Dagbok 2015

 

2015-12-21
Jaha, då är man ett år äldre idag. Konstigt, det känns som vanligt ;-). Man är inte äldre än man gör sig, heter det ju. Vi firade lite med barn och barnbarn, mamma och svägerska igår. Det blev barbeque-köttfärslimpa och fika. Inte alls dumt.

Julen är klar här hemma. Allt på plats, granen klädd, klapparna köpta och julefriden börjar närma sig. Jag har för en gångs skull tagit ledigt till och med efter nyår. Så skönt. Fast vi har fullt i pensionatet och det kräver ju sitt pass. Dessutom har vi två av "våra egna" valpar inackorderade, men de bor hos oss i bostaden. Det är lilla Jo-Jo från Tindras senaste kull och Philip (från Stockholm!) från Tindras förrförra kull. Fast det är bara roligt och i synnerhet att få ha valparna hemma igen. De är så anpassningsbara. Alla våra hundar accepterar dem på en gång.


Mimmi är inte så road av att vara tomte, men söt är hon!

Tyvärr blir det nog inga Mimmivalpar denna gång. Vi får vänta till nästa löp. Däremot löper Tindra nu och ev blir det valpar i vår.

 

2015-09-20
Sista valpen i J-kullen flyttade idag. Vilken Lycka för familjen Belokozovski från Bunkeflostrand som idag köper sin första hund. Väl pålästa och förberedda känner de sig mogna för att ta emot en ny liten familjemedlem. Vi önskar er stort Lycka till i framtiden med lilla Judy.

 

2015-09-19
Lilla Jessie flyttade idag till Jimmy och Emma i Lidköping. Här säger hon på återseende till oss. Uhhh det är alltid så jobbigt när de sista lämnar. Nu bara Judy kvar som flyttar i morgon. Lycka till i framtiden lilla Jessie (Molly). Hon kommer säkert charma alla.

2015-09-19
Lycka till lille Jameson (Ludde) i framtiden hos din nya familj! Vi vet att du kommer att få det jättebra hos familjen Fremäng i Vara som redan har en cavalier "Frasse" (Grace Kelly's Diamond by Spirit). De kommer säkert att trivas ihop.

 

2015-09-15
Idag var det dags för 2 valpar till att flytta.

Lilla Jo-Jo som ska bo ett stenkast härifrån. Jätteroligt. Hoppas vi får följa hennes utvecklig. Lycka till Thersese med familj.

Jason hämtades av familjen Wikström som bor i Nygård som ligger någon mil norr om Göteborg. Här kommer lille Jason få det jättebra. Lycka till med vår lille kille!

 

2015-09-14
Idag flyttade lilla Juliette till Vemdalen. Här är det husse som hämtar. Matte Karin väntar otåligt där hemma.

Lycka till vår finaste lilla tös!

 

2015-08-09
I lördags var det utställning i Ronneby. Vi deltog med Felix och Eddy i ökl samt i uppfödarklass för första gången. Vi hade ju 4 avkommer, Eddy, Felix, Bonnie och Kajsa. Vi behöver ett cert till för att Felix ska bli champion. Det blev inget cert men han kom 4 i kk med CK och Eddy fick excellent. Men vi blev BÄSTA uppfödare!! Jippi! Det var ju jätteroligt. Stort tack till Bonnies matte Monica och till Kajsas matte och husse som ställde upp!!

Valparna mår jättebra. Nu är de tre veckor och väger alla ca 1 kg. Igår på 3-veckorsdagen fick de smaka på fast föda. Det gick över förväntan. De fattade på en gång och verkligen älskade det på en gång.

2015-07-18 20.45
Det blev 6 underbart fina valpar. Så jämna och fina. Vägde mellan 250 och 300 gr med fördelningen 4 tikar och 2 hanar som nu ligger hos mamma, äter och snusar. Så härligt att se. Nedan en bild på de nyfödda små liven. JAg kommer att lägga ut bilder och information efter hand under "knappen" Valpar.

2015-07-18 14.30
I dag kl 09.25 nedkom Tindra med den första valpen. Jag hann vara på jobbet i en timme så ringde Göran och första valpen var född. Skyndade mig hem. En jättefin tik som vägde 280 gr. Kl 10.35 kom den andra tiken, 245 gr. Kl 12.45 tik nr 3, 305 gr och kl 13.45 en hane, 295 gr. Nu väntar vi på att flera valpar ska komma ut....... Åtminstone en till känner jag.

2015-07-12
Nu väntar vi med spänning på att Tindra ska valpa i slutet på veckan. Hon är rejält tjock nu.


Tindras mamma Grace och pappa Harpo nästan 10 år gamla, har idag fått nya hjärtintyg UA !!


2015-05-18
Jaaa, nu är Tindra parad med Felix. Nu håller vi tummarna att det lyckats!

2015-05-17
Så var vi hemma från utställningen i Hässleholm, Carolin, jag och Felix o Hannah. Det blev inen champion idag heller. Felix blev 2:a i öppen klass med ck och Hannah fick vg. Tusen tack lilla Carolin för att du följde med mamma. Ska försöka planera in nästa utställning. Jag vill ju inte åka själv helst och det är svårt att veta hur det kommer att se ut för maken och foten när gipset är borta om några veckor. Så..... vi får se

2015-05-14
Agnes började löpa i slutet av april och nuuu äntligen löper Tindra. Nu håller vi tummarna att allt ska gå vägen.

Det är många förfrågan på pensionatet nu. Vi tar emot så gott vi kan. Just nu har vi en underbar Tollaretik, Fanny, 10 år och en härlig Eurasier, Pumba, 8 månader. De går jättefint ihop.

Jag har startat hundpromenader på onsdagar kl 18.00 i Nättraby som har blivit uppskattade. Just nu har jag en valpkurs igång och 11 juni startar jag en aktivitet med nybörjaragility.

Nu på söndag åker jag till Hässleholm med Felix och Hannah som ska ställas ut.
Hoppas på fint och lugnt väder. Det är första utomhusutställningen för i år.

Söndagen därpå 24/5 är de föreläsning här på Nättraby Hund med The dog listener Mervi Kärki. Det ska bli så spännande....................

2015-04-27
Nu har det gått en månad sedan jag skrev. Det beror på att det inte hänt så mycket på kennelfronten ännu. Vi väntar fortfarande på att Tindra ska löpa. Hanna och Felix är anmälda till utställningen i Hässleholm i maj.

Vi kommer att ha Föreläsning hä på Nättraby Hund den 24 maj kl 12-15. Det är Mervi Kärki som kommer hit och föreläser om metoden Amichien bonding. En lite annorlunda metod att se på hund. Mycket intressant. Vi har ett par platser kvar i dagsläget. Gå in på Nättraby Hund för mera info.

2015-03-31
Nej, Mimmi har inga valpar i magen. Nu väntar vi på att Tindra ska löpa och hoppas på bättre tur. I helgen var Carolin och jag i Malmö på utställning. Det gick inte så bra denna gången. Jag hade Felix och Hanna med och tyvärr är de inte inomhustränade med andra hundar. Det märktes när de gick i ringen. De hade båda svårt att gå avslappnat så de liksom krummade med ryggen båda två. Det fick vg båda:-(. Annars fick de bra kritik båda två. Bättre tur nästa gång. Det blir nog Hässleholm om jag får någon med mig. Jag tycker inte det är så roligt att åka själv.

Nu har det gått drygt tre veckor sedan Göran opererade foten. Han kan inte göra mycket mer än att vara i sängen nu och i fem veckor till. Han har ett stort ställning runt foten med skruvar och muttrar som går genom benet. 9 st tror jag det är. Var fjortonde dag åker han med transport ner till Malmö för att justera skruvarna. Efter detta blir det 8 veckor till med gips eller glasfiberstövel. Måtte detta bli bra nu efter alla operationer han gjort.

2015-03-04
Ja, idag har det gått en månad sedan Mimmi började löpa. Jag hade tänkt att Felix skulle bli pappa men det blev ingen riktig parning så jag tror tyvärr inte att det blir några valpar denna gången från henne. Vi får vänta till Mimmis nästa löp och se om det går bättre då.

Nu väntar vi i stället på att Tindra ska löpa och hoppas att det ska gå bättre. Det borde bli i halva april. I så fall blir det valpar i slutet av juni/början juli.

Från måndag kan vi bara ta emot hundar i pensionatet på helger. Om allt går som det är tänkt ska gubben genomgå operation av foten igen. Denna gången i Trelleborg av en specialist. Det bli en ganska komplicerad operation med lång konvalesens. Detta har vi väntat på länge. Vi ser fram emot skogspromenader tillsammans med hundarna framöver................

2015-02-05 18.45
Nu löper Mimmi. Nu får hon flytta till Hundborgen i någon vecka. Det är himla bra att ha ett hus till när någon tik löper. Då får de vara där. Kanske de till och med har sällskap av inneboende gäster;-). Jag har tänkt para Mimmi. Återkommer vem som blir den lycklige utövaren.

I morgon jobbar jag kort dag och sen väntar två härliga fridagar. Gött att få sova lite på morgonen. Vaknar i och för sig vid 06.30, hundarna ska ut och kissa och ha mat, Tar med en kopp kaffe i sängen, läser lite och sedan sussar jag en stund igen. Det är sååå gott.
På söndag har jag en valpkurs och så ska jag besöka en familj med en hund som har fått lite problembeteende. Snart är det Farmen på TV.................. Tjohej.

2015-01-20 19.10
Idag snöar det. Snön har tom lagt sig. Det är bättre med snö än regn. Vi har rena lervällingen utanför altanen. Ett hiskeligt torkande och duschande av tassar. Nä, då är det bättre att det är lite snö och lite kallare. Fast det hade varit bättre med vår, men det är ju lite tidigt. Det kommer! Jag skulle gärna vilja ha trädäck över hela gräsmattan på baksidan ;-). Men det blir nog lite väl dyrt tror jag.

Hundarna är också lyckliga. Busar och plöjer som attan i snön. Lilla Hannah får busa i snön för första gången i sitt liv. Hon bara ÄLSKAR det liksom vår äldsta tik, Grace. Hon är galen i snö. Särskilt flingorna som dalar ner på marken. Jakt!

Vi har nu fått tillstånd av Länsstyrelsen att bedriva Hundpensionat. Så nu är det bara att boka på.

Göran har fått operationstid i Trelleborg den 9 mars. Sedan blir det rullstol och några månaders konvalesens.

Planerar att para Mimmi när hon löper nästa gång om det passar i tid och med hane och så. Det borde bli i februari.

Vi kommer att ha en föreläsare här den 24/5 kl 12.00-15.00. Det ska bli så spännande. Det är The Dog Listener Mervi Kärki som kommer hit och föreläser om metoden "Amichien Bounding" som kommer från The Dog Listener Jan Fennell i England. Jag har läst boken "Det goda hundägarskapet" av Mervi som är mycket tankeväckande. Kan varmt rekommenderas. Gå in på www.hundinspiration.se. och www.nattrabyhund.se.

 

2015-01-01
Ett nytt år - Ett oskrivet blad.

Denna julen var annorlunda. Vi visste inte riktigt var vi skulle fira julafton pga väntan på nedkomst av vårt tredje barnbarn m.m. Barnbarnet skulle komma den 19 /12 men det ville sig inte. Vi firade julen här hemma till slut, med våra barn och barnbarn. Det är underbart att få ha dem här hemma.

Så äntligen den 27/12 fick vi ett litet barnbarn. En pojke som ska heta Ludwig. Han var 52 lång och vägde drygt 3900 gr. Nästan ett kg tyngre än brorsan William som föddes en vecka för tidigt. Han är så fin lille Ludwig.


Vi var hemma Nyårsafton tillsammans med Carro, Tobbe och lilla Linnéa. Vi åt middag tillsammans, NÖtinnanlår, hasselbackspotatis och grönsaker. Till efterrätt hade jag gjort egen creme brulé och testat brännaren jag fick i julklapp. Den blev hellyckad! Det ska jag göra fler gånger.

I morgon fredag, börjar jag jobba igen efter en lång julledighet. Ganska skönt att börja en fredag....

Vi väntar fortfarande på tid för operation av Görans fot . Det ska utföras i Malmö hos specialist men det är så fruktansvärt lång väntetid. 7-8 månader, så kanske i mars. Men det är så drygt att inte veta. Vi kan inte planera någonting.

 

 

Webmaster @ Copyright Ann-Cristin Antonsson
Bilder får endast kopieras efter min tillåtelse.

Besökare idag: on line: