Dagbok 2013

2013-12-19
Idag har det varit mycket. Göran opererat foten igen. Det gick efter omständighetrna bra. Nu följer konvalecens. Hundpensionatet får vänta ett tag nu men skalet är klart.

Har i kväll varit på julbord med mina kollegor på Marinmuseum. Denna gången var vi på The Rocks. Det var toppen. Maten var utsökt. Härligt att vara ledig ett tag nu. Inget jobb förrän efter Annandagen. Då blir det några dagars jobb och sedan lite ledighet igen. Nästa år blir det mycket omändring. U-båtshallen med Neptun och Hajen ska invigas i juni. Innan dess ombyggnad av entrén och butiken samt nya arbetsuppgifter. Ska verkligen bli ett spännande första halvår 2014.

2013-11-25
Så har jag tillbringat ytterligare en helg i Torpsbruk Moheda. Denna gång var det en kurs om HUNDens språk och signaler med David Selin i HUNDutbildningsgruppen. Det var som vanligt, när David är kursledare, en mycket tänkvärd och "hjärnomtumlande" kurs. Nästa tillfälle jag ska upp igen blir i februari. Det har nästan blivit som ett "gift". Vill bara veta mera.......

Nu har Agnes löpt klart. Nästa gång hon löper planerar vi para henne. Få se vem som kan bli de tilltänkta. Förmodligen blir det hennes sista kull. Hon blir 7 år nästa är.

2013-11-16
Tiden ruuuusar iväg.....................

Det har hänt en del sedan jag skrev sist. Hundborgen har fått tak, väggar och fönster, nu ska bara långsidorna under taket täckas sen kan det börja snöa....

Jag har satt 48 rosa Ölandstok på slänten. Ett jädra jobb. Först borttagning av de gamla barr-och cypressväxterna com vi satte 1980. De var hemska - vissnade efter förra vintern. Sedan har Göran med hjälp, murat upp tre lager sten som en kant så att inte jorden rasar ner. Därefter har jag lagt markduk och kryssat i den och grävt hål för att sedan sätta ned de nya växterna. Det var ju lite bråttom med det då det inte fick börja frysa. MEN det var lerigt o jävligt men till slut så blev jag klar. Jag återkommer med bilder.

Blekingemästaren gick av stapeln den 20 oktober. Jag deltog med Felix i valpklass 6-9 månader och Han blev BIS 6-9 mån. Jisses va kul det var. Så himla spännande i ringen. Nu skulle jag gärna vilja åka till Göteborg på utställning i januari men vet inte om vi får ihop det. Görans fot har börjat spöka mer än nånsin. Operationsärret som gjordes för 2 år sedan, har gått upp och blivit rejält infekterat. Han har så himla ont. Vi får se vad som händer när/om infektionen ger med sig. Kanske det blir ny operation och med allt vad det innebär. Vi tar en dag i taget.

2013-09-22
Det har hänt en del sedan jag skrev sist.

Igår döptes lilla Linnéa i Amiralitetskyrkan - Linnéa Julia Ruth Antonsson. Hon är en härlig liten tjej. Så himla snäll. Föräldrarna är sååååå stolta över sin lilla flicka. Det var en så fin och igenomtänkt dophögtid! Efter dopet i kyrkan, samlades vi (ca 50p) i Martagården i Nättraby. Där bjöds det på smörgåstårta och prinsesstårta. Jättegott.


Stolt mormor!!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

I förmiddags såg det ut så här på vårt bygge. Nu är alla takstolar på plats - fortsättning följer......

Agilitykurs Fortsättning I pågår. Det verkar som att det blir en Fortsättning II också. Få se om vi ihop tider så att det passar alla.

Vi har varit på hundutställning på Öland. Vi hinner inte med så många utställningar nuförtiden, dels jobbar jag var tredje helg, och så är det bygget, kurser och för tillfället är inte hundarna i utställningskondition. Vi ställde bara Felix och Scilla (som vi ställde åt matte då hon inte kunde). Det gick så där. Felix har fortfarande en jätteullig valppäls kvar men han skötte sig bra i ringen och fick jättebra kritik. Scilla fick också bra kritik men behöver social- och ringtränas mera. Funderar just nu på om Eddy kommer i päls till Växjöutställningarna 1:e och 2:a november. Dessförinnan funderar jag på att ställa Felix och Eddy på inoff. i Ronneby i oktober.

 

2013-07-17
Semestern snart slut. Börjar på måndag, ledig tisdag, fredag och lördag. Bättre start kan det inte bli :-). NU har vi kört igång med det nya bygget! Plattan håller snart på att ta form, sakta men säkert.

Lilla Linnéa är nu 4 veckor. Hon är så söt och snäll. Är så lätt att sköta. De är ofta här hemma med den lilla. Jag har också passat lille William ett par dagar. Han är så go den lille killen som nublir 3 år den 8 augusti.

Vi var på Hasslöfestivalen i fredags och lördags. Det var trevligt men ganska jobbigt med 2 dagar. Favoriterna var Olle Ljungström, The sounds och kanske också Uggla. Man var lite "sleten" på söndagen.....

2013-07-03
Det är härligt med semester. Måste inte gå upp tidigt på morgonen om jag inte vill. Kan ligga och titta lite på TV med en kopp kaffe och en god macka, eller kanske läsa lite för att sedan slumra en stund innan det är dags att ge vovvarna mat. Det kan till och med bli en härlig morgonpromenad i skogen med hundarna. Det är livskvalité! Det hade förstås varit lite roligare om maken också hade haft semester samtidigt men ibland är det bara att gilla läget. Det blir en hel del gjort här hemma också, det är ju bra. Jag har målat, bakat, fixat och donat och emellanåt bara suttit ned och fikat med ett korsord eller soduko. Har förstås ofta besök av mina härliga barn och barnbarn, inte minst den lilla nykomlingen i familjen som idag är 2 veckor gammal. Det är sååå mysigt med bebis!

Det hålls hundkurser här på kvällarna i början av veckan och på lördag startar jag en agilitykurs, www.Nattrabyhund.se, och på söndag håller jag utställningsträning. Så jag är ju inte sysslolös precis ;-D. Det är så roligt att jobba med hund. Den ena hunden (och förare förstås) är inte den andra lik. Man får studera hela ekipaget och försöka ge råd och stötta.

2013-07-01
Så har vi avverkat årets Cavalierträff som var den sjätte i ordningen. Vädret var inte riktigt med oss denna gång men de flesta som anmält sitt intresse kom hit i alla fall. Har man hund så är man ju van vid att vara ute i alla väder. Det var ju bra att vi köpt ett stort tält 8x5m. Där inne satt vi, pratade och fikade och det var faktiskt mysigt. Mellan skurarna kunde man som vanligt testa på agility, rallylydnad, tipspromenad och ta hundborgarmärke. Jag tror de flesta dock tycker att höjdpunkten är när vi släpper alla hundar lösa på planen. Veterinär fanns också på plats för vaccination och hjärtkoll till ett reducerat pris . Jag tror vi var ca 50 hundar och ett 60-tal personer.

2013-05-25
Idag har så lille Freddy flyttat. Det känns lite grann i hjärtat......han har ju bott hos oss längst av dessa valpar. Han kommer att bo i Växjö tillsammans med ett ungt par och kommer säkert att bli väl ompysslad. Lycka till vår lille "Fredd", i din nya familj!

______________________________________________________________

2013-05-02
Idag hämtade Urika sin lille Leo. De bor på Hasslö, ca 1,5 mil från oss bara. Härligt - då kan man kanske hälsa på ibland ;-). På bilden nedan är Leo tillsammans med lillmatte. Lycka till i den nya familjen vår lille gosepojk!

______________________________________________________________

2013-04-30
Idag har Mikki och Kajsa flyttat. Det känns onekligen lite tomt. Kajsa ska bo i Emmaboda tillsammans med matte, husse, katt och en Eurasier. Vi önskar dem lycka till och att det ska gå bra tillsammans med de nya kompisarna!


______________________________________________________________

Mikki ska bo i Mölndal tillsammans med matte och husse.
Vi önskar er lycka till!

______________________________________________________________

2013-04-11

Lilla Scilla flyttade idag men jag glömde fota.......:-(( Fast de bor inte så långt härifrån, bara ett par mil, så vi träffas snart och då ska jag fota och lägga ut bild även på henne, matte och husse om de tycker det är OK. Lycka till med lilla Scilla i framtiden!

______________________________________________________________

2013-03-19 15.30
Alla valparna växer och mår bra. De är så underbara. Jag är ledig idag och tillbringar nästan all min tid i valplådan när de äldsta valparna är vakna.
Titta så söta de är! Efter en stunds bus kryper de upp i min famn och vill sova.


Vi har haft besök av valpintressenter idag och i kväll kommer en familj till.

I helgen var jag i Torpsbruk och lyssnade på veterinär C-G Siwertsson som föreläste om sjukdomar och medicin. Jättebra veterinär och en duktig föreläsare. Nästa gång blir sista gången och då blir det "Gesällprov".

2013-03-04 10.20
Agnes valpar mår finfint. De växer så det knakar. De har börjat vara vakna lite emellanåt och biter på varandra och morrar. Så härliga! På onsdag blir de 3 veckor och ska snart flytta in till valprummet.
Felix, Freddy och Friscilla.

Nu är det dags för Tindra att valpa. Hon har bäddat och är inne i öppningsstadiet nu. Vi håller alla tummar att allt ska gå bra. Hon är ju förstagångsföderska.

2013-02-17 20.00
Tyvärr går det ju inte alltid så bra. Vi förlorade två valpar idag. Nu är det bara att avvakta och hoppas på att det ska gå vägen för de andra. Men det är onekligen jobbigt i såna situationer....

2013-02-14 15.20
Fem små ljuvliga krabater föddes i natt. 2 tikar och 3 hanar. Det blev exakt den dagen jag förutspådde. Vilken tur! Då jag planerat ledigt torsdag och fredag. Nu är det dygnetruntpass vid valplådan.

2013-02-07 19.14
Oj oj oj oj, va Agnes är tjock! Nu är valplådan framtagen och bäddad. Nästa vecka bir det. Så spännande.

2013-01-30
Fullt upp med kurser, kenneln och jobb. Har precis suttit och planerat in lite agilitykurser till våren och så är det fullt upp med min Problemhundsutbildning. Ska läsa och recensera några böcker till. Just nu läser jag "Fostra din hund" med Nicholas Dodman. Den boken kan jag verkligen rekommendera. Mycket intressant. Jag håller också på att utreda min projekthund. Tre tillfällen är kvar på kursen som avslutas i april.

Agnes väntar valpar om 14 dagar. Ska bli spännande. Hon börjar bli riktigt rund och go om magen nu.

Sist men inte minst: Vi ska bli morföräldrar igen. Denna gången är det Carolin som har bebis i magen. Det är beräknat till juni. Ska bli så roligt!!!!

2013-01-06
Nytt år, igen. Tiden går fortare och fortare.........
Vi hade en lugn Nyårshelg med firande här hemma tillsammans med Sandra, Magnus William och Patrik. Carro och Tobbe var hos vänner och firade.

Vi åt ryggbiff med rödvinssås och hasselbackspotatis samt pannacotta till efterrätt. Det var jättegott. Jag stekte ryggbiffen i 2 cm skivor ca 4 min på var sida, de blev perfekta.

När klockan slog 12 stod vi på balkongen och tittade ut över Nättraby och Karlskrona. Detär ju onekligen ganska vackert men jag lider när jag tänker på alla djur som hatar detta. Våra hundar vill också vara på balkongen - det var inga som helst problem. Som tur var var det ju inga nära grannar som sköt. Till och med Lillan, vår gamla snart 15-åriga labbe/golden, som alltid har varit fruktansvärt rädd, brydde sig inte det minsta. Det gjorde hon inte 2011 heller. Det beror kanske på att hon hör dåligt fast hon är inte döv. Ser gör hon ju också, så denna omvändning är märklig.

Idag har jag och Mimmi promenerad i Wämöparken tillsammans med 12 andra cavalierer och deras mattar och hussar. Det var härligt. Det är verkligen fint där. Nästa promenad blir kanske här i Skillinge och sedan lössläpp på planen.
Vi får se o m vi får ihop något bra datum framöver.

Tidigare i förmiddags tränade jag lille Eddy på att gå fint på vägen. Han är lite "stissig" men det är för att jag inte tränat honom tillräckligt. Men övning ger färdighet heter det ju.

 

 


 

 

Webmaster @ Copyright Ann-Cristin Antonsson
Bilder får endast kopieras efter min tillåtelse.

Besökare idag: on line: