Dagbok 2011

2011-12-12
I morgon Lucia. Tiden rinner iväg. Vi får besök av Lucia på jobbet i morgon kl 8.15. Det blir 40 barn som lussar för oss. Härligt!
Ingen ny dator inköpt. Har installerat om min 6 år gamla Dell. Det var massor med virus och spionprogram. Nu funkar min dator igen. Har installerat nya spion och virus program. Det är ett meckmed att installera om alla program och mail och sånt. Nu kan jag uppdatera min Hemsida på One.com. Toppen!!!!!

2011-12-04
Hej läsare. Trevigt att du tittar in på min sida. Tyvärr är det nåt fel med min dator så risken finns att jag inte kan uppdater på ett tag. Hoppas vi kan laga annars blir det att köpa ny. Min Dell har hållt länge ändå, 6 år är ganska bra.
Ha det bra i julförberedelserna!

2011-11-19
I dag höll Sandra och jag en "vardags" agility-aktivitet. Det kom inte så många pga regn. Men de fyra ekipage som deltog trotsade vädret. Kul! Alla var jätteduktiga och vi hade trevligt tillsammans. Vid efterfrågan kör vi en aktivitetsdag till innan det kommer snö.

Nästa helg blir det Torpsbruk igen. Denna gången handlar det om mentalbeskrivning hundens inlärning och läsa hund med Curt Blixt. Det ska bli intressant.

2011-10-26 21.10
Trodde datorn skulle paja igår. Den har ju några år på nacken. Tänkte att jag lägger över allt på min lösa hårddisk som jag har som backup men inte uppdaterat på ett tag. Men det sket sig. Den ville inte starta. Tog den med mig till "Kjell o kompani" idag. Det visade sig att det var fel på chassit så de bytte det och så funkade den igen!!! Yes!!! Passade samtidigt på att köpa ett "skal" till min nyinköpta Iphone 4. Ett lila!!! Den blev jättefin och genast behagligare att hålla i. Datorn lyckades jag också fixa! Kändes jättebra. Så nöjd jag blev.

Nu är det en vecka sedan lille Rex blev av med mandomen. Så synd om honom. Stackarn, men det var nödvändigt. S.k. en sista utväg. Rex markerade hej vilt inne. Tro det eller ej men han har inte kissat en enda gång inne sedan i torsdags. Kan det vare en ren lyckoträff tro? Hoppas nu att han fortsätter att sköta sig.

I helgen åker jag till Alvesta, Torpsbruk på kurs igen. Ska bli jättekul. Ska bo i en liten stuga på en gård denna gången.

 

2011-10-23 20.07
Idag har vi varit i Bräknehoby på BKK's inofficiella utställning. Det var inte lika kallt som det brukar. Det kanske berodde på att solen sken på oss och värmde upp ridhuset lite grann. Tindra fick HP och blev BT2. Mimmi tog hem Bästa valp och placerade sig BIG 2. Inte så tokigt. Det var en bra träning i alla fall. Fast det är ju inte optimalt att vara i ett ridhus.
Framöver ska vi köra utställningsträning här hemma.....

När det gäller planerna för Hundpensionatet så var vår handläggare INTE klar den 26/9 som hon lovat. Förskjuts alltså ytterligare en månad. Bedrövligt!

Nu har jag i alla fall registrerat firma - Nättraby Hund. Vi har fått efterfrågan på agility- och utställningsaktiviteter. Så lördagen den 19 november kl 10.30 kör vi en agilityövning i ca 2 timmar. Kommer även att ha utställningsträning framöver. Anmälan om intresse till mig per telefon eller mail.

2011-09-18 14.45
Sitter här och kollar runt lite på Internet. Har precis anmält Tindra och Mimmi till Bräknehoby. Kan vara en bra träning för dom. Nackdelen med Bräknehobyutställningen är att det brukar vara så HIMLA kallt i ridhuset. Men vi får väl klä på oss riktigt ordentligt och ha extra filtar till hundrana.

Jag blev antagen till HUNDkursledareutbildningen i Alvesta - Hundutbildningsgruppen i David Selins regi! Så nu ska jag gå sista helgen i varje månad från oktober uppe i Torpsbruk. Det ska bli roligt! Det gäller bara att få ihop kurs- och jobbtider.....
Vi fortsätter att planera för ett ev. Hundpensionat. Det går absolut inte snabbt att få några besked från Byggnadsnämnden. Den 28 april lämnade vi in ansökan och nu som först fick vi svar av vår handläggare om vad som händer i ärendet. Vi vet ju att en granne inkommit med yttrande och vill att ärendet ska få avslag pga olägenhet som buller. Tråkigt! Denna äldre granne var helt positiv till vår planerade verksamhet när vi "knackade dörr" innan vi lämnade in vår ansökan. MEN nu har förmodligen blivande arvingar lagt sig i tror vi. Ärendet fortskrider och enligt handläggaren ska vi inte ha så stora förhoppningar om ett ja från hennes sida. Handläggaren ska vara klar med sin bedömning den 26 september. Sedan får vi ta del av hennes förslag till svar och kan också yttra oss innan ärendet tas upp i Miljö- och byggnadsnämnden i oktober. Hur som helst - hur det än går så planerar vi att hålla hundkurser till våren eller kanske rentav i vinter.

2011-09-11 21.15
Oj oj oj vá helgerna går fort när man är ledig.

Vi hämtade Agnes i Kristianstad i fredagskväll där hon varit på parning. I går var vi på Aspö hela dagen hos Eva o Åke. En jättehärlig och avkopplande lördag. Vi fikade, promenerade, spelade bockia och sköt med luftgevär och sedan bjöds det på en härlig middag. Gratinerad kyckling med potatis o grönsaker och en härlig blåbärspaj som Eva bakat och Sandra hade bakat jättegoda muffins som bl a innehöll vaniljkesella. mmmmmm så gott....
Vi hann precis lagom med middagen sen var det dags att ta 19.00-färjan tillbaka. Vi måste ju hem till våra ljuvliga hundar som var i hundgården under tiden.

På lördag är det kalas. Barnens kusin Andreas fyller 30 år! På söndag är det också kalas här hemma. Det blir bara familjen. Patrik fyller 27. Uhhhhhh va tiden går....... Godnatt!

2011-08-19
GRUNDLURADE! Eftersom vi har några valpintressenter tänkte vi att det är lika bra att röntga Grace för att se hur många valpar det kommer att bli. Gissa om vi blev snopna när det inte fanns en enda i magen! Som hon lurat oss! Gått upp över ett kg i vikt och blivit rejält trind om magen...... Det var bara att kasta sig på telefon och mejl och meddela.....

Nu väntar vi på att Agnes ska börja löpa och hoppas på bättre tur där.

2011-08-10
I morgon börjar "Sailet" i stan. Det blir säkert massor med folk längs hamnen och även på Stumholmen där "Barnens sail" äger rum. Trevligt. Fast det är inte så mycket stora segelfartyg som det var för 30 år sedan, därav namnet Sailet. Men det är massor med aktiviteter, god mat och underhållning.

2011-08-01 21.00
Jaha, då var första dagen avklarad efter semestern. Sannerligen en annorlunda jobbdag. En helt ny tjänst med helt nya tider. Idag 9.00-18.45 i morgon likaså. Det är kul att vara på "fronten". Ta emot och serva kunder / turister.... Verkligen annorlunda mot ekonomijobb.

Dagen började inte så bra himla bra. Tindra smet ut i morse. PÅ VÄGEN..... Fasiken. Jag efter. Det kom en bil bakom mig, jag slog ut lite med högerarmen för att visa att det var "fara". Han fattade..... han körde förbi mig och lite längre fram ser jag TIndra. Bilen stannar och öppnar passagerardörren och ska plocka in henne i bilen. Jag kallar på Tindra och hon sätter av i full fart mot mig så att jag kan ta henne. Puhhh. Det kunde gått illa, hon kunde blivit påkörd.. Det lilla busfröet. Hon är så klurig. I kväll, efter att vi tänat lite, hade hon roligt i komposthögen. Gissa om hon hade grävt. Kolsvart om tassarna - jag ropar på henne - hon nonchalerar mig totalt.....och springer IN!!! Hämtar henne och tvättar tassarna och så gör hon det EN GÅNG TILL..... Neeeej...... samma procedur igen. Jag har nu stängt dörrarna ut. Tindra ligger nu ihoprullad i en liten boll i Görans säng och sover såå gott. Funderar nu på; HUR ska jag stävja denna lilla dam tro...;-)

2011-07-26 21.13
Tyckte det var dags att ändra lite på Hemsidan...... lite för att uppdatera mig själv i Dreamweaver också. Fasen vad man glömmer fort om man inte jobbar i programmen kontinuerligt......

Jag har haft lite utställningsträning här på planen ett par kvällar.
Lille Etienne ville inte gå eller stå fint. Vid "stå fint" så antingen satt han sig eller la sig på rygg..... hi hi. Men se.... efter en stunds träning men godis o klicker fattade han till slut. "Aha - nu är det allvar och jag KAN ju faktiskt stå och gå fint". Så nu är det bara att fortsätta träna i små kort perioder.

2011-07-12 23.57
Cavalierträffen i lördags var mycket lyckad. Rekord igen! Ca 70 pesoner och 50 hundar. Vädret var toppen och allt gick jättebra. En stor eloge till våra barn som ställer upp och hjälper till med allt!
Jag har precis kollat bilderna som Tobbe tog och gjort ett litet kollage. Tyvärr hann jag inte ta en enda bild själv. Sydöstran hade en artikel med foto i tidningen i måndags. Den var riktigt bra tycker jag.

2011-07-06
Oj oj oj.... nu var det längesedan jag skrev igen.
Det har varit mycket nu. Mycket på jobbet och mycket privat. Har precis bytt tjänst. Började min ny tjänst som museivärd i receptionen den 1/7. Fast jag började med semester. Det blir lagom att börja i augusti när den värsta ruschen lagt sig. Det ska bli kul och verkligen helt annat mot vad jag sysslat med de senaste åren.

I helgen var Göran och jag i Borås på 2-dagars utställning. Jag ställde Agnes och Tindra. Det var debut för Tindra. Första dagen avslutades med 2:a i konkurrensklass och CK med Agnes och Tindra fick excellent. För Tindras del tycker jag det var jättebra för att vara debutant i ringen. Agnes fick sitt 6:e CK!
På söndagen fick Agnes Excellent och Tindra VG. Det var roligt att ställa ut igen. Det var ett tag sedan. Nästa utställning för vår del blir i Ronneby i augusti.

På lördag kl 12.00 ska vi hålla Cavalierträff i Cavaliersällskapets regi för 4:e året i rad. Hittills är det 34 hundar anmälda och 47 personer. Det kommer säkert flera anmälningar. I dag har vi satt upp ett 4x8 m tält som BKK lånat ut. Toppen! Det är ett jättestabilt tält, så nu hoppas jag det står emot om det händelsevis skulle komma blåst o regn. De partytält som vi hittills haft åkte på tippen idag.
I år kommer vi även att ha en hundinstruktör på plats. Ypperligt tillfälle att fråga om man har något problem av något slag med sin cavalier. Det blir som vanligt Tipspromenad, lottförsäljning, prova på rallylydnad och agility, pälsvård, försäljning av korv och fika samt försäljning av hundprylar. Vi har beställt 20 grader, uppehåll och svag vind. VÄLKOMNA!

 

2011-05-31
En överraskning kommer sällan ensam - eller - är det inte så man säger??
Lilla Grace Kelly's Cleopatra, numera kallad Tindra, är tillbaka hos oss igen
pga ändrade familjeförhållande. Jag är mycket tacksam att familjen valde att kontakta oss i första hand. Vi beslutade oss för att köpa tillbaka henne.
Det tog bara en dag eller två för henne att känna sig hemma igen. Tindra och Mimmi har så himla roligt tillsammans. De busar och stojar. Rex är inte sen att hänga på han heller. Det har blivit riktigt livligt här igen. Så Härligt!

2011-05-23
Ja, då är det dax att avslöja den andra överraskningen. I lördags var vi i Dalarna och hämtade hem en lite svart-röd tik. Hon är så liten och söt.

2011-05-15
Har nyss kommit hem från en givande Hundkurshelg i Torpsbruk i Moheda igen. Denna gången har jag gått del 2 i utbildningen "Hunden - ur olika viklar". Tanken är att jag ska fortsätta Instruktörsutbildningen till hösten.

Göran håller på för fullt att renovera stallet. Tanken är att inreda det till hundar (naturligtvis). Kanske det blir ett litet pensionat/dagis i alla fall.....

2011-04-24
Tack alla för en jättelyckad valpträff! Så kul att träffas igen. Spännande att se hur valparna utvecklats. Här kommer lite bilder från träffen.


Sådan mor sådan son.....Sandra o William.

 

2011-04-23 Påskafton
Vilket härligt väder det varit idag! Vi har varit ute och städat i stallet och trädgården. Vi har fyllt ett släp igen! Fattar inte att "bra och ha" grejerna förökar sig hela tiden.

Nu är jag Diplomerad HUNDdagis-föreståndare. Det var en jättebra utbildning. Föreläsning varje dag från 9-17 så de var intensivt. Jag har nu planerat att fortsätta att utbilda mig till instruktör. Fast det blir nog ingen intensivutbildning denna gången.

I morgon ska vi ha VALPTRÄFF för första gången. Ska bli jätteroligt att träffa valparna och dess ägare. Det blir 6 valpar med sina familjer som kommer. Jag kommer att rapporterar senare.

2011-04-02
Nej, jag blev inte lurad igår. Vet ingen som blev det heller faktiskt. Men nuuuuu är det april och vååår äntligen. I morgon ska det bli +15 har de lovat. Hoppas det stämmer och att blåsten håller sig borta.

Agnes är nu parad med Chantismere Cherokee. En vacker, härlig och gosig blenheim hane. Nu håller vi tummarna att det lyckas denna gången. Det är bara att vänta och se.

I dag har jag städat och tvättat och Göran har fixat med bilarna. Vi har varit sjuka var sin vecka. Först jag sedan gubben. Men nu är vi bättre.

I morgon ska jag packa det sista inför resan och boendet i Alvesta. Jag har tagit semester i två veckor för att gå HUNDdagis-föreståndarutbildningen hos HUNDutbildningsgruppen i Alvesta. Ska bli så spännande. (det var en av nedanstående överraskningar).

2011-03-16
Det börjar äntligen närma sig helg igen. Skönt. Hoppas det blir lite bättre väder då. Nu är det förfärligt. Kallt och framförallt blåsigt. Jag har precis kommit in efter en runda med hundarna på planen. Agnes och Grace är fortfarande ute. De håller på och fjantar sig för Agnes löper nu så det är high life på dom två. Rex bryr sig inte. Vi har gjort en s.k. kemisk kastrering på honom och det funkar jättebra. Han är inte ett dugg intresserad av löptikar.
Du som läser detta kanske vet någon som är intresserad av att ta över Rex. Vi kan ju tyvärr inte använda honom i avel som tänkt.

Vi har tänkt para Agnes igen. Vi vill ju så gärna spara en tik efter henne. Tyvärr har hon ju "gått tom" de föregående 2 parningar vi gjort. Vi håller alla tummar och tår att det ska gå vägen denna gång.

På söndag är det utställning i Malmö och vi har anmält Agnes dit. Tyvärr så lyckades hon pricka in höglöpet då så vi kan inte åka med henne.

En eller förresten ett par överraskningar är på gång men det avslöjar jag senare.

2011-02-17
Stina har nu sedan den 31/1 varit hos sin nya familj här i Nättraby. Hon är MYCKET omtyckt av sin nya matte och husse. Lilla Stina har inte haft det så lätt. Flytt än hit och än dit. Men nu ska hon inte flytta mera. Det är så härligt att veta. Härligt är också att hon bor i byn. Vi ska träffas snart men det får vänta ett litet tag till för Stina har precis börjat löpa.

Jag har varit hemma från jobbet i 2 dagar. Genomförkyld igen. I 2 dagar har jag tittat på SF-kanalen. Vilka bra svenska filmer de visat. Jag har nog sett 6-7 st tror jag. Verkligen avkoppling.

Susanne och jag har i helgen avslutat revisionen av Cavaliersällskapet 2010.
Det är ett omfattande och mycket viktigt arbete.

Årsmötet 2011 blir en utmaning för Cavaliersällskapets medlemmar som nu saknar valberedning eftersom samtliga ledamöter i den har avsagt sig sina uppdrag. Gå in på: http://www.cavaliersallskapet.net/


2011-01-09
Stina tillbaka igen. Tur i oturen är att matte var så förståndig och lämnade tillbaka henne till oss så fort. Motivation - Stina väckte henne hela tiden på natten genom att slicka i ansiktet. Ja, vad ska man säga....jättesynd om lilla Stina. Hon kanske stannar här i alla fall.....

2011-01-03
Nytt år, nya utmaningar. Året avslutades och inleddes med en dunderförkylning. Inte så kul men det kunde varit värre....
Jag och hundarna tillbringade Nyårsafton i gästrummet i undervåningen . Lillan fick sin lugnande medicin 2 timmar före det s.k. orosmomentet. Jag hörde knappt några smällar alls vid 12-slaget och ännu mindre Lillan. Hon var helt väck. Göran fick bära upp henne vid 00.15, jag ville ligga i min egen säng. Lillan var helt lealös. Dt var riktigt otäckt. Hon var sig inte lik hela Nyårsdagen heller. Hon bara sov. Jag tror inte hon behövt mer än halva dosen som angetts, om hon alls hade behövt medicinen i år...... Det var nog den lugnaste Nyårsafton jag upplevt.
Idag har lilla Stina flyttat till Grimslöv utanför Växjö. Hoppas att det blir bra för henne nu. Matte har tidigare haft en cavaliertik. Håller tummarna att allt ska gå bra. Lycka till!


 

 

Webmaster @ Copyright Ann-Cristin Antonsson
Bilder får endast kopieras efter min tillåtelse.

Besökare idag: on line: