Dagbok 2012

2012-12-16 19.00
Har precis kommit hem från Torpsbruk, ätit middag med min käre man och son och nu sitter jag vid datorn med en mugg glögg och skriver lite. Ytterligare en Hundproblemskurshelg avverkad. Denna gången lyssnade vi på biolog Linda Atmer på Hundtänk (http://www.hundtank.se.). Som vanligt en mycket givande helg. Nu är det bara att sammanställa och jobba vidare med min projekthund.

Det var inte vidare roligt att köra upp till Torpsbruk i lördags morse. Det var ett riktigt busväder från Listerby och hela vägen upp. Snöade som attan och blåste. Det var mycket snö på vägen och drivbildningar. Såg knappt inte var på vägen jag skulle köra. Det var härligt att komma fram, dricka en kopp kaffe och slappna av lite före kursstarten.

Nu blir det jobb i två dagar sedan lite ledighet.

2012-12-09
Adventsträffen idag blev jättelyckad. Jag gjorde en kombinerad agility-rallylydnadsbana som en aktivitet att testa på. Hundarna fick även leta godis bland gamla däck utan fälg och i en vedhög. Ett stycke takplåt hade jag lagt på den snötäckta marken för att se om hundarna vågade gå på underlaget. Alla 20-talet hundar testade på allt och de var så duktiga.

I Hundborgen serverades det skinkmacka och julmust, lussebulle (som Elisabeth bakat) glögg, kaffe m.m. Samtliga hundar fick dessutom en julklapp av Magnus, i form av en stor stor strut med diverse hundgotter i. Någon tyckte att "detta var en bra tradirion"... undrar just vad som menades med det ;-). Vi hade väldans tur med vädret. Vindstilla och lagom temperatur dvs någon minusgrad. Det gick också att köra och parkera på baksidan. Tack alla för en härlig andra-adventaktivitet med hundarna.

2012-11-27
Mimmi löper. Nu blir det jobbigt. Eddy börjar bli könsmogen. Han är intresserad. Det gäller att hålla dem separerade nu. Det är det som är lite jobbigt med att hålla hanhund tillsammans med tikar. Lilla Mimmi blir 2 år i mars. Få se vad det kan bli av denna lilla näpna feminina dam. Hon är en väldigt liten cavalier. Väger knappt 5 kg och jättetunn men är jättesöt! Hon är svår med maten. Men det har blivit bättre den senaste tiden. Jag ger henne Priima färskfoder och RC.

Vi väntar på att Agnes och Tindra ska löpa, förmodligen blir det någon gång i december. Då planerar vi parning igen. Det blir då kanske valpar i februar/mars.

Jag har fullt upp med min utbildning som Problemhundsutredare. Ett tag trodde jag att jag inte skulle mäkta med kursen pga jobbiga händelse i vårt liv. Men nu ser det ljusare ut.

Den andra advent bjuder vi våra kursdeltagare på julmacka och har lite aktivering för hundarna tillsammans med matte/husse. Se mera på www.nattrabyhund.se

Utställningen i Växjö med Eddy gick jättebra! Eddy placerades 1:a med HP och blev 2:a i konkurrensklassen. Han är så duktig vår lille pojk. Idag har vi varit på valpkurs. Han är som en dröm. Lyssnar så bra på matte.

2012-10-21 14.45
Idag har det varit utställningsdebut för Eddys del - Blekingemästaren. Det gick bra. Han blev Bästa hanvalp 2 med HP. Han travade på i ringen pigg och glad. Det var också en välbehövlig utställningsträning för oss. Nästa tävling blir i Växjö. Monica deltog med lilla Grace Kelly's Bonnie. Hon blev Bästa tikvalp i sin klass, GRATTIS Monica!

2012-10-06 20.48
Nu var det VERKLIGEN längesedan jag skrev. Ber om ursäkt för detta. Som vanligt är det mycket..... Jag har varit på kurs i Torpsbruk närmare bestämt förrförra helgen. Då lyssnade jag på Anders Hallgren i 2 dagar om ämnet Problemhundar och hundproblem. Mycket intressant. Jag gillar Anders, han är så mjuk och härlig i sitt sätt att vara och sina metoder. Självklart funkar det inte på alla hundar, enligt mig, men mycket av hans filosofi stämmer med min.

Idag har vi haft Aktiveringsdag del 1. På schemat stod Agility och Spår och dessemellan lunch i form av grillad karré med tillbehör och fika. Det var en lyckat dag. Hundarna somnade säker gott när det kom hem. Mycket information på en gång att ta in - men alla var SUPERduktiga! I morgon fortsätter vi med samma grupp och då blir det rallylydnad och sök. Nu blir det snart sängen - ska bara förbereda lunchen till i morgon. GODNATT!

2012-08-05 20.45
Då har 2 veckor gått på min semester. I förra veckan åkte vi runt i södra Sverige. Vi startade med ett besök i Hundparken i Lund. Hade läst på nätet om denna park och ville gärna se hur den såg ut. En jättebra idé. Väl värt ett besök.

Därefter vidare till Höllviken där lille Cleo bor. Cleo är nu 2 år och en jättefin kille. Han har det så bra med sin matte och husse. De bor fantastiskt, bara 250 m från havet. Skulle önska att vi hade lite mer tid där, men det går fler tåg hoppas jag.

Efter Höllviken besökte vi Anett på Bröddarpsholmsgård. Hon driver ett hundpensionat/dagis och är även uppfödare av Cavalierer. Jättefint och fräscht pensionat/dagis. Hon har också nyligen köpt en liten jaktlabbe, Nova. Så himla fin! Vi fick en jättegod lunch innan vi drog vidare till Helsingborg där vi övernattade på ett motell. Nästa dag beökte vi Marie Riddehall på sitt hundpensionat i Helsingborg. Också jättefint och fräscht. Marie har stora planer på att bygga ut pensionatet och även bygga om en lada att ha aktiveringar i. Lycka till Marie!

Efter besöket hos Marie åkte vi över till Helsingör och strosade och åt en god lunch. Sedan begav vi oss till Görans syster i Göteborg där vi övernattade och som vanligt blev väl omhändertagna. Där var också hundbesök av en granne. En liten Rottwelierkorsning. Jättecharmig hund fast han hade haft otur för ett tag sedan. Han blev illa biten i nacken av en annan hund under en promenad. Det blev ett stort sår och veterinärbesök med operation och konvalesens. Stackarn.

Nästa dag bar det iväg till Jönköping där vi besökte en leverantör och sedan åkte vi till Vetlanda stadshotell för att övernatta. Där blev det också räkfrossa med bubbel på kvällen. Dagen därpå hälsade vi på lilla Celine i Åseda. Celine är Cleos syster. Hon har också det jättebra med sin matte. Vi pratade en stund och fick kaffe med hembakat innan det var dags att ge sig iväg igen. Nu blev det IKEA i Kalmar och därefter hem.
Borta bra men hemma bäst. Nu har vi fått inspiration och lite nya ideér!

I dag har jag haft utställningsträning igen. Tur med vädret fast det var varmt och kvavt men inget regn. Det var fyra deltagare - en liten smidig grupp.

2012-07-25 kl 07.00
SEMESTER, och jag är uppe kl sju.... Jo, jag tycker om tidig morgon. Så tyst och härligt. Hundarna har fått mat och är nöjda, de vuxna sover (även den tvåbenta) ch lille Eddy ligger på altanen och gnager på ett oxöra. Underbart! Det är semester för mig. Gör en del administrativa uppgifter nu och snart ska jag brygga lite kaffe. Funderar på att packa en pick-nickkorg och åka till havet och äta frukost.. nja, få se hur det blir.

Jag har planerat några höstkurser men inser att jag vill för mycket. Tiden räcker liksom inte till. Men det är ju sååå roligt med hund. Tur att jag har en instruktör att samarbeta med.

2012-07-08 15.12
I tisdags flyttade lilla Estelle (Elsa) till Dalstorp. Hon kommer att bo med husse, matte och så lilla Clara som också är en liten cavaliertik, en 5 årig ruby. Hoppas att de ska finna varandra och trivas tillsammans allihopa. Lycka till!

2012-07-02 20.13
Idag har lille Eric (Elton) flyttat. Han flyttar till Göteborg med sin matte. De bor inte långt från Görans syster och man. Kul! Då kan vi passa på att hälsa på när vi har vägarna förbi. Lycka till med vår lille kille som nu hunnit bli 12 veckor.

2012-06-24 20.00
Nu regnar det som attan. Lite tur har vi haft idag med vädret. Vi har haft ringträning och det duggade bara lite då innan ösregnet kom. Träningen gick jättebra och 7 hundar deltog. Vi fortsätter ringträningen den 28/7.

Midsommar firade vi med familjen hemma hos oss. Vi var i Nättraby och tittade på dans kring midsommarstången. Vi avnjöt kaffe och bullar i gröngräset. MEN när vi skulle hem visade det sig att det varit inbrott i Sandras "svärföräldras" bil. Så himla onödigt! En sidobakruta krossad och en väska innehållande plånbok och mobil. Som tur var var det inga kontanter i plånboken men kort, körkort och annat..... En massa onödigt jobb, kostnader och inte minst känsklan av att ha blivit kränkt. Det visade sig senare att en annan bil som stått parkerad på Nättrans P-plats också hade fått påhälsning samt att ett flertal bilar hade blivit repade. Man undrar verkligen hur de personer som gjort detta är funtade i skallen. Respekt för ditt och mitt - näää det existerar inte för vissa. Synd ingen såg dem och läxade upp dem. Polisen gör ingenting!

I morgon jobbedag till kl 18.45 tisdag likaså. Ledig onsdag o torsdag jobb fre lö sö..... GLAD SOMMAR alla! Min semester börjar V30 och 4 veckor.

2012-06-05 16.10
Så har Douglas (Anton) och Dream Girl (Bonnie) också flyttat.

Anton flyttade till Jämjö och Bonnie till Fågelmara, så de bor inte så väldigt långt ifrån varandra. Lycka till i framtiden!


Anton med Lillmatte.


Bonnie med matte Monica.

 

2012-05-31 19.00
Idag har lille Elvis flyttat till Skåne. Lycka till i framtiden familjen Sandra Malmberg.

Förberedelsen inför examensarbetet är klar. Det gick jättebra. Nu är det bara att förbereda den del som var och en blivit tilldelad.

2012-05-30 17.30
I morgon är det dags för lille Elvis att flytta. Han ska flytta till Skurup och på lördag flyttar lille Douglas till Jämjö.

Det har gått jättebra för Desirée och Frasse i sina nya hem.

I morgon ska jag och tre deltagare i Hundkursutbildningen, förbereda vårt "Examensarbete". Vi träffas här hos oss i "Hundborgen". Vi ska göra en vardagslydnadskurs på 6 timmar som vi ska hålla näst nästa lördag och söndag i Torpsbruk. Det ska bli spännande och pirrigt förstås.

2012-05-16 19.30
Idag har lilla Desirée flyttat till Härjedalen, Vemdalen. Hon ska bo jättefint på en gård tillsammans med Eurasierhundar och en cavalierflicka från Greatings.
Lycka till i framtiden!


2012-05-09 15.30
Oj, det var längesedan jag skrev..... men det är ganska bråda dagar här. Hundkursledarutbildning, agilitykurs, valpar, och ett jobb att sköta.

I alla fall - I dag har vi levererat första valpen, Frasse (Diamond by Spirit). Han flyttar till Vara och kommer till en härlig familj. Lycka till!

Lilla Desirée flyttar nästa vecka och de andra två lite senare.

2012-04-07 (Påskafton) 13.58
I morgon är Agnes valpar en vecka. Jag ska försöka fota dem i morgon och lägga ut. Just nu ligger mor och barn och sover så sött tillsammans i valplådan. Grace valpar är 4 veckor nu och börjar vilja ta sig ur valplådan. De har börjat äta nötfärs blandat med valpfoder med förtjusning. De utvecklas så fort - man hinner knappast inte med.

Snart kommer våra barn, barnbarnet och min mamma med särbo hit på lite Påskbuffé. I morgon ska jag "bara vara" och njuta av valparna och så måste jag färdigställa mitt projektarbete som är att göra en valpkurs efter valpens olika utveckingsstadier. GLAD PÅSK alla mina läsare!

2012-04-01 12.54
3 pojkar och en flicka!

2012-04-01 08.20
3 hanar än så länge.

2012-03-31 08.42
Idag är Agnes förlossning på gång. Hon har bäddat frenetiskt hela morgonen. Fortsättning följer.....

2012-03-28-22.20
Vilken bra föreläsning vi varit på i kväll! Vi lyssnade på Fredrik Steen i 2 timmar i Vedebyskolans aula. Det var fullsatt. Vilken bra föreläsare! Han bjuder verkligen på sig själv. Många aha-upplevelser. Budskap: sunt bondförnuft - läs/lär känna din hund - naturliga (medfödda) beteende och icke naturliga (inlärda) beteende- inlärda beteende kräver belöning...m.m.

Jag är ledig några dagar nu. Har en del att skriva och läsa när det gäller min Hundkursledarutbildning samt att Agnes snart ska valpa. Så spännande.
Grace valpar är 18 dagar nu. Ska se om jag hinner fota dem i morgon. Godnatt!

2012-03-23 21.30
Jag har nu gjort en egen sida till Grace och Spirits valpar följ denna länk.
I morgon är det dags för Hundkursledarutbildning i Torpsbruk igen. Ska bli kul. Denna gången är det vardagslydnad med Jan Gyllensten och klickersträning med Jenny Marek.

Nästa vecka blir det valpar igen :-).

2012-03-18 14.00
Här kommer en bild på de fyra små sötnosarna en vecka gamla.
Från vänster - tik, tik, hane, hane.

2012-03-10 kl 19.58
Valpning på gång. Första valpen föddes 16.15 och sista strax efter 01.00.
Puh... kom i säng 02.30.


2012-03-08 kl 15.00
Idag är det en stor dag! Hade beställt tid hos veterinären för hjärtintyg på Agnes och Harpo. Göran och Sandra åkte ner till Blekinge smådjursklinik och jag passade William. En stund efter att de åkt ner ringer Göran. Hjälp---- nu är det inte bra med hundarna - for tanken genmom mitt huvud. Jo, det är lugnt svarade Göran, men vet undrar om vi ska ultraljuda Agnes för hon tror att hon kan vara dräktig. Oj! Jo då gör vi det. Yes - Agnes väntar också valpar!!!!! Som vi väntat på detta. Jag har varit lite misstänksam då spenarna ju blivit lite röda men så var det förra gången också och då var hon skendräktig. Ultraljudet visade 4 valpar men det kan vara flera..... Oj. Nu blir det 2 kullar i närtid!

2012-03-04 kl 21.12
Tjohej - nu har det varit helg igen. Tiden flyger iväg....den gör det när man har roligt sägs det :-)........ I fredags var vi på 40-års kalas. Carolins sambo - Tobbe fyllde 40. De bjöd på smörgåstårta och kladdkaka. Jättegott! I lördags var vi barnvakt åt vårt lilla barnbarn William som nu är 1,5 år. Han är så go vår lille kille. Vi passade Harpo också. Han har äntligen fått hull på "gamla" dár. Harpo har alltid varit för smal men nu har han äntligen kommit i hull och blivit riktigt fin - en man i sina bästa år. Så fritt fram nu "flickor"....... ;-).

Idag har jag varit på spårkurs för första gången med Tindra. Det gick ganska bra. Trots störning av en viss schäferhund som hon absolut INTE gillar. På söndag är det del 2 men jag jobbar då så jag får träna hemma på hemmaplan.

Vi har haft några valpintressenter på besök. Håller nu tummarna att allt ska gå vägen när Grace ska nedkomma om en dryg vecka. Hon är rejält tjock.

2012-02-26 kl 19.20
Hemma igen efter en dag på Hundkursledarutbildningen i Torpsbruk. Idag handlade det om inlärning och motivation. Ett stort ämne. Denna kurs är verkligen jättebra. Man får verkligen "tänka till" och fundera på vilka värderingar som jag står för. Den 24 och 25/3 blir det föreläsning med Jan Gyllensten i ämnet vardagslydnad och Jenny Marek i klickerträning.

Grace växer som bara den. Det är drygt 14 dagar kvar. Jag tror tyvärr inte att Agnes är dräktig denna gången heller. Nu hinner jag inte skriva mera. Patrik kom hem och jag ska hjälpa honom att betala räkningar.....

2012-02-11 kl 21.38
Tittat på Melodifestivalen. Ingen låt som stack ut direkt men över lag tycker jag nog låtarna var bättre denna lördagen än förra. Jag gillade Timotejs låt - den gick till andra chansen.

Agnes är parad igen. Denna gången med "Ville" Naitonos Redy to Rock. Vi får hålla alla tummar denna gången att det lyckats. Det har bara gått 14 dagar sedan. Men idag har Agnes varit konstig. Vi var iväg ett par timmar idag och handlade lite prylar på Elgiganten. När vi kom hem kände vi inte igen Agnes. Hon darrade, dreglade och snörvlade. Jag blev livrädd. Vad är nu detta? Tog tempen på henne men ingen feber - 38,1. Hon vilade på soffan ett par timmar. Efter att vi städat undan och donat lite tog vi med alla hundar ut på planen, även Agnes ville följa med. Men det var ingen direkt action på henne som det brukar. Hon höll sig mest vid mig. Nu är hon bättre men verkar ganska trött. Få se hur hon är i morgon.

I onsdags höll jag min första vardagslydnadskurs. Det var egentligen inte meningen men jag fick agera stand in pga sjukdom. Det gick faktiskt ganska bra. Det verkar som om deltagarna också tyckte det.

I torsdags var vårt Hundpensionatsärende uppe för beslut i nämnden. Det blev som vår handläggare föreslagit - avslag. Detta med största sannolikhet pga att EN granne (barn till grannen) yttrat sig om befarade hundskall = olägenhet. Vi får tänka om. Det får bli som det är så länge. Vi kommer att ha vårt "hundstall" som utbildnings- förvaring- och försäljningslokal. Om vi vill kan vi ju överklaga till Länsstyrelsen men det känns inte aktuellet i dagsläget. Vi känner oss ganska motarbetade av kommunens handläggare.

 

2012-01-29 kl 19.20
Denna helgen har jag varit på kurs i Alvesta igen. Biolog och hundinstruktör Linda Atmer var föreläsare. En mycket givande helg som handlade om etologi och inlärning. Vi är ett gäng på drygt 20 elever fördelade på olika åldrar och kön. Nästa tillfälle är 25-26 februari och då handlar det om raskunskap, inlärning och motivation.

För drygt 14 dagar sedan parade vi Grace med Chantismere Cherokee "Spirit" ska bli spännande och se om det blir nåt.

2012-01-15
Äntligen skriver jag igen...har inte varit så aktiv här i min Dagbok på sistone. Hoppas på bättring ;-)

Jag har uppdaterat sidan lite grann. Lagt in Nättraby Hund. Planerar att starta aktivitetskurser till våren. Jag har planer på att ta hem lite hundprodukter också. Få se vad det kan bli. Från nu kommer jag att sälja designade hundhalsband. Helt tillverkade i Sverige i äkta svenskt läder. Jag har själv köpt halsband och "flerhundskoppel" och det är verkligen jättebra kvalitét. Flehundskopplet är verkligen en bra idé för oss som har flera hundar med på promenaden.

 

 


 

 

Webmaster @ Copyright Ann-Cristin Antonsson
Bilder får endast kopieras efter min tillåtelse.

Besökare idag: on line: