Dagbok 2010

2010-12-29 19.37
Nu är det bara två dagar kvar på detta året. Jag har jobbat denna veckan och ska jobba i morgon om inte förkylningen blir värre under natten. I eftermiddag när vi kom hem kröp jag omdelbart ned i den varma goa sängen. Göran fixade en te-honung-citron-wiskey-drink. Mmmm det satt fint.

Tyvärr funkade det inte med Stina hos fodervärden. Stina var där i 2 dagar men deras lilla Tzi-tzu tik ville inte vara med. Hon gillade inte Stina, så det var bäst att ta tillbaka henne. Nu söker vi nytt hem åt Stina.

Nyårsafton tillbringar vi hemma och förmodligen i tvättstugan i nedervåningen. På med TVn högt. Lillan är så fruktansvärt rädd och det har eskalerat med åren. Vi har fått lugnande medicin på recept av vår veterinär. Cavaliererna däremot bryr sig inte. Vi får ha det så så länge Lillan finns.

2010-12-26 13.00
Så är julen snart över och Nyår väntar rumt hörnet. God mat och fina julklappar. Lille Williams första jul, fast han sov när tomten kom och under hela julklappasutdelningen så coool.
Idag har vi lämnat lilla Stina till vår ev fodervärd och vi har haft besök av Celines blivande matte. Nu ska Göran och jag gå en sväng med hundarna.

2010-12-08 21.09
Jobb..jobb..jobb... tycker man hinner inte med något annat. Får lite dåligt samvete för hundarnas skull. Men vi har ju våra döttrar som ställer upp i vått och torrt.

När det gäller hundarna så kommer vi ev att lämna ut Stina på foder. Celine är fortfarande osåld, Kanske hon stannar...... vi får se vad som händer. Rex ska vi placera ut så småningommen men vi vill helst att han inte ska bo alltför långt från oss och vi är väldigt noga med val av hem åt honom.

Jag har äntligen kommit igång med mitt akvarellarbete. Är helt nybörjare och har börjat med att läsa mig till hur jag ska göra. Har gått yogakurs sedan lång tid tillbaka i olika varianter. Har börjat yoga hemma nu. Det är självdiciplin som gäller....... Hoppas det blir fint väder i helgen. Då planerar vi att gå ut i skogen med alla hundarna.

Släkt till oss har drabbades av inbrottstjuvar i veckan. De lämnade hemmet ett par timmar på eftermiddagen och när de kom hem hade tjuvarna vänt upp och ned på hemmet. Alla lådor utdragna, gardrober genomgångna och allt innehållet utslängt i en enda röra. Tjuvarna fick med sig guldsmycken och annat värdefullt. Det är inte klokt detta! Hur kan det bara finnas såna idioter. Fruktansvärt! Det är ju inte bara värdet, det värsta är hur fruktansvärt kränkt man känner sig. Att okända personer varit inne hos ens eget privata och rotat runt.

2010-11-21 20.30
Idag har lille William döpts i Fredrikskyrkan i Karlskrona. Han heter, William, Fredrik, Ingemar Malmgren. Det gick jättefint i kyrkan. Han sa inte ett pip under dopakten och inte ett ljud under hela den långa Gudstjänsten som varade i drygt en timme. Carolin och Patrik är stolta Faddrar. Vi var 36 personer som efter dopet fortsatte till Församlingshemmet där det bjöds på exotisk planka, kaffe och tårta. En lyckad minnesvärd dopdag för lille William.


 

2010-11-18 22.00
I dag lite glädjande nyheter. Hjärttestat Grace, Agnes och Harpo idag med resultat UA. Härligt!

2010-11-09 20.00
Idag har lille Cleo flyttat till en ny famlj i Skåne. Det känns jätterätt. Hoppas att de kommer att trivas och få ett härligt liv tillsammans. Lycka till familjen Forsberg.


2010-11-03 21,00
Tyvärr så varade inte Cleos nya hem mer än 3 dagar. Vi hämtade lille Cleo på flygplatsen i Ronneby idag. Den "nya hussen" flög ner honom från Stockholm.
Cleo lämnas tillbaka pga familjeskäl. Usch, stackars lille Cleo. Fast han verkar ta det med ro. Han blev så superglad över att få träffa oss och våra hundar igen. Så nu får vi se om vi kan hitta ett varaktigt hem åt vår lille prins.

2010-10-31 17.00
I går flyttade Cleo till en familj i Västerås. Nu har vi bara 2 valpar kvar - Celine och Stina.

Jag ska så småningom göra egna sidor till alla valparna i denna kullen också.

I går kväll firade vi Carolin och Sandra som fyller 25 år den 1/11. Vi hade kalaset hemma hos oss. Vi var ca 25 personer och vi åt smörgåstårta och kladdkaka. Det hade de gjort jättebra vår tvillingdöttrar.


Lille William har somnat hos Gammelmormor.


 

2010-10-20 20.00
I kväll har Tindras (f.d. Jackie) nya matte och husse varit här och hämtat hem sin llla tjej till Bjärnum. Tindra ska få en storebror, Milton heter han och är 2 år också en blenheim cavalier. Vi önskar er Lycka till!

 

2010-10-16 14.09
I förmiddags var Carolin och jag och de 4 vuxna hundarna i skogen och promenerade. Härligt! Men ops... vad var det .... precis vid sidan om ossi snåret där vi stod skuttade det fram ett rådjur och strax därdfter 2 kid. Så nära naturen man kommer ibland - är det inte underbart! Hundarna brydde sig inte vilket också var härligt.

I morgon kommer en familj från Bjärnum och häsar på. Ska bli trevligt. De är intresserade av Jackie. Cleo har också en blivande familj på gång. Han ska röntga sin skadade tass på fredag och nu får vi verkligen hoppas att tårna läkt ihop ordentligt. För en dryg månad sedan vid ett obevakat ögonblick lyckades Cleo komma igenom grinden till trappan och trillade naturligtvis olyckligt i trappan. 2 tår bröts och det blev operation. Det har varit himla synd om honom då han har fått bära "krage" och måst vara stilla. Det har absolut inte varit lätt. Nu, däremot, tar han igen allt. Han busar som en galning med sina syskon och han bara ÄLSKAR att vara ute och springa. Det märks absolut ingenting av att ha varit skadad.
Så har vi "Stina" och Celine kvar. Kanske de får vara kvar båda.....

Nu har vi avelsspärrat vår lille fine hane Rex, Bonitos Companeros Niel Tack. Tyvärr har han en ärftlig ögonåkomma, multifokal RD på ena ögat och geografisk på andra. Snacka om otur. Det får nog bli så att vi placerar ut honom så småningom, men det är inte lätt.

Göran har jobbat en vecka nu! Jobbar som konsult åt Marinen genom Proffice. Till att börja med i tre månader. Det är en stor omställning för honom och oss. Han har inte jobbat heltid på några år OCH har ju varit hemma och tagit hand om hundarna och valparna. Nu hjälper Sandra oss med valppassningen sen får vi se hur vi löser det.

Ja, det har ju hänt en del sedan jag skrev sist.

 

2010-10-02 22.40
Förra fredagen flyttade Cleopatra (Jackie) till Ronneby och i lördags hämtade familjen Ullmark sin lille Candy (Mojje).
Jackie fann sig direkt. Hon är t o m nästan rumsren nu. Tyvärr så kan inte matte ha kvar Jackie pga privata omständigheter så vi hämtar henne i morgon. Hoppas att vi hittar ny familj åt lilla tjejen. Tråkigt när det blir så här.

Vi har fått många fina bilder på Mojje. Han har det bra och även han har funnit sig i sitt nya hem. Han ser så nöjd ut på bilderna. Det är så roligt när valpköparna hör av sig och skickar bilder. Man undrar ju hur det går så klart.
Lycka till i framtiden med lille Mojje.

2010-09-22 20.15
Tiden bara rusar iväg.

Nu har 2 valpar flyttat. Lille Colins nya hem är nu i ÖverKalix. I måndags flög Colins nya matte och husse till lilla Ronneby där vi hämtade upp dem. Vi fick umgås ett par timmar hemma hos oss. Det visade sig att vi har en hel del gemensamt. Bl a har vi precis fått barnbarn och då har man ju massor att prata om förutom hundar förstås. Colin kommer att få det jättebra. En härlig familj som bor helt underbart i harmoni med naturen. Lycka till!

I tisdags flyttade lille Chippen till Kalmar. Han kommer att bo i en villa tillsammans med ett härligt pensionärspar. Känns också jätterätt.

Nästa lilla valp som står på flytt-tur är Cleopatra som numera heter Jackie. Hon ska flytta till Ronneby på fredag till en nybliven pensionärskvinna som också bor i hus. Hon har väntat jättelänge på en liten tik från oss.

På lördag flyttar Candy (Mojje) till en familj i Sundsvall.

2010-08-29 19.37
Ja.... tiden går..... Lille William är 3 veckor idag. Han är så go och jättehärlig.

Idag har valparna varit ute nästan hela dagen. Det har varit så härligt väder. Det är synd om Grace nu. Valparna dyker henne när hon kommer in i valphagen. Fast idag när de varit ute har Grace t o m legat i gräset en stund så valparna fick tutta lite.

Vi har varit i England i 5 dagar 19-23/8. Vi bodde på ett slott, Eynsham Hall. Det var jättefint. Dock inga spöken.

Vi besökte också The Blenheim Palace, där det sägs att Cavaliererna kommer ifrån. Det var mycket mäktigt. Snacka om att det var skillnad på folk o folk.

Naturligtvis var höjdpunkten på lördagen då det var utställning - championship Show. Utställningen hölls i parken vid The Blenheim Palace. Det var en upplevelse. Alla dessa fina hundar som man bara sett på bild tidigare.

2010-08-09 19.45
Den 8/8 2010 en jättestor dag för oss! Vårt första lilla barnbarn har kommit till världen. Det blev en liten William, så söt. Vi har än så länge bara sett honom på bild men snart får vi pussa på honom. Vi längtar såååååå.

Valparna växer så det knakar. Vi har serverat dem nötfärs nu. Det är en upplevelse. Någon har förstått att man kan äta från fatet och någon tror att det kommer färs om man bara suger tillräckligt hårt på ett finger...... de är så härliga. Det dröjer inte så länge till då de lämnar valplådan och vill ut i stora världen.

2010-08-03 18.30
Idag är valparna 14 dagar. Några har börjat öppna ögonen lite grann. Så söta! Tur att vi har så mycket att göra på jobbet så att tiden rusar, då går det snabbt att komma hem till småttisarna. Göran är hemma och tar hand om de små liven. Ska fota dem snart igen och lägga ut. Tjejerna har fått namn och killarna är på g. Idag har jag avmaskat dem också. Det gick jättebra. Lite Banminth pasta i munnen och så var det klart. Kloklippning får det också bli snart. Det blir ett antal klor att klippa...... puhhhhh....

2010-07-23 21.42
Som alla säkert redan har sett så blev det en blenheim tik till. Hon föddes strax efter 01.00 den 21/7. Nu ligger Grace tillsammans med sina små i valplådan och flämtar. Det är varmt! Idag har Grace gått ur lådan några gånger och lagt sig på golvet en stund. Hon behöver ju vila lite också. Grace är världens duktigaste mamma! Ska bli skönt med 2 dagars ledighet nu. Har längtat efter att få vara med vipparna och så kan Göran få lite ledigt också... hi hi.....

2010-07-21 00.23
I går Kl 14.00 började Grace sitt valpningsarbete. Den första valpen, en blenheimtik m spot föds kl 17.50. Följande valpar är tre tricolorhanar och sedan kommer en väldigt liten blenheimhane. Kl 23.30 föds en blenheimtik till (med spot). Lägger ut foto senare. Är trött nu och ska försöka sova lite sen blir det jobb i morgon.

2010-07-19 19.54
Första dagen på jobbet efter semestern. Det får gå. Man kommer snabbt in i det igen, fast lite ringrostig är man allt. Kunde inte somna i går kväll. Det är alltid så när jag varit ledig ett tag dessutom var Grace orolig i natt. Hon for fram och tillbaka i sängen för att tidigt i morse somna på mitt huvud!. Jag har tempat henne morgon o kväll ett par dagar och hon ligger runt 37,5 nu. Nu i kväll bäddar hon i sin låda, är orolig och följer efter mig vart jag än går. Hässjar en hel del. Ska tempa henne snart för att se om tempen är på väg ner ännu mera. Det borde vara dax nu, hon spricker annars......

2010-07-17 22.16
Attan vad det har åskat idag. Det började tidigt i morse. Blixt och knall samtidigt några gånger. Det höll på några timmar. Det kom 20 mm regn. Det fortsatte vara kvavt och klibbigt. Började regna och knalla igen i eftermiddag. Denna gången var det inte så nära men det kom 10 mm regn till. Det behövs verkligen vatten nu. Fast det kommer ju som skyfall och det bildas då alltid små "bäckar" längs vår uppfart. Göran fick ut och skyffla upp sanden nere vid vägen och lägga på "bäckarna" igen. Nu är det nästan vindstilla och jättedisigt. Känns nästan som om det skulle komma en omgång till. Det värsta med åskan är att Lillan är så fruktansvärt rädd. Hon hässjar och skakar som ett asplöv. Det är så synd om henne och vi är ju rädda att det ska smitta av sig på de andra hundarna men det har det inte gjort som tur är.

Grace har det jobbigt i värmen. Hon är nu i dag 58 så det kan bli när som helst. Det sprattlar i hennes spända mage - just nu ligger hon raklång på sidan bredvid mig på golvet och bredvid sin valplåda. Just nu håller Rex på att bädda i Lillans korg.....Lillan ligger på golvet på andra sidan om mig och Agnes ligger i Görans säng och tittar på. Jag har just tagit en paus i tittande på filmen "den galna professorn" då det var reklam, så jag hann skriva lite här i min dagbok.

 

2010-07-04 23.38
I kväll hemkommen från utställning i Borås i två dagar. Göran och jag var där med Agnes och Rex. I lördags hade cavaliersällskapet officiell utställning. 117 hundar var anmälda. Rex blev Bästa junior 2 med CK och Agnes blev 4:a i konkurrens Ökl med CK. I dag, söndag, var det 87 anmälda cavalierer, Rex blev 2:a även idag och Agnes fick slät etta.
Vilken HETTA det har varit dessa dagar. Jättevarmt! Vi hade vårt tält ganska bra placerat ändå och hade skugga åtminstone en del av förmiddagen. Det var värre för det som hade sina tält mitt på plan. Mycket vatten gick det åt både till två- och fyrbenta. Det gällde verkligen att vara observant på sig själv och hundarna. MEN trots denna hetta så fanns det faktiskt vettlösa människor som lät sina hundar vara kvar i bilar o husvagnar. Gång på gång ropade speakern ut att ägarna ombedes ta hand om sina hundar....... Det är fruktansvärt att det ska behöva vara så.

Nedan 2 bilder på Rex från vårt tält.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Grace tycker det är jobbigt i värmen. Hon blir bara större o större. Det är drygt två veckor kvar till bebisarna kommer.

På söndag, 11/7, kl 12.00 blir det cavalierträff igen. Än så länge så är det runt 25 hundar anmälda. Det ska bli roligt. Vi har lite "prova på" agility, rallylydnad och pälsvård. Hoppas inte det blir för varmt då..........

2010-06-13 19.40
Idag har jag städat mina garderober. Hängt ut allt på vädring och sorterat bort vinterkläder. Det blev en kasse att skänka bort. Ska fortsätta med byrån nån annan dag..... En massa stryktvätt har jag också fixat. Usch, det är det tråkigaste jag vet.

Det har varit utställning i Avesta i helgen. Har följt resultatet på Facebook. Säga vad man vill men Facebook är bra. Det hade varit kul att ställa men det är ganska långt härifrån. Satsar på Jönköping i stället. Jag börjar min semester på fredag och då åker Thea och jag i hennes husbil för att ställa lördag, söndag och måndag. Ska bli kul. Jag kommer bara att delta med lille Rex. Nästa utställning blir den 3-4 juli, då åker Göran och jag till Borås.

Upptäckte nåt konstigt på Lillans ena öronlapp i går kväll. Det är liksom ett stort område i öronlappen som är vätskefylllt och varmt. Läst lite på nätet och det verkar som om att det kan vara blodöra. Det blir veterinärsbesök i morgon.

2010-05-29 20.00
Det var längesedan jag skrev. Det har liksom inte funnits tid. Det har varit och är jättemycket på jobbet med långa dagar och så är det än det ena å än det andra. Ska försöka bättra mig. Har idag anmält Rex och Agnes till Borås. Har inte bestämt om jag ska anmäla till Tvååker. Det blir ju lite resande fram o tillbaka.
Nä, Agnes är blev inte dräktig denna gången heller. Kanske det beror på att vi parade för sent i löpet. Nästa gång ska jag prova på 9-10:e dagen men det kanske är bäst att ta blodprov för att vara säker. Jättetråkigt. Mina planer försenas eller kanske t o m falerar i sämsta fall.
Nu har jag i alla fall parat Grace med Harpo. Det var ju faktiskt tanken från början. Få se om det blir något där i stället.

I morgon ska jag jobba några timmar för att komma ifatt. Det är så mycket nu pga nya system osv som ska läras in och skötas så effektivt som möjligt.

Sätter mig nog framför TV:n nu och kanske tittar jag lite på melodifestivalen. Fast jag tycker inte det är bra längre - Tacka vet jag förr......

2010-05-01 21.45
Vilken härlig dag det varit idag. Visserligen har det blåst men solen har tittat fram emellanåt. Jag har planterat några tomatplantor i uterummet, fixat o donat lite överallt. Varit ute en promenad på förmiddagen med Rex. Vilken lyx att bara ha en hund på promenad. Rex är riktigt duktig på att gå fint i koppel nu. Han älskar att "hålla" i kopplet själv. Han spatserar vid min vänstra sida så fint och håller huvudet högt.

Jag har också badat o "stylat" Agnes o Rex med de nyinköpta produkterna. Vilken skillnad det blev på pälsarna, ingen flygig päls alls. Hoppas det håller i sig några dagar i alla fall.

Kan inte se några tecken på att Agnes är dräktig. Hon har gått ned lite i vikt. Vill inte äta så bra. Det var likadant förra gången. Vi får väl se om någon vecka eller så. Då borde det ju synas några tecken om det lyckats.

2010-04-17 17.15
Grannyran har slagit till i lilla Nättraby!
Trodde inte det var sant när de ringde i tisdags och sa att "du är med att dela på 75 miljoner kronor"!!!!
I morgon avgörs det vilken postkod som vinner och får dela på 50 miljoner!!! 25 miljoner är redan utdelade idag. 581 personer fick dela via postnummer 37024 på denna summa så det blev en liten slant, närmare bestämt en 5 siffrig summa.

Lilla Agnes är parad igen. Vi får se om det lyckas denna gången.

2010-04-05 18.30
Så var påsken över.
Vi är precis hemkomna från mormor som bjöd alla barn o barnbarn
(och kommande barnbarnsbarn....) på middag. Vi var 20 personer! Jättekul att få träffa alla.

Agnes har börjat löpa, lite tidigare än vad jag räknat med. Ska para henne med Chico igen så får vi hålla tummarna att det lyckas bättre denna gång.

I morgon jobb som vanligt. Det pågår omorganisering inom vår avdelning. Förslaget ska läggas i morgon. Ska bli spännande att se vad förslaget innehåller.

2010-03-28

Nyinköpta badet

Jag har länge letat efter ett hundbad till badkaret för att slippa kröka rygg. I går hittade vi av en slump ett babybad i en babybutik här i Karlskrona. Det hade legat på lagret en längre tid. Det är tydligen inte populärt med skötplats ovanpå badkaret MEN det passade mig alldeles utmärkt! Dessutom fick vi det för halva priset, Toppen! Testade det meddetsamma. Det var mycket stabilt och jag kan äntligen stå och arbeta.

2010-03-20 18.00
Så är vi hemma från utställningen i Malmö. Göran, Peter och jag åkte härifrån kl 06.15. Var i god tid då bedömningen för Rex inte skulle börja förrän kl 10.00. Det är ju känt att det brukar bli köer till Mässhallarna. Jodå, vi kom till Malmö kl 08.15 och satt i bilkö i 40 minuter. Fasiken va stressande det är. Sen när man väl parkerat så är det lång väg att gå och ännu mera köande vid veterinärbesiktning osv. Tur vi var ute i god tid. Fast det känns ändå stressigt. Vet inte vad det beror på men man liksom hänger på stressen.
Resultatet då? Jo, Agnes blev Bästa Tik 2:a med ck av 17 tikar i ökl och Rex skötte sig bra. Fick en 1:a pris men det blev en tik som blev bästa valp. Nu har vi testat hur han är på utställning och han var hur cool som helst den lille mannen. Nu ska vi fundera på vilken utställning vi ska åka på nästa gång.
Peters fina kineshane blev 2:a med CACIB - bra jobbat Peter!

2010-03-18 21.00
Kära Dagbok......
Har inte skrivit på ett tag. Mycket jobb å sånt. Varit i Norrköping i 2 dagar och veckan före i Stockholm 2 dagar men nu hoppas jag det är lugnt ett tag.
I eftermiddags var vi och hjärttestade Agnes, Grace och Harpo. Alla tre OK. Skönt, det är alltid oroligt. Man vet ju aldrig. Planerna kan ju gå i stöpet.
I morgon är det fredag igen. Ska bada och fixa två hundar. Åker tidigt på lördagmorgon till Malmö för att visa upp dem.

2010-02-28 19.53
Sista dagen i februari blev solig. Göran, jag och fem hundar promenerade längs den upplogade banan bakom planen. En riktigt härlig förmiddag. Därefter badade jag Harpo och fixade honom, bakade 2 sockerkakor, och två bröd. Sedan var det Rex tur att bli fin. Grace badade jag igår och skulle fixa Agnes idag men det får bli en annan dag. Fixade sedan mat. Det blev brynt vitkål med nötfärs, lök och ris + sallad. Tog en massa bilder idag. Fixade med dom. Nu kom Sandra och Magnus. Skriver mera senare.......

Tog en liten break medan övriga tittar på OS.....
I morgon har jag tagit ledigt. Göran och jag gifte oss den 1/3 1980! Det ska vi fira - i morgon - åker till IKEA i Kalmar......hi hi....
Vi firar det i England i augusti i stället. Åker till The Blenheim Palace i 4 dagar.

2010-02-21 12.10
En dag som alla andra den här vinter. Snöar, snöar och snöar.... Håller på med lite pappersarbete idag. Det måste ju göras det med. Det får bli en runda på "banan" med hundarna i eftermiddag. Tittade på reprisen på melodifestivalen i förmiddags. Det är ingen klass på många av deltagarna tycker jag. Timotej tyckte jag var ok och Darin var också ok men ingen av dem stack ut.
Vi hade gäster igår. Det var jättetrevligt. Det var några månader sedan vi träffades så vi hade mycket att prata om.

Sanda och Magnus är i Berlin i helgen. De har bilat dit. Magnus tävlar i fäktning. Igår hade det gått jättebra så han var vidare till idag men än har jag inte fått någon rapport hur det gått idag.

2010-02-07 20.45
Vi var på kalas igår hos Sandra o Magnus. Det blev jättegod smörgåstårta och kladdkaka till kaffet. Det blev ingen melodifestival. Tittade inte ens på reprisen. Den är lite långrandig nu för tiden tycker vi. Det var bättre förr.......

Grannen har varit snäll och plogat upp en jättehärlig bana på åkern utanför vår plan. Passade perfekt att rasta hundar och motionera på. Lite jobbigt var det att ta sig dit med snö till knäna bitvis. Men det blev motion av det också.
Nu ligger alla hundar och snarkar ikapp.
Ska via internet anmäla Rex och Agnes till Malmö i mars. Rex sista chans att delta i valpklass.

2010-01-31 20.11
Denna månadens sista dag. Vilken härlig vinter! Fast igår kväll var det kallt...brrr. -18,5 stod termometern på. Idag har det snöat igen. Tog ut hundarna på planen i eftermiddags. Oähhhhh....det var snö upp till knäna bitvis. Hundarna hoppade som små skuttpluttar i snön, de syntes knappt men hade jätteskoj. Synd att jag inte hade kameran med mig.
Harpo har haft dambesök i helgen och är jättekär.

Tänkte att nu är det dax att avslöja vad de var för julklapp vi fick av Sandra o Magnus...... Den finaste man kan få - vi ska bli morföräldrar i början av augusti!!!!!

2010-01-25 22.00
I helgen har jag varit på anatomikurs i Breanäs. Allround domare Kenneth Ed höll i kursen som Cavaliersällskapet södra hade ordnat. Kursen var i två dagar inkl övernattning. Den var jättebra. Mycket lärorik. Vi från Blekinge var förra året på en generell anatomikurs med Kennet på Ronneby Brunn så vi visste att kursen skulle vara bra. Dag ett var det teori och dag 2 fick vi praktisera våra kunskaper på 4 olika cavalierer.
Det är också mycket lärorikt och framförallt trevligt att prata med så många uppfödarkollegor här i södra. Vi är många som håller på med cavalierer och vi passar naturligtvis på att utbyta ideér, kunskaper och att prata cavalierer som ju ligger oss alla så varmt om hjärtat.

2010-01-17 00.05
Idag har vi varit i skogen igen med alla hundarna. Härligt! När vi hade gått en halvtimme i skogen så.........vänta, sa Göran, jag ser en älg mellan träden. Ah, jag såg ingen, men se efter en stunds spanande så stod jag och glodde rakt i ögonen på en älg som stod mellan träden. Vad gör vi nu? Jag ropade in hundarna och skyndade mig därifrån med dem. Som tur var hade de inte fått vittring då vinden låg på från andra hållet. Jag traskade (skyndade) iväg hemåt. Göran stod kvar och tittade på älgen /arna. Det visade sig vara tre älgar. En stor och två lite mindre. Himla otur att vi inte hade kameran med oss idag. Typiskt! Jag tror nog inte jag går själv i den skogen hädanefter. Tyckte allt att det var lite kusligt. Tänk om hundarna fått vittring...... uhhh vågar inte tänka på det.

Tyvärr så är nog inte Agnes dräktig. Vi får vänta tills nästa löp och hoppas på bättre tur.

2010-01-06 Trettodagen
Nu är det slut på helgerna. Vargaveckor fram till påsk.
I går var vi och åt fondue på Två rum o Kök. Vi bjöd barnen och deras resperktive på detta i julklapp. Det var supergott.
Idag har vi varit på skogspromenad igen. Det var betydligt mera snö nu än för någon dag sedan. Lite jobbigare att pulsa i snön och för inte tal om de stackars cavaliererna. De hade snöklumpar stora som tennisbollar längs benen. Det fick bli varmvatten i badkaret när vi kom hem. Det gick fint att få bort.

Vet fortfarande inte om Agnes är dräktig. Tycker hon borde blivit lite rundare nu efter 5 veckor......

2010-01-01
Ett nytt år och ett nytt decennium.

I går firade vi Nyårsafton hemma, tillsammans med Carolin o Tobbe, mormor och Leif. Vi bjöd på kalkon, kokta potatis och grönsaker. Till förrätt hade vi laxcannapé och till efterrätt cheescake med blåbär. Inte fel.

Det smälldes en hel del på kvällskvisten men det var ganska långt borta, men vid 12-slaget var det ett himla skjutande här. Lillan hade vi försett med bomull i öronen, Zylkéne var fjärde timme samt en Plegiceil vid 17.00 och 21.30. Hon var ganska trött och vinglig stackarn av drogerna. Men det funkade. Vi behövde inte öka dosen. Jätteskönt. Nu har vi medicin till henne till nästa nyår också. De andra hundarna reagerade inte alls på smällandet som tur var.

Tidigare på dagen var hundarna, jag och Göran på en timmes promenad i skogen. Helt underbart! Göran kunde gå med i skogen! Det var ett par år sedan han kunde gå med dit. Visserligen hade han ont men det gick. I förmiddags var vi ute nästa en och en halvtimma i skogen igen. Fantastiskt!

Väääähhhh, Rex är lite full i fanken nu. Han snodde min mobiltelefon som låg på mitt sängbord. Han är sååå rolig. Man märker så fort det är något hyss på gång. Då hör man honom trippa så snabbt med de de små benen och huvudet håller han så högt. Han brukar sno mina kläder som jag lägger på ett bord i badrummet. mina inneskor, koppel och allt han kommer åt. En riktig liten apportör.....

 

 

EditRegion4
Webmaster @ Copyright Ann-Cristin Antonsson
Bilder får endast kopieras efter min tillåtelse.

Besökare idag: on line: