Dagbok 2009

2009 slut!

2009-12-25 11.00
Vi firade jul igår hemma hos oss. Våra barn och deras respektive samt Magnus föräldrar. Julmat och julklappsutdelning på kvällen. Hundarna och katten fick också julklappar att öppna som innehöll diverse godis. Vid kaffet utdelades ytterligare världens bästa julkapp åt oss föräldrar. Vad det var avslöjar jag en annan gång.

Idag har Rex varit busig. Jag fixade lite i köket på morgonen. Ställde några ölburkar (fulla) i en plaskasse vid trappen för att senare gå ner med dessa i garaget. Jag fortsatte att dona i köket. Hörde ett dumpande ljud men tänkte inte mer på det. Sedan skulle jag gå ner med kassen. Jag tog den omkullvälta kassen och.......
Vhääää, nej..... Det var öl överallt på golvet i hallen nere..... En nästan tom ölburk men massor med bitmärken och hål låg på golvet och massor med ööööl. Uhhh vad det luktade "fylleslag". Rex låg i godan ro vid ytterdörren och knaprade på ett ben. Ha ha, vilken fyllehund. Fram med svabb och trasa. Det var faktiskt riktigt roligt bus i alla fall.

2009-12-16 19.00
En sorlig dag.Så tråkigt att behöva fatta ett sådant beslut men det var nödvändigt. Svante har somnat in. Han blev drygt 16 år och han har levt ett härligt lantliv. "Vampe" har varit njursjuk länge och bara blivit magrare och magrare för att för några dagar sedan inte äta alls, bara druckit.
Det var så fint hos veterinären. Ljus tända och lugnt o fint. Tack Karin, du är en underbar veterinär och medmänniska.
Sov gott i katthimlen vår lille Vampe.

 

2009-12-13 20.15
Vaknade i morse, fixade kaffe o lussebullar. Tände ljus i sovrummet och slog på TV:n precis lagom till Lussefirandet. Har alltid tyckt det är så fint med Lucia på morgonen.

I tisdags opererades Göran igen. Han har haft ont i hälen efter den förra stelopererationen av foten. Läkaren trodde det kunde vara skruven. Operationen tog 2 timmar och det gick inte få bort skruven! Nu tror de att det kan vara hälsporre som spökar..... Nu blir det kryckor i tre veckor igen och sedan ska de se om det blir kortisonsprutor eller vad de ska göra. Detta ÄR en följetong.

I går på förmiddagen var jag i skogen med hundarna. Det var faktiskt LITE sol i alla fall emellanåt. Så härligt att kunna släppa hundarna lösa. Lille Rex var i skogen för första gången. Han tyckte säkert det var underbart. Ville inte bli buren, trodde ju att han kanske var trött, men nej, han pinnade på som de andra. Efter denna sköna förmiddag sov de middag så gott. Fast före det fick de duscha allihopa. I synnerhet Lillan som rullat och badat i varenda kärr hon hittade. Se bilderna nedan. De är tagna med min mobil så kvalitén är inte den bästa.

 


Tyvärr har de förstört min fina skog. Nästan kalhuggt. Tycker det är jättetrist.


Fast lite längre upp i skogen är det mycket finare. Inte så många träd borta. Där är bara gallrat som tur är. Här är Rex och Agnes,


Här tittar solen fram mellan träden.

2009-12-03 20.30
Agnes är parad med Chico (se rubriken planer). Allt gick finfint. Det blev kärlek vid första ögonkastet. Nu är det bara att vänta och se om det har lyckats.
Härligt att ta ledigt så mitt i veckan. Vi bodde på ett lanthotell, Lögnäs Gård, ett jättemysig lantställe.............


2009-11-29 söndag 19.40
Första Advent!
Idag har vi börjat röja på vinden i f.d. stallet. Oj oj va mycket man samlar på sig och så dammigt och höigt allt är efter många år av hästar och hö.
En bra början i alla fall. Mycket "bra och ha " saker har åkt ut. Någon vecka till och så ska det förhoppningsvis vara klart. Det blir nog några lass till tippen.

Efter lunch var vi hos Thea med lille Rex för att börja utställningsträna inomhus. Det är en så himla bra lokal att vara i med värme och allt. Dagen till ära bjöd Thea på glögg och adventskakor. Rex tyckte det var lite jobbigt att knata runt i en ring och dessutom med ett snöre runt halsen.....stretade emot lite. Efter lock o pock så gick han till slut. Men övning ger färdighet.......

I denna veckan ska vi förhoppningsvis åka till Skåne för att para Agnes.

2009-11-24 tisdag 19.20
Äntligen har jag blivit färdig med det nya hemsidestuket. Det var ett tag sedan jag påbörjade den och sedan har tiden runnit iväg och det har varit annat som måste gå före. Få se hur länge den få ha detta stuket. Det är ju faktiskt roligt att hålla på med detta och ju mer man jobbar med det ju duktigare blir man ju........ fast detta har tagit tid.

Idag har jag fått spruta mot den nya influensan. Det kändes ingenting.

Både Grace o Agnes löper nu, Grace är en vecka före. De har "äcklat sig" hela dagen. Turas om med att rida på varandra. Lille Rex vill också vara med och leka.......... Nu ligger alla i högar på golvet o sover.

Göran ska operera foten igen den 8/12. Nu ska spiken bort. Förmodligen är det den han har ont av när han sätter ner foten. Nu får vi verkligen hoppas att värken försvinner och att han kan börja gå riktigt igen utan att ha ont.

 

2009-11-22 söndag 16.35
Idag har det varit en tråkig dag. Regnigt o grått. Har faktiskt varit inne hela dagen. Låg länge o tittade på TV. Det är gött att ha TV i sovrummet.... Masade mig upp och rörde ihop lite köttbullar. Tänkte det skulle bli julköttbullar. Men det blev inte så många som jag trodde så får väl göra en omgång till. Sedan har jag suttit vid datorn och fixat lite med den eventuellt nya hemsidan. Ett helt annat stuk med mallar o sånt. Väldigt mycket trix som tar hur lång tid som helst. Uhh vad man glömmer sen då.....Har inte gjort sidor på ett tag och fick ta fram boken.

Grace har löpt en vecka nu och Agnes blev "smittad". Har planerat parning på Agnes så det lär bli i början av december om allt går som det ska. Jag har hittat en jättefin cavalier åt henne. Han är också blenheim. Hoppas att han faller Agnes i smaken när det blir dax. Han heter Chico och är underbart vacker.

Lille Rex växer och har blivit så kraftig o fin. Han fyllde 5 månader igår och fick en ny fin leksak och en härlig pläd. Vi utställningstränar och han är jätteduktig. Nästa helg ser vi fram emot att vara i Theas fina träningslokal.


2009-
11-04 onsdag 19.55
Nuuuu var det verkligen längesedan jag skrev något. Vet inte varför men det har bara inte blivit av. Kanske är det för att det är så många järn i elden för tillfället. Jag pluggar Redovisning o beskattning (kul), går på yoga en gång i veckan och så är det uppfödarutbildning fast bara en kväll varannan vecka. Sen vill man ju umgås med hundarna o gubben och lille Rex måste ju fostras...... och så ska man ju jobba 7-16 varje dag, ja det är en hel del.

Vi var på utställning i Växjö i helgen. Agnes fick slät etta med en rolig kommentar i bedömningen "kunde haft större tänder". Den kritiken har hon aldrig fått förr, jag trodde jag läst fel först.... hi hi.
Funderar på att öppna en blogg så småningom. fast det kräver ju kanske att man skriver lite flitigare.
Håller på att leta hane till Agnes. Hon bör löpa i december. Det är sannerligen inte så lätt. Har hittat flera fina hanar. Antingen är de för unga eller så är de för nära släkt eller så är det nåt annat krux...... ja ja.... fast det är ju kul att leta och kombinera på avelssidan.

Vilket skitväder det är i kväll. Det viner utenför rutan och regnet piskar..... uh. Hundarna vill knappt gå utanför dörren. I morse när jag skulle ge hundarna mat så var det bara Lillan o Grace som ville äta. De andra två sprang direkt in till Göran i sängen efter sina toabesök ute i rusket. När jag skulle gå så låg Rex på armen på Göran och Agnes vid fötterna. Guuuuuu va avundsjuk jag blev. Vá gott det hade varit att få krypa ner i sängavärmen igen tillsammans med mina sängkamrater.

2009-09-26 lördag 23.50
En överraskning!
Sandra och Magnus bjöd oss, Eva och Åke (Magnus föräldrar) på middag i kväll.
Det blev hela kittet med förrätt, varmrätt, kaffe och tårta. Räkcanapeér med skagenröra, Oxfilégryta med potatisgratäng, dajmtårta och kaffe. Men pricken över i:et var före förrätten. Då bjöd de på champagne och jojomen de förkunnade att de bytt ringar i torsdags! Samma dag som vi hämtade lille Nip Tac. Underbart! Nu är även vår yngsta (4 min) tvillingdotter förlovad!

 

2009-09-26 lördag 16.00
Vilken spänning det har varit! Äntligen är han hemma vår lille Bonitos Campaneros Nip Tac.
Ingen har vetat. Har inte vågat säga till någon förrän han verkligen kommit hem till oss.

Göran och jag åkte i onsdags morse kl 04.00 på morgonen. Var framme på hotellet i Düsseldorf 18.30. Det var ganska drygt med mycket vägarbete och många stopp. Hemvägen gick mycket lättare. Åkte genom Hannover, det var mycket bättre flyt - inga milslånga vägarbete.. Hemresan tog 13 timmar. 200 mil avverkade.
Vilken fint hem och vilken fin trädgård och hunduteplats de har Markus och Klaus. Vi var verkligen jätteimponerade av deras underbara trädgård. Jättevälskött med proffsigt arrangerade växter och blommor. För att inte tala om hundarnas utegård med agility bana, egen trädgård och allt man kan tänka sig. Markus arbetar som trädgårdsmästare. Vilka UNDERBART FINA cavalierer!!!!!

2009-09-14 måndag 18.42
Måndag igen. Helgerna går sååååå fort. Tiden brukar ju gå fort när man har roligt......
Varit på utställning i helgen i Ljungbyhed och Sofiero. Det blev 3: i kkl i lördags och 2:a i kkl + CK i söndags. Får väl vara nöjd med det, det var ju 22 tikar i klassen i söndags. Inget morgonvilande i helgen då. Var uppe runt 04.00 i lördags för att åka till Ljungbyhed. I söndags var det bara att gå upp igen i ottan och bege sig till Sofiero. Fast vi behövde inte åka så långt. Jag åkte med Thea och övernattade på Sofiero i hennes husbil. Det är så bekvämt o bra. Thea var överlycklig förresten. Det gick ju sååå bra för Nimis i lördags. Hon blev BIR valp! Jätteroligt tycker jag.
I dag har jag så f.... ont i nacken o ryggen. Satt ju hela helgen ospanade på hundar. Man tänker inte på att man spänner sig och så var det ju lite kallt i söndags.
På lördag blir det kalas. Patrik fyller 25 år! Det kommer drygt 30 gäster. Hoppas vi fått upp glaset runt altanen tills dess så vi kan sitta ute allihopa.

2009-09-06 söndag 09.15
Lite dålig på att skriva.......
Mycket att göra hela tiden. Göran har för 14 dagar sedan äntligen blivit av med gipset. Nu kan ha åtminstone göra något igen. Nu är det träing som gäller. Men i måndags fick vi åka till akuten - jajamen - en propp igen. Himla otur. Då var det bara att börja med propplösande sprutor och Waran igen. Detta är verkligen en följetong.

På hundfronten är det bra. Inget nytt. Utställning i Ljungbyhed och Sofiero nästa helg. Denna helgen har det varit utställing på Öland men jag missade att anmäla :-(.

Om en stund ska vi till Bowlingcafét och hjälpa Sandra som tagit över cafét efter Carro denna säsongen.

2009-08-17
Kl 03.00 lördags morse startade Sandra, Peter (Pekitas) och jag vår resa till Nyköping. Vi var framme vid 8-tiden inkl kiss- och fikapauser. Det gick jättebra, knappt ingen trafik alls vid den tiden men lite lurigt - man vet ju aldrig - det kan finnas rattfulla och djur på vägarna i ottan. Agnes blev 2:a i Ökk med CK i Nyköping.

Sandra och jag fortsatte till Norrköping och installerade oss på ett vandrarhem. Peter hade sen tidigare bokat ett annat vandrarhem och åkte med en "kineskompis" till Norrköping.
När vi var klara med inpackning av grejerna i rummet åkte vi till Himmelstalund och satte upp tältet och körde tillbaka till vandrarhemmet igen. Då var vi jättehungriga. Klockan var ungefär fem och vi traskade mot stan för att hitta något ställe som vi kunde ta med oss mat. Ganska nära låg en nattklubb och jag stegade in o frågade om de hade hämtmat eller om de visste något ställe i närheten. Det visade sig att tjejen som var i baren kunde ordna med mat att ta med och det var bara att välja från menyn. TOPPEN! Denna tjej skulle också ställa hund, bara det att hon skulle jobba till 04.00 !!!!. Det blev för henne att hem o bada hund o fixa, inte mycket sömn där inte.
Maten var supergod. Rök grillad hamburgare med hemgjord pommes o sallad och en flaska vin satt som en smäck. Efter maten, som vi intog i vandrarhemmets TV-rum, var vi fnittriga som två tonåringar...... Vi spelade en tvåmannavist sen slocknade vi redan vid åttatiden......
Kl 08.15 nästa morgon var vi på utställningen. Skönt att vara i god tid. Bedömningen började 09.00. Jag har aldrig varit med om en så snabb domare. Det gick verkligen undan med bedömningarna. Agnes blev reserv i Ökk.

2009-08-08 23.00
Idag har vi varit på utställning i Ronneby. Agnes fick etta och blev 4:a i kk öppen klass och Harpo fick tvåa igen.
Domaren var hård men rättvis tycker jag.

Jag har grejat lite med stuket på min Hemsida men det blev inte så mycket ändring denna gången, det är ju lite meckigt när man inte håller på med detta så ofta. Få se längre fram om jag lägger ned lite mera tid på det. Jag har ju gjort en annan Hemsidemall men det ska ju länkas hit o dit och uppdateras o så så det tar ganska mycket tid....

I morgon börjar jag jobba igen efter 4 veckors semester. Passar på att sola o bada i morgon tror jag. Ska åka till Nyköping o Norrköping nästa helg.

2009-07-30 18.56
Oj oj.... nu var det länge sedan jag skrev.
I dag har Billie varit och hälsat på oss tillsammans med matte, husse och sonsonen Gustav.
Billie har hunnit bli 6 månader redan och har vuxit rejält. Jätteroligt att få träffa honom och hans familj. De ser ut att trivas jättebra tillsammans. Så härligt att han hamnat rätt. Undrar om han kommer ihåg oss. Jag tror faktiskt det. Grace var jätteglad och Billie var sååå intresserad av henne. Fast hon luktar nog lite di. Kanske det var därför. Grace är "lite skendräktig" och har lite mat i sina juvrer. Harpo tyckte också det var kul med en unghane. Han svansade runt honom hela tiden och skulle förstås visa vem som är herre på täppan. Billie tydde sig också lite till Lillan. Kanske det beror på att han har en labbetik som kompis ibland.

Jag har varit på utställning med Agnes i Tvååker 10-11/7. Det gick bra. Hon blev 3:a resp 4:a i konkurrensklass med CK i klassen unghundstikar! Nästa helg blir det Ronneby och öppen klass. Då ska Harpo också ställas. Harpo har fyllt 4 år nu och hjärtat UA. Agnes har precis fyllt 2 år och har också hjärta UA.

Göran har nu efter 8 veckor varit hos läkare. Han ska vara gipsad i 4 veckor till och får börja stödja. Det går framåt. Han har inte ONT längre vilket är underbart.

En vecka kvar på semestern. Det har varit en "hemmasemester" med lite besök på olika lunchrestauranger hemomkring. Det går det med. Vi grämer oss i alla fall inte över att inte ha båtarna i sjön. Det har inte varit något vidare sjöväder ändå. Det har faktiskt varit ganska skönt att bara vara hemma och lulla omkring. Kanske vi kan åka någonstans senare när Göran blivit av med gipset och tränat upp sig igen.

2009-06-29 19.38
Äntligen sommarväder! Men jag får vänta 14 dagar till på semester fast det hade ju varit skönt med semester nu när det är så härligt. Den som vänta på nåt gott.......

I helgen var jag och Agnes på utställning i Borås lördag o söndag. Vi åkte tillsammans med Thea i hennes husbil. Första gången jag sov över i husbil och uppe i alkoven. Vi hade det sååå mysigt Agnes o jag däruppe. Jag kunde nästan ligga på tvären om jag ville hi, hi......
Det var minst sagt VARMT dessa två dagar på utställningen. Tur att vi hade tält som skuggade och att hundarna hade burfläktar. Våra hundar mådde ganska bra trots allt. Vatten gick det åt. Flera liter!
På lördagen hade jag nog någon form av vätskebrist. Jag brukar inte vara särskilt nervös när jag ska in i ringen men i lördags var jag lite vimsig. När jag kom tillbaka från ringen bara darrade jag och Thea hällde upp glas efter glas med vatten åt mig. Då blev det bättre. Ja, jag vet, jag är dålig på att dricka överhuvud taget. Men man lär av misstagen......
Jag träffade Lotta från Niccelia's. De hade sitt tält granne med oss. Det var jätteroligt att få träffa henne igen och få se henns hundar, Roy, Jaqueline och Eliza. Roy, Grace pappa, har jag ju bara sett på bild tidigare. Grace är onekligen lik honom.

På kvällen kopplade Thea och jag av med lite god mat i husbilen. Jag hade gjort mig till och köpt ett sydamerikanskt rödvin som var nyutkommet och inte av de allra billigaste sorten. Vi korkade upp.... men uhhhhh. Det var inte alls gott. Flasken hade stått i kylen och vinet var alldeles för kallt..... typiskt. Vi lät det stå ett tag och smakade på nytt. Nja det blev lite bättre men det är var väldigt syraaktigt. Inte i min smak. Så är det när man ska göra sig till.... fast det blev bara en liten pet-flaska över - konstigt, det gick ner lite i alla fall *ler*.

Agnes fick släta ettor båda dagarna. Får väl vara nöjd med det ändå. Hård konkurrens och många fina hundar. Om 14 dagar är det utställning i Tvååker i 2 dagar som vi anmält till. Få se om jag åker. Agnes har precis börjat löpa och pälsen är lite tunn tycker jag.


2009-05-17 21.00
Tja då var utställningen i Hässleholm avklarad. Vi fick tvåor på Harpo o Agnes. Det var mest tvåor o treor hon delade ut den Australiensiska domaren, Louise Hickie. Vi får vara nöjda med det. Vi får ta nya tag till Norrköping den 7/6. Agnes har för tillfället lite klent med både päls o muskler. Vi får se om det kan bli bättre på tre veckor.
Det var i alla fall trevligt att åka på utställning igen trots att det var lite kyligt. Det är alltid roligt att se på cavalierer och träffa hundfolk.
I dag har har jag äntligen gjort i ordning "hundkontoret". Det var en en del hästsaker kvar både att slänga och något att spara. Det fanns också en hiskeli massa stöv, damm o annat skräp att ta hand om. Det var bara att ta fram sopkvasten, dammsugare, moppen o fönstertrasor. Och seeeeeeeee, det blev ju rent o fint till slut. In med bord o stolar, hundsaker o annat smått o gott. Nu kan vi krypa in om det blir ruggigt väder när vi tränar hundar eller planerar för någon hundträff eller så.
Sandra och jag cyklade för första gången med Harpo o Agnes idag. Vi började med att ha hundarna bredvid cykeln när vi gick. Sedan "satte vi upp" och det funkade jättebra. Så nu får det bli lite cyklingsträning.
Jag har semester kommande vecka. Ska bli gött.

2009-04-28 20.45
GRATTIS våra små första valppojkar! I dag fyller ni ett år. Uhhh vart tar tiden vägen.....?
Skickade små paket med var sitt ben och en leksak. Linus hade visst slukat benet i ett nafs...hi hi.

Kom precis hem från utställningsträning som var på Rödeby Brukshundsklubb. Det var andra gången i vår och träningen var mycket välbesökt. Det är jättenyttig träning tillsammans med andra hundar. Det blir inte riktigt samma sak med träning här hemma då det oftast inte är andra hundar som deltar. Vi hade Harpo och Agnes med oss Sandra och jag. Eftersom Harpo är så svårtrugad med godis tog vi med Mamma Scans köttbullar som brukar gå hem. Tänkte att då använder jag det till Agnes också. MEN se det var inte så bra.. Agnes var precis galen i detta. Hon försökte göra mig till lags med ALLT hon kunde. Sitta, ligga, stå, se fin ut ja allt hon kunde komma på i en himla fart. Nä, jag fick lägga undan köttbullarna som godis och då gick det lite lättare.

I söndags var jag på pälsvård i Blekinge Kennelklubbs regi. De hade bjudit in Hanne Winninge som har hundtrimmet Svans & Elegans i Växjö. Det var en givande kurs tycker jag. Fick lära mig en del knep och vi tränade även lite utställning.

2009-04-20 19.15
I går var vi och hälsade på lille Buster i Arkelstorp i Näsum. Åhh det är så härligt att se hur bra ens valpar har fått det. En underbar familj. Buster har verkligen växt och blivit mera "lagom" (hi hi). Han var ju lite rultig när han lämnade oss. Han är helt perfekt. Har blivit så fin. Buster har också sin egen sida precis som våra andra valpar, så följ länken och se så fin han blivit.

2009-04-13 20.00
Vilken Påskhelg! Underbart väder, god mat, fixat hemma, haft gäster, varit bortbjudna..........
Göran gjorde klart altandäcket. Jag oljade möbler. Vi har suttit i vår solhörna och solat o kopplat av emellanåt. Fantastiskt!
I kväll är Sandra med Grace på agility på Brukshundsklubben, Stenshaga. Dom tycker det är jättekul. Grace o Sandra är jätte duktiga. Sandra avslutade fortsättningskursen förra terminen med Harpo. Det gick hyfsat. Harpo tycker inte agility är så jättekul så matte har jämt jobb att få honom dit hon vill. Såååå, jag erbjöd henne att gå med Grace denna termineni stället. Det ville hon. Kanske det blir tävling t o m framöver.... ......

I förmiddags var Thea här med sina fyra cavalierer. Vi fikade medan hundarna rusade runt och busade. Vi har börjat planera inför cavalierträffen som blir lördagen den 13 juni i år. Så fram med almanackan o boka. Inbjudan med anmälan kommer snart på våra Hemsidor.

2009-04-06
Jaha - då var det vår tur att drabbas. Göran uppsagd efter 35 år på Flextronics! Man blir chockad i första skedet men sedan så.......ja man kan inte annat än vänta sig detta. Flex finns nog inte kvar så länge till överhuvudtaget. Det är inte så lätt att hitta nytt jobb till en 53 åring som dessutom är "halt o lytt". Kanske ny operation till hösten. - "Nä, nu har vi möjlighet att skaffa flera hundar" sa Göran...... Ja det förståss. Vi har ju planer på att skaffa en tik till och då kanske detta är rätt tillfälle. MEN det är inte så lätt att hitta. Vi vill ju ha en utställningstik!

2009-03-29 20.00
I dag har Billie hämtats av sin nya matte och husse i Mörrum. Bra att det inte är så långt för då kan vi ju hälsa på lite oftare ;-) Han var VERKLIGEN efterlängtad. Lille Billie är en riktig liten busig valp, störtmysig. Det blir onekligen tomt efter honom. Grace och Billie har busat runt som två troll. Bitit o slitit varandra i öronen. Grace tycker nog samtidigt att det blir skönt nu med lite lugn o ro........
Har fått mail i kväll från Bodil som säger att Billie är helt underbar (ja ja de får väl se vad som väntar....(skojar))
"Han har redan intagit soffan sovandes på rygg med alla fyra i vädret".

I eftermiddag har det varit ett underbart väder. Gick en runda med alla tre hundarna. När jag kom hem räfsade jag bort en massa löv i långrabatten för att alla tulpaner, påsk- och pingstliljor ska kunna titta fram. Började också märka ut hur vi ska bredda altanen. Det är så helskottas mycket att göra. Måste göra en priolista. Jag tycker det är mycket bättre att ha struktur men Göran, den stackarn, han tycker INTE om mina listor.... kan inte fatta det . Ska fika lite nu innan läggdax.

2009-03-22 21.00
Så var årets första utställning avklarad. Det gick över förväntan. Jättekul! Det var Svensk vinnarutstänning i Malmö med nästan 5900 hundar anmälda och därav 83 cavalierer. Jag hade anmält Agnes i öppen klass denna gången......uhhhhh tänkte jag, hon är trots allt bara 20 månader men "friskt vågat hälften vunnet" eller vad man nu säger. Det var 16 tikar i klassen och Agnes blev fyra i konkurensklassen! Det tycker jag var bra jobbat ;-)
En engelsk dam dömde, Sandra Ireland-Cooke. Hon var jättegullig.
Nä nu ska vi knyta oss, det är jobbedag i morgon, godnatt!

2009-03-04 20.00
Äntligen! Min kära kamera har anlänt! Min efterlängtade Nikon D60 har kommit tillbaka, yehhh. Den har varit på lagning för den interna blixten slutade att fungera. Visserligen använder jag inte den blixten så mycket. Använder extern blixt som är mycket bättre, men den ska ju funka ändå. Kameran är ju relativt nyinköpt - i december 2008. Efter några veckor på service kan jag börja plåta "på riktigt" igen. Visserligen har jag tagit lite bilder och filmat med min lilla Pentax........

På söndag ska vi utställningträna hos Thea och se på film! Thea och Helena var ju i England i helgen och de har filmat en hel del. Ska bli såååå spännande att få se. Tyvärr kunde jag inte följa med till England denna gång men det blir fler tillfällen. Jag ser också fram mot att få se Theas nyinköpta lilla rubyvalp. Hon ska hämta henne på fredag uppe i Köping, hon är såååå söt på bilderna jag sett.

Äntligen....stegtävlingen är över. Nu är det som vanligt igen. Behöver inte känna mig "tvingad" att gååååå och crosstraina som en galning. Förresten så hjälpte inte det så mycket bland alla sportfanatiker på jobbet. Tror vårt lag kom näst sist av 18 lag.....

2009-03-01 16.55
Oj oj, längesedan jag skrev nu. Det är full rulle med allt.
I går kväll var vi på bio. Vi har sagt länge att vi skulle gå och se någon bra film och i fredags var det ju premiär på "Män som hatar kvinnor". Den var riktigt bra!. Jag har läst boken så jag visste ju innehållet och kunde hänga med men Göran, som inte läst boken, tyckte det var mycket att hålla reda på i början.

I dag har Göran och jag varit gifta i 29 år!!! Oj va tiden går. Jag fick en fin 2-stänglad orkidée i förmiddags. Den hade han minsann smusslat undan....... Vi har planerat att hitta på nåt nästa år. Kanske åker vi till England på Cavalierutställning eller till värmen eller både och....... vi får se hur det ser ut då med Görans fot och så.

I dag har jag rensat lite i hundgården, som stått oanvänd ett tag. Tänkte att kanske börja använda den lite succesivt nu när det börjar bli vår. Vi lät cavaliererna var där en halvtimme idag, det var ju så fint väder. Lille Billy tyckte inte det var så kul. Han protesterade högljutt ett tag men han tystnade snart.
Jag har så mycket ideér och planer. Det har jag alltid när det börjar bli vår. Det är faktiskt jobbigt för det är ju så att "någon" måste hjälpa till att verkställa allt som jag planerar..... och vi vet ju inte hur det går med den onda fotne ännu. Kanske blir det ny operation i vår/sommar och då blir det inte så mycket gjort. Bäst att försöka lägga lock på det där idéerna som ständigt dyker upp - men det är ju inte så enkelt.... .........

Vi har stegtävling på jobbet. Det är 18 lag med sex personer i varje. Vi ska "gå" från Landskrona till Härnösand. Tävlingen har pågått från 1/2 och håller på till den 2/3. Vårt lag har kommit i mål nu och det tror jag de flesta lagen har gjort. Det har verkligen peppat en att hålla igång. Jag har gått på luncherna, vilket jag inte har gjort så ofta förut. När jag kommit hem har det varit långpromenad med hund och/eller cross training. Kanon att röra sig. Tänkte fortsätta med detta efter tävlingens slut (hoppas jag).
Jag var hos läkare i förra veckan pga värk i rygg, axlar och nacke som jag haft i många år. Jag har fått snedställd rygg och axel (höger) och "gamnacke" pga datorjobb och monotont arbete i mitt tidigare jobb. Träning och åter träning.... är det som gäller. Har beställt tid hos sjukgumnast, 3 månaders väntetid.....
Nej, nu måste jag sluta skriva, det värker i rygg/nacke. Skriver snart igen.

PS. Håller på att kontaktträna Billy. Han är såååå lättlärd och duktig.DS.

2009-02-13 19.45
Nu lämnade lille Buster oss precis. Familjen Losell har varit och hämtat honom. Egentligen skulle Billy hämtats idag men det blev ändrade planer. Familjen ångrade sig.
Buster var i alla fall MYCKET efterlängtad och de blev så glada att de kunde hämta hem sin lille vän redan idag.
Buster kommer att få en schäfer till storebror nu, 2 katter, en liten människovalpflicka på 4 månader och som är mattes och husses barnbarn och så en lite större människovalpkille som säkert kommer ha mycket glädje av lille Buster. Christel (Busters matte) har förberett sig länge och köpt hem en massa gosedjur, korgar, halsband, koppel.......ja allt som kan tänkas för en liten valpvovve. De har också läst på om cavalierer, lånat böcker och sånt. Fast de är ju inte helt novisa när det gäller hundar och cavalierer. De har haft flera hundar bl a en cavve som blev 8 år och tyvärr dog av hjärtfel. Vi önskar dem STORT Lycka till i framtiden med lille Buster och hoppas att denna första natten går bra.

2009-01-31 17.00
Det var några dagar sedan jag skrev...... Buster och Billy har utvecklats till riktiga "små" buspojkar. De väger redan 2200 g var! Nu har vi börjat ge dem uppblött valpfoder 3 ggr per dag och med lite fil i ibland. Ibland äter de med stor aptit och ibland har det inte tid - ska bara busa - och så har ju mamma lite mat förstås.

Vi tar ut dem ca 2 ggr per dag nu. Billy är en liten tuffing, han springer o skuttar och tycker det är häääärligt att vara ute. Buster, nja biter lite i gräset och studsar lite men sedan går han gärna till mattes/husses fötter för att bli uppburen och vill gärna in i värmen igen. Grace tycker inte att de ska vara ute. Hon greppar dem våldsamt i nackskinnet så de skriker och vi får säga till henne att låta bli.
I går hade vi 16 personer här på kalopsmiddag. Det gick jättebra. Valparna älskar att bli uppmärksammade. De två minsta barnen, 6 o 7 år, satt naturligtvis mitt på golvet i valprummet med buspojkarna i knäet när de var vakna. Agnes och Grace tittade på och de fick självklart vara med och gosa de också. Lillan låg mest under bordet och hoppades på att nån godbit skulle trilla ned. Harpo var här också. Han älskar Agnes! Men husse det är det bästa som finns.
Det börjar närma sig leverans . Fredagen den 13:e hämtas Billy och Buster hämtas den 19:e .

2009-01-19 20.15
I lördags hade vi besök av valpköpare. Den första familjen kom kl 12.00 och den andra kl 18.00. Det var lagom för då fick valparna sova lite mellan varven. Må tro de blev ompysslade. Valparna njöt för fulla drag att få komma ut på hallgolvet och skutta runt. Tidigare har de bara fått "känna" lite på att vara utanför hagen. Oj oj va fort de lär sig. Det finns ju en värld utanför hagen också..... snart får de komma ut och rå om hela rummet. Grace gillar inte att de är utanför hagen för länge. Då tar hon dem i nackskinnet och säger "nä nu är det vara färdiglekt" - och vi får bära in dem i hagen igen och så somnar de bums. Nu har killarna fått smaka på uppblött foder. Det tyckte de var bättre än köttfärs så nu får det bli lite uppblött foder varje dag. Igår fick de känna på frisk luft. Göran och jag bar ut dem på gräsmattan. Det var spännande. Lite kallt kanske men uhhh så spännande. Efter någon minut bar vi in dem igen. I eftermiddags tog vi ute dem någon minut igen tillsammans med de övriga hundarna. Grace tyckte inte att de skulle vara ute så vi tog in dem igen. Lite succesiv uteräning blir det nu framöver. Klorna växer som bara attan. Det blir klippning minst en gång i vecka. Avmaskat har vi också en gång, det blir en gång till före leverans. Nä nu måste jag sluta, har suttit vid datorn alldeles för länge känner jag.......
Förresten, familjerna tror vi blir alldeles förträffliga valpägare.

2009-01-12 21:00
Nu är det vargaveckor igen fram till påsk. Ska försöka ta lite ledigt och vara lite med valparna de få veckor som vi får ha dom hos oss. Nu börjar dom bli roliga. De har precis flyttat till valphagen, där de redan har lyckats ta sig ur sin trygga sovkorg och staplat ut på golvet, där jag lagt tidningar. Det ser så roligt ut när de halar omkring och försöker springa, deras små svansar viftar som bara den och de morrar och skäller när de nu börjar busa lite smått. De blir självklart fort trötta och markerar höglutt att de vill tillbaka till sovkorgen. Nu får de också smakprov på köttfärs morgon och kväll. De suttar och slickar i i sig med förtjusning. På lördag kommer det två familjer och tittar på valparna.

2009-01-01
Första dagen på 2009. Det blev inte så sent igår. Carro o Tobbe var här på nyårsmiddag. (Sandra, Magnus och Harpo är i Sälen tillsammans med Magnus föräldrar). Vid 23.00- tiden åkte Carro o Tobbe till stan och då flyttade vi ned i gästrummet i nedervåningen och tittade på TV. I nedervåningen hörs det inte så mycket som uppe. Lillan är fullkomligt livrädd för smällar och tjut. Det har blivit värre med åren. Vi hade förberett oss på detta naturligtvis och gett hennne lugnande preparat som vi köpt hos veterinären. Cavaliererna brydde sig inte som tur är. Vi hade faktiskt funderingar på att sitta i tvättstugan som ligger helt under marknivå men det behövdes inte. Det gick ganska bra att vara i gästrummet. Vi satt i soffan och såg massor med stjärnraketer från Nättraby och stan. Men sedan satte en granne igång bauta- smällar o raketer. Attan va Lillan mådde dåligt. Hon skakade och pep och visste inte var hon skulle ta vägen för en kort stund. Det borde förbjudas att man som privatperson får skjuta raketer tycker vi. Stackars alla djur och så händer det ju olyckor för inte tal om miljön.....

Valparna har öppnat ögonen lite till idag. De är sååååå mysiga. Bill Haleys tilltalsnamn blir Billy har de blivande ägarna bestämt. Det är viktigt att så tidigt som möjligt "döpa" valpen tycker jag. Bon Jovis blivande ägare har inte ännu bestämt sig men det kommer...

Idag har jag tagit lite bilder ute när vi rastade hundarna på planen. Det har ju varit så fint väder idag. Kolla länken.


 

 

EditRegion4
Webmaster @ Copyright Ann-Cristin Antonsson
Bilder får endast kopieras efter min tillåtelse.

Besökare idag: on line: