon bäddar för fullt och släpper inte mig med blicken. Så i natt eller i morgon blir det nog. Vi hoppas att allt ska gå bra nu. Det är alltid en viss oro.

 

 

Valpträff Långfredagen 2017

Det var en kylig långfredag men det regnade inte i alla fall. I år kom det 5 familjer samt en familj som ska köpa Mimmis hanvalp som nu bara är 11 dagar gammal. De bor i Skanör och det har tingat den lille hanen som ännu inte har fått något namn.

Vi startade ute så att alla våra cavalierer fick hälsa på varandra och busa omkring på planen lite.

Det är alltid så trevligt att få träffa våra "valpar" med familjer. Vi umgås och pratar och den som vill kan gå hinderbana som vi ställt upp på planen eller så kan man bara vara. Jag hjälpte till att klippa klor och päls för den som ville. Enligt tradition bjuder vi på grillad korv och fika. Tack till alla som kom till oss!

 

Fortsätt följa Mimmis och Eddys valpar på valpsidan

2017-04-05
Sent i måndagskväll nedkom Mimmi med 2 små underbara b/t-valpar. Det blev en kille och en tjej. Båda har en vit strimma på bröstet. Allt har gått bra. Valpar och mamma mår fint.

2017-04-01
I väntans tider. Det börjar närma sig nedkomst för Mimmi och Tindra. Vi räknar med att Mimmi valpar nästa helg och Tindra 2 veckor efter. Mimmi har en liten kula, vi gissar att det är 2-3 valpar. Tindra är lite större så där kan vara flera men det vet vi inte förrän det är dags. Vi brukar inte ultraljuda eller röntga om det inte av hälsoskäl är nödvändigt. Det är bara att vänta och se och hålla alla tummar att det ska gå vägen. Det är alltid lite oroligt när det är dags. Allt kan ju hända. Tur att vi har en underbar veterinär som kan ställa upp när som helst på dygnet om det skulle behövas.

Idag ska det bli försommarväder! 1 april! Man kan tro det är ett skämt. Men jag var ute här i morse kl 06.00 för att släppa ut pensionatshundarna och det var riktigt ljummet. Fåglarna kvittrade för fullt. Så härligt. Det passar ju bra för vi ska hämta hem husbilen idag efter hennes vintervila.

2017-03-13
Tänkte skriva några rader innan jag tittar på Farmen. Det måste jag bara se. En kopp te och Farmen det har blivit en vana liksom. Nu är det ju snart slut men det blir säkert något annat såpigt. På tal om såpa.......

Jag har precis tvättat Felix öron och kammat bort en massa löv och skräp från pälsen. De gillar att rota runt i mossa och löv som ju tyvärr finns på tomten här. Sessan päls fick också en rejäl genomgång. Hon hade små små tovor under "armarna". Ojjjj va hon piper. Det gör ju sååå ont. Ja, det gör det säkert men en del skriker mer än andra.

Nu har jag något roligt att bertätta - Mimmi är dräktig! Det är lite tidigt ännu att säkerställa om Tindra är det också men det märker vi snart.

2017-02-18
Idag har vi varit i stan och besökt den nya Husbilsaffären, Peter Rudvi. Kul att titta runt i husbilarna. Vi konstaterade att vi är supernöjda med vår "Ninja" (husbilen) som vi köpte i augusti 2016. Firman säljer även tillbehör och vi behöver stolar och ett bord att ha utanför vår husbil. Det var intressant. Vi hittade jättesköna stolar och ett bord samt en utematta. Nu lääängtar vi verkligen ut men vi väntar lite till.

Vi har ju lite andra planer framöver ;-). Mimmi är parad med Eddy och Tindra med Felix. Nu hoppas vi på smått i april. Spännande.

I tisdags startade jag upp en valpkurs igen. Den blev fulltecknad ganska fort. Vi hade teori första gången. Tiden ramlar alltid iväg vid dessa tillfällen. Det är så roligt att prata hund. Nästa gång ska vi vara ute på planen. Hoppas vädret håller i sig och inte blir regn eller snö.

2017-01-22
Vilken tur att vi har Hundborgen!

Nu löps det hej vilt här. Våra 2 hanar är helt galna. I synnerhet Eddy. Han vet inte vart han ska ta vägen. Hanarna får bo i Hundsk vi vaa utesk vi vaa uteborgen nu. Det funkar inte riktig att ha tikar och hanar i samma hus när alla löper. Det är så synd om pojkarna då. För det mesta har vi låtit tikarna vara i Borgen när de löper men nu valde vi att ha hanarna där. Nu höglöper Agnes och Hannah och nu väntar vi bara på att Tindra ska komma igång. Då tänkte vi para henne med Eddy. Näst på tur är Bonnie som vi planerar att para med Felix.

I morgon bär det iväg till Malmö för egen del. Jag ska gå en grundkurs i arbetsmiljö. Kursen håller på i tre dagar så jag är inte hemma förrän på torsdagkväll. Det ska bli intressant i alla fall fast jag är inte så sugen på att vara borta så många dagar.....

2017-01-12
Nytt år och nya utmaningar.

Vi väntar nu på att Tindra och Bonnie ska löpa. Det är tänkt att vi ska para med våra egna hanar. Det löps för full här nu men det är Grace, Sessan och Hannah som löper. Sessan får allt vänta ett par år till och Hannah planerar vi att para nästa löp. Grace är klar med valperiet för längesedan. Hon blir 12 år i höst.

Idag har vi varit och hjärtkollat Tindra 6,5 år, Felix 4 år i februari, Mimmi 6 år i mars, och Eddy 5 år i april. Alla ua. Det är allt lite nervöst när man ska göra detta test.

 

 

 

.
Webmaster @ Copyright Ann-Cristin Antonsson
Bilder får endast kopieras efter min tillåtelse.

Besökare idag: on line: