Dagbok 2016

 

2016-12-27
Attan vad det har blåst i natt. Stormen Urv gjorde sig påmind. Trots detta inga stömavbrott eller knappt ens några nedfallna träd i Blekinge. Det blev lite dåligt med sömn för min del då det lät ganska mycket utanför fönstret.

Juldagen hade vi en spontan cavalierpromenad på förmiddagen längs Nättrabyån. Härligt väder och gott att röra på sig lite efter julmaten. Vi kommer att ha minst en promenad till i mellandagarna.

Vi hade räknat med att Hannah skulle löpa i december och para henne men det ville inte Hannah ;-/ så nu får vi vänta att para henne till tidigast maj.
Vi planerar som tidigare att para Bonnie och Tindra med våra egna hanar.

Idag får det bli en inomhusdag. Jag har en del bokföring som ska göras och annat fix och i eftermiddag blir det kalas då vårt yngsta lilla barnbarn Ludwig fyller 2 år.

2016-12-17
Nu knackar julen på dörren. Julkänslan har kommit krypande.

I söndagskväll åkte vi till Polen för att besöka julmarknad i Gdansk på måndagen.
Vi tog taxi från färjan till Gdansk. Jisses va han körde. Gas o broms och järnet i sicksack mellan filerna. Efter denna taxiupplevelse strosdade vi runt på torget i Gdansk och besökte några små butiker. Efter det gick vi till julmarkanden. Den var inte så stor som förväntat men mysig ändå. Det var kallt som attan och lite blåsigt och så började det plötsligt snöa. Då fick man ju feeling. Vi köpte oss varsin mössa och genast blev det ännu mysigare. Vi tog taxi tillbaka till Gdynia men till ett jättestort köpcenter, Riviera. Denna taxiresa var betydligt behagligare. Vi gick och gick och besökte flera butiker, handlade lite, åt mat och fikade sedan var det åter dags för avfärd till färjan som låg för kaj så att vi kunde gå ombord och vila lite innan avfärd mot Karlskrona. Vi kom till Karlskrona kl 07.00 på tisdagsmorgonen. Vi blev hämtade av vår dotter Carolin som körde mig direkt till jobbet.

Vi väntar på att åtminstone två av våra tikar ska löpa nu. Hannah hade vi hoppats para innan 31 dec men det verkar som att vi får vänta till hennes nästa löp som ju då bör bli i maj-juni då våra avelsdjur måste vara 3 år fyllda och ha hjärta ua från 2017. Nuvarande regler är minst 2 år. Hannah blir 3 år i maj. Men vi planerar att para Bonnie och ev Tindra nästa löp som ju bör bli i början av 2017.

2016-11-05
Oj, jag skäms. Det var ett tag sedan jag skrev.....

Blekingemästaren (inofficiell utställning i Ronneby) har varit. Denna gången hade jag anmält Bonnie och Jo-Jo. En av våra valpköpare deltog också med Kasper (Frallan) i valpklass. Det gick bra för samtliga. Frallan blev Bästa valp i sin klass, JO-JO fick jättebra kritik. Hon var väldigt blyg och behöver mera träning men domaren var så himla bra och hjälpte henne över den värsta oron. Domaren gillade verkligen Jo-Jo men kunde inte ge henne någon placering pga JO-JOs osäkerhet i ringen. Jo-jo behöver bara mera träning så kommer hon gå jättebra sa domare, Bonnie blev BIR!

Förra helgen var jag på kurs i 2 dagar i Täby i Amichine Bonding med Mervi Kärki. Fick så mycket inspiration. Jag kommer att går vidare med detta tänk. Så enkelt. Nu har jag certifikat även i denna metod. De fyra grundstenarna är Mat - Jakt - Fara - Status. Jag kommer att fortsätta hålla konsultationer i vardagsproblem. Hjälpa hundägare att hjälpa sina hundar med t ex hundmöten, koppeldrag, utfall, m.m.

i morgon bär det iväg till Växjö internationella utställning. Jag kommer att ställa fyra hundar. Så många har vi inte haft med oss tidigare. Få se hur det går.
Jag har badat alla fyra idag. I pausen - kl 16.00. var vi på teaterfars med "Stefan o Krister" i Konserthuset i stan. Göran fick det som present av mig när han fyllde 60 i somras. Den var rolig. Bäst är Dagotto. Efter det så åt vi en god middag på Nivå. Sen hem igen och fortsätta bada sista hunden.

När det var klart med föning osv och 2 av dem hade sinatorkdräkter på, så var det dags att bada rumpan på Sessan som trodde att torkdräkten var en blöja :-/.
Men nu ska jag krypa ner och upp i ottan i morgon så hundarna får gå ut och kanske jag får bada tassar igen för det regnar så förb..... och risken finns att det blir svarta tassar.......

 

2016-09-11
Wow, vilken helg! Felix blev BIM i lördags på rasspecialen i Eslöv och idag blev Sessan BIM och fick sitt första Cert endast 14 månad gammal!

Förra helgen blev Felix Bästa hane och BIR igen !!! på Ölands nationella utställning. Vi är sååå stolta!

2016-08-13
Jippiiii!!!!! Idag blev Felix svensk utställningschampion och BIR på Ronnebys nationella utställning. Det var domare Hans Almgren som dömde och han dömde även i gruppen. Vi blev inte placerade men nästan.... vi blev 6:a...;-).

Vi är superglada!!! Vi firade med champagne och hengjord pizza när vi kom hem.

 

2016-08-11
Idag hämtades lille Lukas av familjen Wikström. Lukas ska bo i Nygård tillsammans med Jason 1 år, som också kommer från vår kennel. Lukas har ju varit ensamvalp och är van att ta för sig. Han är inte rädd för någonting. Har redan hunnit bada i pool, åkt bil och färja och hittat på en massa bus tillsammans med Sessan 1 år och mamma Mimmi förstås. Lycka till i ditt nya hem underbare Lukas!

 

2016-08-01 19.40
Idag är Mimmis valp, Love at first sight, eller Lukas som han ska heta, 8 veckor. Han ska flytta om ca 14 dagar. Han kommer att bo hos familjen Wikström i Nygård som redan har en valp från oss, Jason. Lukas kommer att få det toppen. Lille Lukas är ett stort busfrö. eftersom han är ensamvalp får han ta för sig med ugnhundarna i flocken. Mamma Mimmi är inte sen att busa med honom heller. Det kan gå ganska vilt till här ibland. Om en vecka blir det vaccinering och besiktning.

Det var ju ett tag sedan jag skrev och jag har hunnit ha semester. Jag har varit hemma hela tiden pga att Göran jobbat kvällar och helger under sommaren. Men vi var borta en natt då vi var på utställnig i två dagar i Tvååker. Det gick ganska bra men vi jagar fortfarande ett cert för Felix för att han ska bli champion. Nästa utställning är i Ronneby den 13 augusti så vi får se hur det går då. Tur vi har barn som ställer upp och passar övriga i flocken när vi åker iväg annars, hade det inte gått.

Nu är det en lite jobbig tid igen. Tindra löper men vi ska inte para henne så hon får bo i Borgen tillsammans med Agnes. Agnes brukar alltid vara den som får hålla löptikar sällskap, stackarn.

Hoppas det inte ska dröja så länge med att skriva till nästa gång;-).

2016-06-06 12.00
Tidigt i morse, 04.00 och 04.30, föddes två små valpar. Först en fin liten tik som tyvärr dog pga att den satt fast för länge. Kort därefter en hane. Hanen vägde 240 gr och tiken vägde något mera. Så, nu får vi hålla tummarna att den lille pojken äter och utvecklas som den ska. Vi har aldrig haft bara en valp tidigare. Det är ju lite speciellt när den inte har några syskon. Bilder kommer att finnas under valpar.

2016-06-05
I dag har Mimmi bäddat i sin valplåda och lite varstans.

2016-06-04
Nu är det väntans tider. Nästa vecka bör det bli. Mimmi är ganska trind om magen. Idag har jag klippt henne lite på magen och tunnat lite övrig päls då det ju är väldigt varmt nu. Hon har inte intagit valplådan ännu fast den står på plats. Inte heller letat efter liggplats eller bäddat. Hon tycker det är skönast att sova på det svala golvet för tillfället. Jag kommer som vanligt lägga ut information här i vår dagbok.

2016-05-19
En härlig kväll att träna agility. Perfekt väder - lagom sol och knappt någon blåst. Fjärde gången i fortsättning 2 och 3 för våra deltagare. De är jätteduktiga. Idag tränade vi framåtsändande, inkallning över hinder, vippen, däcket, och slalom. Vi avslutade med att bygga en bana som en av deltagarna ritat.

I början av juni blir det valpar om allt går som det ska. Mimmi har blivit lite rund om magen nu. Ska bli så roligt.

På lördag bär det av till Hässleholm på utställning med tre hundar. Det var ett tag sedan vi var ute i ringarna så man är lite "ring"-rostig. Ska bli kul att komma ut och titta på alla fina hundar och träffa andra likasinnade. Få se hur det går i ringen. Felix har väldigt lite päls just nu, likaså Hannah. Det blir debut för lilla Sessan, så spännande.

2016-05-05
Idag hämtades sista valpen i denna kullen, Kitty som numera ska heta Millie.
Millie flyttar till Norge till familjen Kristoffer Jörgensen. Lycka till i framtiden med lillan!


 

2016-04-30
Idag hämtade Carolin Elmqvist med familj sin lille Kasper. Familjen består av 2 pojkar samt en Flat coated retriever på 1 år. Caroline har vuxit upp med cavalierer och kände att nu är det dags igen. Lycka till med lille guldgossen!

 

2016-04-29
Nu är det redan dags för valparna att flytta. Först ut är Kelly som ska bo i stan, Karlskrona. Bara en dryg mil härifrån. Det är alltid roligt att ha dem nära. Kellys matte och husse heter Annette Hoverby och Kjell Malmström som även har 3 katter, 2 Brittiska korthår och 1 Main Coon. Lycka till i framtiden lilla Kelly!

 

2016-04-23
Idag har vi haft valpträff. Alltid lika roligt att träffa valparna tillsammans med sina familjer. Vi umgicks grillade korv och fikade. Det blev också kloklippning och pälsvård. Agilitybana för den som ville. Det var lite kyligt men vi hade tur att det inte regnade. Tack alla för att ni kom!

 

2016-03-05 18.20
Idag är valparna 3 dagar. Alla har nu överskridit sin födselvikt utom den sistfödda pojken Kasper men har är på god väg. Efter att ha varit så medtagen och trött så tog han sig och är nu lika pigg och matglad som sina systrar. Vi hoppas att det fortsätter så för alla tre.

Från vänster, Kasper, tik 2 och tik 1. Återkommer med namn när jag bestämt mig.
Jag kommer att lägga ut bilder och information efter hand under "knappen" Valpar.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

2016-03-03 20.00
Två fina tikar föddes hos veterinären vid 19-tiden i går. En mycket medtagen fin hane föddes hemma kl 03.20 i morse. Snitt var annars planerat kl 08.00 men vi är mycket tacksamma att det gick vägen på naturligt vis. Den lille pojken ville inte suga bara sova. Vi kämpar på med honom. Nu nu är han piggare och i eftermiddags har han sugit i alla fall. Nu får vi hålla tummarna att allt går bra.
Så - det blev två tikar och en hane. Valparna är tingade.

2016-03-02 20.40
Äntligen! Hon höll oss på halster länge. 2 fina tikar födda och det är en valp kvar i magen. Hoppas det inte tar för lång tid nu. Det kan ju hända att den inte lever då förlossningen har dragit ut på tiden.

2016-03-01 19.30
Nej, inga valpar nu heller. De vill inte ut. Risken är att de blir stora......

Idag för 36 år sedan gifte vi oss gubben och jag. Vi firade med tai-lunch på Royaltai. Skyndade hem efter snabbhandling......

2016-02-29 13.20
Än så länge inget nytt.

2016-02-28 22.10
Nej, inget nytt ännu. Trodde det skulle bli idag då hon vaknade tidigt i morse och var orolig. Men det lugnade sig. Vi får se hur natten blir.

2016-02-27
Inget är som väntans tider..... Nej, inga tecken ännu men borde ju komma när som helst.

Jag har ett knä som gör ont. För 14 dagar sedan small det bara till i knät när jag skulle sätta mig. Det gjorde inte ont då men sedan efter ett tag började det göra ont, mer och mer.... Ringde vårdcentralen efter ca 5 dagar men det fanns inga tider. Blev uppmanad att ringa jourcentralen. Gjorde det och blev uppmanad att ringa vårdcentralen igen. Vårdcentralen tyckte inte det var akut, uppmanar mig att söka sjukgymnast. Jag tröttnade. Ringde VC igen efter några dagar och krävde tid och fick komma dagen efter! Artros! Träna, träna träna.... beställt tid hos sjukgymnast. 6 v väntetid. Knät blev lite bättre men är nu sämre igen. Ja, det är bara att dras med det. Har ju artros i handleder och fingrar också. Nu är det nog gnällt om det. Ha en fin helg!

2016-02-21 19.30
Tindra är rund och go om magen nu. Valplådan är framtagen och placerat på ordinarie plats bredvid min säng under ett bord och med täckta sidor så att det blir ombonat som i en lya. HOn har varit och bäddat några gånger men tycker det är för varmt så hon lägger sig på golvet bredvid istället. Det är ca en vecka kvar. Så spännande och samtidigt pirrigt.

 

2016-02-08 kl 21.25
Lilla Jo-Jo flyttade i helgen till Ronneby. Hon kommer att bo hos en helt underbar familj som vi sålt valp till tidigare. Vi vill ju att Jo-Jo ska få ett varaktigt och bra hem nu eftersom hon redan varit i ett hem i två månader i sin så viktiga socialiseringsperiod. Jag frågade Bodil, som är matte i denna nya familj, om de kunde tänka sig att vara fodervärd till henne. Vilken tur vi hade! Det passade precis i tiden för dem. Nu har de tre små vovvar. Scilla, som är cavalier från oss, Molly som är en 5-årig liten blandras och så lilla Jo-Jo. Allt har hittills fungerat fantastiskt bra. Vi är så glada för detta.

Tindras mage har blivit ganska rund nu. Det är ca tre veckor kvar till förlossning.

2016-01-27 kl 17.45
Nu är det inte kallt längre. Snön är borta och det regnar och det är ca 6 plusgrader. Hundarna blir så himla smutstiga efter dom varit ute. Det hade varit bättre med snö och minusgrader ett tag till. Fast det närmar sig vår så sakta.

Idag har vi nya hjärtintyg på Felix, Eddy och Tindra. Tindra är konstaterat dräktig.
Denna gång är det Eddy som är pappa. Om allt går vägen blir det valpar i slutet av februari.

2016-01-16 kl 18.10
Nu är det riktigt kyligt ute, för att vara här i södra delen av landet. Minus 8 står termometern på nu i kväll. Det har även varit kallt under dagen och solen har faktiskt tittat fram emellanåt.

Vi har haft besök av två familjer idag som gärna vill köpa valp av oss. Vi har ju precis parat Tindra med Eddy så vi får se om det lyckats. Vi försökte para Mimmi med Eddy men det lyckades inte alls. Så nästa gång Mimmi löper har vi planerat att para henne med Bobby igen. Det blev ju lyckat förra gången. Vi sparade lilla Hanna som nu är 1,5 år gammal och börjar bli vuxen. Hon blev "storasyster" fort när vi fick hem vår Sessan i oktober. Sessan är nu drygt 6 månader. Vi har också för ett tag sedan, köpt tillbaka Jo-Jo som är tre veckor yngre. Dessa två valpar har så otroligt roligt tillsammans. Vi kanske lämnar ut Jo-Jo på foder eller säljer henne så småningom. Vi har inte riktigt bestämt hur vi ska göra. Det är oehört viktigt att det blir rätt nu eftersom hon redan bott hos en familj i 3,5 månad. Hon hade säkert fått det bra där men av olika skäl passade inte en valp riktigt in just nu i deras liv. Vi är naturligtvis oehört jättetacksamma att de frågade oss om vi ville köpa tillbaka henne.

Idag har vi också påbörjat renoveringavhusetprojekt. Vi startade i vårt sovrum. Här har vi en typisk 80-tals tapet med träflis i som vi målat några gånger (nu grön) men nu ska den rivas bort sedan blir det ny ljusare tapet. Vi har bruna fönster, lister och dörrar och vi har inte bestämt om vi ska behålla dessa bruna eller måla vita, köpa nytt, eller bara köpa nya vita innedörrar och behålla dörrkarmen brun.

Göran har för en stund sedan åkt iväg för att titta på ishockeymatch - KHK som spelar mot xxx. Kom inte ihåg. Jag är inte så intresserad men kanske jag kikar lite på TV. KHK ligger sist i Allsvenskan så det är ju inte så kul.

 

 

.
Webmaster @ Copyright Ann-Cristin Antonsson
Bilder får endast kopieras efter min tillåtelse.

Besökare idag: on line: