Dagbok 2014

2014-12-04 20.45
Oj va tiden går. Nu är det snart jul igen.
Vi har varit sjuka men är nu på bättringsvägen. Någon slags influensa med ont i halsen och feber som hållit i sig ett tag.

UTSTÄLLNINGAR
Vi har varit på några utställningar sedan jag skrev sist. Felix har nu 2 CERT!! Det andra fick han i Växjö endast 20 månader gammal. Jättekul! Eddy har "bara" fått excellent och lilla Mimmi blev placerad 4 i valpklass 6-9 månader. Det var många vapar som deltog så vi är jättenöjda.

Hannahs syster Alice har också ställts ut. Det gick jättebra. Hon blev BIR-valp i Moheda. GRATTIS till Annelie och lilla Alice, bra jobbat!

HUNDPENSIONATET
Vi har lite kvar att göra innan Jordbruksverket godkänner. Kanske det blir klart före jul, det beror på om hantverkarna har tid. Till att börja med kommer vi inte att ta emot så stora hundar.

MIN KURS- TRÄNINGS-veksamhet
Nu är jag medlem i IMMI som är en Branschorganisation för instruktörer och Hundpsykologer i Sverige. Den som anlitar mig kan känna sig trygg med att jag har genomgått IMMI's godkända utbildningar. Den som är medlem i IMMI ska kunna uppvisa behörighetsbevis. Vill du veta mera gå in på: www.immi.nu IMMI.

ADVENTSKUL
Enligt tradition anordnar vi på söndag kl 11.00 Adventskul här på NÄTTRABY HUND med olika aktiviteter, mys och julmackor.

VALPAR?
Vi har fått frågan om vi ska ha valpar snart. Jo, enligt plan kanske till sommaren. Det är mycket som ska klaffa. En operation med några månaders konvalecens väntar. Vi vet inte ännu när så det är svårt att planera.

_________________________________________________________________

2014-10-19 17.20
Jag har hållt några utställnigsträningstillfällen i höst. Idag var det "prov". Dvs det var Blekingemästaren idag. Lilla Grace Kelly's Hedvig (Alice) gjorde debut. Det var valpklass 4-6 månader och hon vann!!!! Bästa valp i rasen. Jättekul! Grattis till matte Annelie som visade så fint. Nu är det bara hem och träna vidare...

Grattis även till Charlie som också är en b/t cavalier. Han tävlade i juniorklass och blev 2:a Bästa hane!! Också han välvisad! Grattis Anne Jaryd som är ägare. Det blir nog flera utställningar framöver skulle jag tro ;-).

Grattis även till Elinor Andersson med sin Malinois tik på 9 månader. Det gick jättebra även för detta ekipage. Var med i "Stora Ringen" och tävlade om BIS men blev inte placerad.

Alla tre har de tränat hos mig, Jättekul!!!

Om två veckor är det dax för oss att åka till Växjö och ställa hanarna samt lilla Hannah.

Hundborgen börjar bli klar. MEN vi behöver ha bad också. Det måste alltså dras in vatten. Det är inte så lätt då det bara är berg. Enligt Jbv behövde vi inte ha vatten indraget, sa de från början men nu har de tydligen ändrat sig. Detta är en följetong.... Vi får se när vi kan ha detta klart. Hoppas det kan bli före vintern. Men vi behöver förmodligen lägga el i rören så att inte vattnet fryser. Det blir säkert billigt o bra :-(.

2014-09-15 20.00
I helgen var det utställning för hela slanten. Vi åkte redan på fredagseftermiddagen. Jag hade bokat ett B&B i Eslöv och tänkte att det kan vara likabra att bo där 2 nätter även att utställningen på söndag var i Landskrona. Det är ju inte så långt därifrån. Hundarna skötte sig exemplariskt i bilen som för övrigt fick invigas för första utställningstrippen. Den är inte mycket större än V70:n men högre så det går att lasta mer på höjden. Vad är det nu för bil då? Jo en En Mitsubishi Outlander diesel 2008. Vår gamla 745:a -88 hade gjort sitt och vi är bortskämda med att ha 2 bilar, vi bor ju på landet;-).

När vi efter flera km på grusvägar mellan åkrar och gårdar kom fram till slut kom fram till vårt B&B och klev ur bilen - höll vi på att storkna. Det luktade grisgödsel så in i..... vinden låg på sa kvinnan som hyrde ut. Jo det var nog sant ;-). Dessutom undrade hon om vi bodde i stan, typ Stockholm.. hi hi. Näää sa vi, vi bor på landet.
Vi blev hänvisade att bo i ett (icke renoverat) hus från 70-talet precis bredvid svinuppfödningen av sisådär en 1000 djur, och fönstrena var öppna åt vårt håll. Fyyy, stackars djur. Eller så har de det bra (inte). Vi hade hela nedervåningen för oss själva med kök, dusch toa, tjocktv m.m. MEN det var så in i... smutsigt. Jag ringde omedelbart till ett hotell i Landskrona för att åtminstone få ett renare boende natt 2. Det gick fint. Vi hade tur - det fanns ett dr för oss på Öresunds hotell. Ett kanonhotell (det kunde iofs bara bli bättre).

Ja, ja, nog om detta, det var ju en upplevelse det med. Första utställningsdagen i Eslöv gick jättebra för Felix som blev placerad etta i unghund hanar kk med ck, blev 3:e bästa hane och fick sitt första CERT!!! Eddy fick vg. Domare Agneta Pamp.
I Landskrona gick det lite bättre för Eddy, där blev han placerad tvåa i kk. Felix blev placerad etta i kk men utan ck. Lilla Hannah ställdes ut för första gången 4-6 mån och hon blev placerad 4:a med HP! Domare Henrik Johansson.Vi är nöjda med helgens resultat. Nästa utställning blir Växjö.

2014-08-23 15.30
I dag vaknade jag som vanligt tidigt. Gick upp och släppte ut hundarna. Det hade ju regnat rikligt under natten så det var ju riktigt blött i gräset. Lilla Hannah vände och gick in igen utan att uträtta något så jag fick ta ut henne igen och sätta henne i det blöta gräset - då gick det bättre. Frukost till alla och därefter blev det en skogspromenad med alla 8. Det var första gången i skogen för Hannah som fick vara lös tillsammans med Agnes och Rex. De andra 5 hade jag i koppel tills vi kommit en bit så var det dax att släppa 3 till. Jag litar inte riktigt på att ha Felix och Eddy lösa tillsammans. De hittar på bus och sticker gärna sin egen väg men om de är lösa var för sig funkar det bättre. väl hemma efter en timme i skogen var det dax att plocka bort halva skogen från alla 8. Några hade tom hela skogen med sig hem...... Jag hade bestämt i förväg att jag skulle bada hanarna idag och så nu blev det några till. Ett par timmars jobb. Nu ligger de utslagna lite överallt. Nu ska jag gå ut och plocka äpplen och göra en äppelkaka tänkte jag.

2014-08-17
Idag har det regnat till och från hela dagen. Det har varit rätt skönt faktiskt. Blivit lite innejobb. Städat hundborgen och fixat lite. Igår var det uteväder. Det blev uppräfsning av nedfallna äpplen och rensning av slänten. Jag planterade rosa Ölandstok där i höstas, ca 50 st. Av alla dessa var det två gula och de planterade jag av en slump i mitten... hi hi. Jag såg ju inte färgen då det inte fanns några blommor när jag planterade dem. Men jag ska byta ut dem mot rosa, det blir bäst.

Här ligger Charlie i min säng och vill inte gå ut idag........han tittade upp precis när jag knäppte och undrade vad jag höll på med.

Den 10 augusti höll vi årets Cavalierträff. Det blev succé igen! Jag har inga foton ännu men jag hoppas att någon fotat och kan skicka bilder till mig som jag kan lägga ut.

 

2014-07-25
Så har sista valpen flyttat. Lille Isaac (Philip) hämtades igår av familjen Larissa och Rickard Holmgren. Philip kommer att bo i Stockholm tillsammans med sin nya matte och husse. Första natten borta, tillbringar Philip på Scandic hotell i Karlskrona tillsammans med matte och husse sedan bilar de till Stockholm. Lycka till med vår lille valp och sköt väl om honom där uppe i storstaden!

 

2014-07-13
Så var det lille Ians (Molles) tur att flytta. Molle hämtades idag av matte Åsa Johansson, "mormor" och husse Göran . Molle kommer att bo i Vimmerby tillsammans med sin nya familj. Matte och husse har redan anmält Molle till valpkurs. Jättebra! Det är alltid bra att gå kurs med sin lille valp även om man haft hund tidigare. Vi önskar lycka till i framtiden med vår lille valp!

 

2014-07-05
Familjen Jens, Pernilla och Alexander Glavind från Danmark var här i morse och hämtade hem lilla Isadora (Rosa). Hemma väntar en liten cavalierflicka och Alexanders storasyster. Lilla Rosa ska få följa med husse till jobbet om dagarna, närmare bestämt till Danske kennelklubben där Jens är Direktör. Vi önskar vår lilla valp Lycka till i framtiden tillsammans med sin nya familj!

 

2014-07-04
Så var det dags för lilla söta Iris (Isa) att flytta. Isa flyttar till Sölvesborg tillsammans med sin familj Anne-Kathrin Fernegård med man. I familjen finns också en liten rubytik, Indra, som är 11 år och fortfarande frisk och pigg. Lycka till med vår lilla valp. Vi kommer snart och hälsar på.

 

2014-07-02
Idag hämtade Peter Jonasson med familj sin lilla Irma, som också ska heta Alice. Hon ska bo i Skåne, i Billeberga. Vi önskar er Lycka till i framtiden.

 

2014-06-28
Så var det lilla Hedvigs (Alice) tur att flytta. Alice flyttar till Älmhult med familjen Annelie Johansson, fast de kommer att tillbringa mycket tid i Blekinge närmare bestämt i Listerby Slättanäs. Lycka till med lilla Alice i framtiden och jag är säker på att vi kommer och hälsar på i sommar.

Här sitter dottern mitt ibland Tindras kull som är fem dagar yngre.

 

2014-06-27
Idag flyttade första valpen från Mimmis kull - lille Haleboop (Azze), till familjen Carolin Johansson i Flyinge. I familjen finns ännu en liten cavalier i färgen blenheim, Gagge 1,5 år som kommer från Toftas kennel där Azzes pappa bor. Vi önskar dem lycka till och att det ska gå bra tillsammans med den nya kompisen!

 

2014-06-08
Oj, tiden rinner iväg. Vi har haft valpköpare på besök om helgerna. Alla valpar tingade utom en tik, Isadora och en hane, Isaac, i Tindras kull.

Härligt väder har det varit denna Pingsthelg så i lördags fick alla 8 valparna komma ut i gröngräset i hagen för första gången och desutom tillsammans. Det gick strålande. Mammorna låter vilken valp som helst dia och mormor Grace är sååååå förtjust i Mimmis valpar. Men hon är ju faktiskt mormor på riktigt till Tindras valpar. De är framåt och härliga allihopa. Har suttit och studerat dem hela helgen. Äter uppblött valpfoder med god aptit. Just nu sover de allihop i valprummet. Ligger och drömmer och ger ifrån sig små läten.

2014-05-27
Tindras valpar har smakat på nötfärs idag. Jisses......de var så himla ivriga, i synnerhet lilla Iris. Hon verkligen glufsade i sig. De är så försigkomna. Valplådan börjar bli för liten nu så det blir flytt snart.

2014-05-24
Idag har Mimmis valpar flyttat in i valprummet. Lite konstigt tycker Mimmi. "Mormor" Grace är helt salig. Hon vill till varje pris sköta valpar. Än så länge får hon lukta lite på dem men sen räcker det. Då säger Mimmi ifrån. Det är bäst att hålla sig utanför rummet tills vidare. Igår fick de prova på fast föda för första gången. Det blev smakprov på nötfärs. Oj oj oj, de gillade det verkligen. Sniffade runt och ville ha mera. Nu fortsätter vi ge dem smakprov varje dag för att såsmåningom övergå till valpfoder.

Tindras valpar får vänta några dagar till innan de får flytta in i valprummet de också.

2014-05-13
Alla 8 valparna mår prima. De växer så det knakar. Mimmis valpar, som är 11 dagar idag har redan börjat öppna ögonen. Båda mammorna är riktiga "hönsmammor". Tar så väl hand om dem. Än så länge har jag båda valplådorna bredvid min säng. Det känns så tryggt. Ibland händer det att jag vaknar på natten av ett pipande. Oftas ligger då en valp bakom mammas rygg och kan inte fort nog komma till baren. Då får man rycka in. Men det dröjer inte länge förrän det är dax att flytta till hage i valprummet. Jag lägger ut valpbilder på deras respektive sida. Tryck på knappen "valpar" och välj kull H och I.

2014-05-08
Igår födde Tindra 5 fina valpar. Tre tikar och två hanar.


2014-05-05
Natten mellan den 1 och 2 maj föddes tre underbara b/t valpar. 2 tikar och en hane.

Valparna i Mimmis kull är tingade.

2014-04-19
En härlig Påskafton tillsammans med barn, barnbarn, mamma och Leif, svärsönernas föräldrar och lille Tim. Ett undebart väder har det varit. Vi avnjöt Påskbuffén på altanen och t o m på däcket utanför och insöp den härliga våren. I morgon ska det bli lika fint väder. Då är inget inplanerat. Vi ska bara njuta av dagen och ta den som den kommer!

Mimmi har en liten rund magen nu. Hon beräknas valpa runt 4 maj. Tindra är redan jättestor hon beräknas valpa runt den 8 maj. Valplådorna är förberedda och har nu sina platser bredvid min säng. Fast lilla Mimmi vill bara ligga under mitt täcke tätt, tätt intill mig som vanligt. Tindra har börjat bädda lite grann på olika ställen. Spännande.

2014-04-05
Mimmi och Tindra är parade för ca 5 veckor sedan. Det verkar som om båda är dräktiga. Mimmi är några dagar före Tindra. Nu är det bara att vänta och se hur runda de blir. Man kan skönja en lite rundad mage hos Mimmi som det är första gången för. Tindra är några dagar senare och det blir andra gången för henne.

Hundpensionatet växer fram så sakterliga. Just nu är det mest fokus på kommunalt avlopp och vatten här, som naturligtvis skulle komma samtidigt. Helgerna går till arbete med det i första hand men kanske pensionatet blir klart till sommaren. Det ska godkännas av Jordbruksverket innan vi kan ta emot hundar. Bilder på vår "Hundborg".

2014-02-20
Oj, jag upptäckte att det var längesedan jag skrev något i min Dagbok.
Det är mycket jobb och hundar så tiden räcker inte alltid. I kväll kom jag hem 20.30 efte 12 timmars arbetsdag. Det händer inte så ofta att jag jobbar över så länge men ibland så blir det så.

Nu har det börjat hända lite med inredningen i Hundborgen. Det går sakta framåt.

Jag håller inga kurser ännu, väntar till våren. Jag har satt tiderna för agilityn som finns på www.nattrabyhund.se. Jag planerar att ha en kurs söndagen den 9 mars för den som planerar att köpa valp.

Nu löper lilla Mimmi. Hon blir tre år i mars och äntligen har vi fått upp henne i hull. Hon har alltid varit så dålig på att äta men nu har vi hittat ett foder som hon vill ha. Priima färskfoder utan spannmål och ibland får hon Kingsmoor torrfoder, också det utan spannmål. Vi planerar att para henne. Återkommer senare om vilken hane vi valt. Vi väntar också på att Tindra ska börja löpa nu.

 

 

Webmaster @ Copyright Ann-Cristin Antonsson
Bilder får endast kopieras efter min tillåtelse.

Besökare idag: on line: