Dagbok 2008

2008 slut!


2008-12-30 kl 17.40
Näst sista dagen på detta året. Har jobbat måndag o tisdag, det är nu vi har som mest att göra inför bokslutet. I kväll ska vi bara slappa och spela Bingolotto - yehhh.
Idag har valparna fått smaka på lite köttfärs för andra gången. De smackade i sig så bra så. Grace ville självklart ha allt själv, hi hi. Grace har varit olydig. Vi vaknade tidigt i morse av att någon av hundarna mått dåligt. Jag misstänkte Grace då jag hört henne tassa omkring ännu tidigare men jag tänkte inte mer på det. När Patrik dammsög i vardagsrummet idag upptäckte han chokladpapper på golvet. Jodå, mycket riktigt, Grace hade hoppat upp på bordet och försett sig av min dyra choklad. Som tur var var asken inte helt full men det var nog en 6-7 bitar riktigt fin choklad med god fyllning i som hon fått i sig. Fasingen - choklad är ju riktigt giftigt för hundar! Tur att det inte var helt ren choklad då vet jag inte hur det hade gått. I alla fall har chokladen kommit ut både bak o fram på Grace, stackarn. Trots denna pärs har det inte märkts någonting på Grace vad hon hittat på. Hon har ätit och druckit och varit precis som vanligt. Även valparna tycks ha klarat sina magar. I morgon fyller valparna 2 veckor. Kanske har de öppnat ögonen då. Jag ska fota i morgon, så ha tålamod, det kommer foto på världens sötaste små pojkar på deras sida i morgon .

2008-12-25 kl 20.30
Det var ett tag sedan jag skrev....... Allt är bra med valparna och Grace (se valpningsförloppet här).
De växer och frodas och Grace är en jätteduktig mamma, precis som förra gången.

2008-12-14 kl 20.30
Det börjar närma sig. Grace har varit lite orolig idag. Hon har ökat i vikt till 10,8 kg nu hon är en riktig liten tjockis.

Idag har Thea och jag tränat utställning med Agnes och Theas tre cavalierer. Thea hade invigning i sin utställningsträningshall. Hon hade gjort så fint med matta på golvet i stället för betonggolv, varmt o gott var det också och hon hade dagen till ära (tredje advent) dukat upp med glögg, kaffe, pepparkakor o Lussekatter. TOPPEN att kunna träna utställning inomhus! Ville och Agnes hade också verkligen roligt med varandra när de fick leka fritt. De busade o lekte som bara attan. Agnes var helt slut när vi kom hem.

Igår var vi och köpte en systemkamera. Har funderat länge på detta. Jag tar ju så mycket bilder och vill gärna ha bättre kvalitet m.m. Vi köpte en Nikon D 60 VR.

2008-12-10 19.00
Idag har vi varit och röntgat Grace för att se hur många valpar hon bär på. Det känns tryggare att veta när det är dax. 3 valpar räknade vi till denna gången. Det blir en liten lagom kull. Nästa vecka blir det nedkomst. Vi lämnade också vår gamla exot, Svante (15 år) hos veterinären för att göra i ordning munnen. Svante har alltid varit smal men nu hade han verkligen blivit riktig mager och vi började misstänka att han hade ont i munnen. Vi åkte till veterinären med honom i förra veckan och mycket riktigt, han var rejält ful i munnen. Idag sövdes han och de plockade bort 7 tänder! Stackars min lille kise. Inte undra på att han är mager, han hade ju jätteont i munnen. Ja, det är sannerligen inte billigt att ha djur det ska man veta. Blev 3000 kronor fattigare och inte gäller försäkringen för tänder.....

2008-12-06 17.20
Det märks nu att Grace blivit större. Vi var ute på skogspromenad i förmiddags (i regnet). Jag fick vända efter halva den tänkta rundan pga att Grace verkade lite "tagen". Likabra att vända tänkte jag. Vi har nu installerat valplådan och just nu har faktiskt Grace bäddat i den och ligger och sover där. Tidigare låg Lillan i lådan och värmde upp den åt Grace . Kolla bilderna jag tog idag.

2008-11-27 20.30
Har varit hos veterinär i Näsum i kväll. Ultraljudet visade att Grace bär på 3-5 valpar. Det var lite för tidigt för att kunna se på röntgen.
Agnes ögon- och knä-test var OK. Harpos hjärta också OK. Skönt!
Nu är det bara att vänta och se när dagen D kommer som ju bör vara runt den 17:e december.

2008-11-20 20.00
Så är det fredag igen i morgon. Härligt! Men tiden.... det är ju alltid det där med tiden.....
Denna vecka har jag varit på kurs i Stockholm i tisdags och onsdag. Det var en mycket bra kurs med många bra föreläsare. Nackdelen är bara att det är TUSEN saker att göra när man kommer tillbaka igen.
Grace är dräktig. Hon har nu gått upp nästan ett kg. På torsdag ska jag röntga henne för att se hur många som bor i magen. Ska samtidigt ögonlysa och knäkolla Agnes.
I Söndags var Thea och jag på uppfödarträff i Skåne. Vi var ca 10 cavalieruppfödare som träffades hemma hos Jeanette Ahlberg, Joellys Cavaliers, i Ljungbyhed. Det var en mycket givande träff. Man har ju så mycket att prata om och fråga om. Inte minst när det gäller olika regler och paragrafer som man som uppfödare är skyldig att följa. Flera träffar blir det framöver. Bl a en anatomiträff i början av februari.

2008-11-09 13.30
Fars dag! Grattis alla fäder! Ska ha familjen på kalkonmiddag i kväll.
Utställningen förra helgen gick inte så bra. Det blev tvåor båda dagarna. Agnes är inte så van att gå på det hala golvet så hon "fladdrade" lite med bakändan. Det få bli träning. Det är inte så lätt att hitta lokal med halt golv........

Grace ökar i vikt. Det är nu drygt tre veckor sedan parningen. Hon är hungrig hela tiden mera än vanligt. Alla tecken tyder på dräktighet. Vi får se om någon vecka eller så.

2008-10-26 15.30
Vilket ruggigt väder det är idag, regn och blåst. Dagen en timme längre vilket gjorde att vi fick sova en timme längre och det gjorde ju inte ont. Har varit ute en timme med hundarna på ängen och i skogen, det var skönt trots vädret. Trötta vovvar och en motionerad matte.
I torsdags fick Agnes och Grace sin andra rabiesspruta och så efter minst 120 dagar är det dags för blodprov och se om det finns immunförsvar.
Det har nästan gått 14 dagar sedan Grace blev parad. Det är för tidigt ännu att se om det har lyckats. Till helgen är det dubbel utställing i Växjö. Jag har anmält Agnes till båda. Sedan är det utställningsuppehåll ett tag.

Oj, oj, jag höll på glömma att berätta om rallylydnaden.......
Agnes och jag har börjat träna rallylydnad hos Annika på "Hundbiten". Annika är utbildad hundpsykolog och har nyligen utbildat sig till instruktör för rallylydnad. Hon har träningen hemma och de bor nästan granne med oss. Det var andra gången i går. Det går jättebra för Agnes och mig. Vi har jättefin kontakt och Agnes är toppenduktig liksom Grace är i agility. Vet du inte vad rallylydnad är? Gå in på: http://www.youtube.com och sök på rallylydnad så hittar du en hel del privata filmer om rallylydnad.
Jag ska försöka få någon att filma när vi är in action.........

2008-10-14 21.00
Har funderat lite fram o tillbaka om jag ska para Grace igen eller vänta till sommaren. Vi bestämde oss för vintervalpar, så nu är Grace parad igen och denna gång med Merlin. Grace är dessutom i jättefin kondition och man kan inte se att hon hade valpar våras.

Vi fick förra veckan ett jättefint brev med foto från Linus matte. Det finns att läsa på Linus hemsida.

2008-09-25 19.00
Det är nu mörkt om morgonen när vi stiger upp. Hösten är här. I dag har det varit underbart väder - 18 grader sol och ingen blåst. Synd att man inte är ledig.
Göran har för tredje gången opererat sin vänstra fotled. Denna gången har de stelopererat foten. Hoppas nu att han slipper värken och att han kan följa med ut o promenera så småningom. Det var längesedan han kunde följa med på hundpromenader. Han kommer att vara gipsad i 6 veckor och får inte stödja på foten. Det blir drygt men nu får vi verkligen hoppas på att det är "tredje gången gillt".

I dag har jag varit och vaccinerat Agnes och Grace, hela kittet + rabiesvaccin. Om 4 veckor ska de ha ny rabies och efter 120 dagar ska de testas. Det är sannerligen inte billigt - 2000 kr / hund för passet + den vanliga vaccinationen. Men det är ju bara första gången när man får passet och grundvaccinationen sedan blir det en gång per år och då blir det inte så dyrt. Så nu har de var sitt "Pass för sällskapsdjur" som är en liten blå vaccinationsbok. Vi förbereder i fall vi åker till Danmark eller så man vet ju aldrig.......

2008-09-07 17.20
Hemma igen efter en regning helg på Öland.
Sandra och jag åkte upp i går (lördag) och övernattade i villavagn på Sonjas Camping, som ligger 1,5 mil söder om Böda där utställningen hölls. Cavaliererna ställdes idag, söndag.
Efter att vi installerat oss i vagnen på lördagen åkte vi upp till Böda och satte upp tältet. Vi hade tur för på eftermiddagen/kvällen var det uppehåll. Men när vi vaknade på söndag morgonen stod regnet som spön i backen. Som tur var så var det i alla fall varmt och det blåste inte .
Domaren hette Marit Sunde och kom från Norge. Lite snopna blev vi kan man säga. Hon var snål med utdelningarna. Många treor (!) och många tvåor utdelades och knappt några cert. Harpo blev tvåa igen, men det var vi nöjda med - det kunde ju blivit trea =o). Agnes fick etta + etta i Kk med HP i juniorklassen. Skönt att komma hem igen. Ut med blött tält, blöta handdukar och diverser smutsiga attiraljer. Nästa utställning blir i Växjö, inomhus.

2008-09-02 20.00
Måste bara berätta vad som hänt idag.
Efter jobbet gick jag en runda med alla tre. Det var en runda på ca 40 min. Jag gick över vår "appellplan" på vägen hem. Lillan hoppade i vår lilla hundbassäng som var bottenfylld med vatten. Åhh så skönt att svalka sig. När vi kom in satte jag igång att bryna köttfärs till middagen.

Tyckte att Agnes betedde sig lite konstigt. Hon nös och frustade.......Jag tittade lite närmre på henne. Det stänkte blod om hennes nysningar. Jag stängde av värmen på spisen och torkade henne om nosen. Det kom lite blod från ena nosborren. Hon lugnade sig lite och la sig. Jag ringde veterinärsstationen här i Nättraby men den var stängd. Eftersom det var matdax även för hundarna tänkte jag att jag provar att ge dem mat. Agnes åt som vanligt. Hon började nysa och frusta igen och blodet stänkte. Jag ringde Djurkliniken i Lyckeby. Som tur var svarade de och det visade sig att de har öppet till 21.00 i kväll. Vilken tur. Troligtvis har det fastnat något i nosen på henne.

Jag åkte ut dit med henne. Veterinär Nina tittade på henne. Jag förklarade hur det förhöll sig och dessutom att hon ska ställas ut på Öland i helgen. Det innebär att om hon måste sövas så kan hon inte ställas ut då det klassas som att hon är drogad. Det måste gå minst 14 dagar från sövnig till utställning. Ja det är som det är tänkte jag. Vi ska titta på henne först sa Nina. Hon tittade på henne och hallååååå ser du, sa hon. Jag ser ett grässtrå sticka ut en liten bit ur den högra nosborren. Vi kan försöka ta ut den med en pincett, sa Nina. Men då måste Agnes vara alldeles stilla så att inte grässtrået går av för då måste vi söva och plocka ut det. Jag höll hårt i Agnes, vi kämpade en liten stund och Agnes var fantastiskt duktig. Så fick Nina ett ordentligt tag i strået och gissa vad som kom ut - ett jättelångt grässtrå i min lilla Agnes nos! Det var säkert 10-12 cm och HELT. Åh vilken lättnad. Nina fick en kram, vilken duktig veterinär.
Detta kan bara inte hända, och vilken tur sedan att det var öppet på Djurkliniken. Detta brukar hända katter ibland sa de men nästan aldrig hundar. Nu sover Agnes sött i min säng. Vi hörs.

2008-08-09 20.11
Då var utställningen i Ronneby över. Harpo blev placerad tvåa igen.....attan också. Han var ju så fin idag. Helena hjälpte Sandra att styla honom igår kväll. Men så är det. Kritiken han fick var att han skulle ha lite kraftigare bröst.....funderar på silikon Han rör sig också lite trång fram. Annars så har han "korrekta proportioner, maskulint huvud, bra kondition och bra "topline".
Vi försöker igen på utställningen på Öland 6-7 september.

Agnes blev Bästa juniortik 2:a med CK! Yes! "Trevlig tik, feminint huvud, korrekt topline, bra kropp, excellent bröst för åldern (slipper silikon..) bra vinklad, rör sig mycket bra och korrekt svans."
Ska "vila helg" nu. Vi hörs.

2008-08-06 20.00
Längesedan jag skrev nåt nu........
Det har varit mycket jobb - långa dagar. Det är ju semestertider och då har vi som mest att göra med ekonomi. Mycket turister på Vasa- Sjöhistoriska- och Marinmuseum.
I eftermiddags har vi hjälpt Carolin att inhandla varor o sånt till caféet som hon öppnar på måndag i Bowlinghallen i Karlskrona. Det är mycket att planera o tänka på och inte minst att städa.

Det gick jättebra med Agnes på sjön. Hon satt så stilla o fint i båten. Vi var ute två nätter och hon fann sig snabbt. Tyckte väl det var lite obehagligt att gå på bryggan första gången och det var heller inte roligt att hoppa ombord på båten som Grace gör. Väntar hellre på att husse eller matte bär ombord henne eller bär henne ut på bryggan. Grace är däremot mycket djärvare. Hon har bara fiskar i huvudet. Är hela tiden vid vattenbrynet o jagar.......knasigt......

Båda Garce små söta pojkar har fått det jättebra! De verkar också trivas med varandra - mattar och valpar.
Linus är Gotlands Linslus tror jag. Han verkar vara mycket omtyckt och är kändis på Gotland enlig matte Yvonne. Yvonne tycker att han är busig. Han har förkärlek, inte bara för mattar, utan också för mattor (!) och älska att bita på skåp. Böcker är tydligen också väldigt intressanta. Har strimlat några sidor i en del .......puh..... Jag kan bara säga "det blir bättre" om nåt år eller så (hi hi).

Lukas är liksom sin bror förtjust i böcker. Lukas verkar vara en väldigt klok liten kille. Han var rumsren väldigt fort. Matte Ingrid meddelar att hon och Lukas har det jättebra och trivs förträffligt med varandra. Detta känns förstås toppen som uppfödare att veta att valparna har det bra.

På lördag är det hundutställning i Ronneby. Vi ska ställa Harpo o Agnes så det blir Spa på fredag.
Vi får se hur många priser vi tar hem (fniss).

2008-07-09 22.15
I lördags hade vi cavalierträff hemma hos oss. Det var jag, Thea och Helena som anordnade detta i Cavaliersällskapets regi. Vi hade "prova på" stationer med agility, kontaktövningar, hinderbana, utställningsträning och pälsvård. Det var himla varmt så hundarna och dess mattar/hussar orkade inte testa så mycket med testade det de ville. Det gick åt mycket vatten. Vi började träffen kl 10.00 och inledde med att släppa lös alla hundarna (de som ville). Det var häftigt att se ca 35 hundar lösa och iakta deras beteende. Det gick jättebra. Därefter fick var och en prova på den/de stationer de ville. Pälsvården var nog det som var populärast tror jag. Kl 11.30 fikade vi med egen medhavd fikakorg. Mycket cavaliersnack blev det naturligtvis. Ca kl 13.30 var träffen slut. Vi hann få ned tält och allt innan det började regna. Vi hade jättetur med vädret. Det verkade som alla trivdes och träffen blev väldigt lyckad. Blekinge Läns tidning var och gjorde ett reportage också.

Nu har jag bara några dagar kvar på min semester =(. I morgon ska vi äntligen ut med båten första gången denna sommar. Det har inte funnits tillfälle eller så har vädret inte varit bra för tidigare sjötur. Nu är det bara att hoppas att vädret är OK i morgon. Det blir premiär för Agnes. Få se vad hon tycker om sjön. Grace älskar sjölivet.

2008-06-30 22.30
Thea, Helena och jag har träffats i kväll för att planera inför Cavalierträffen på lördag. Programmet innehåller: Prova på; agility, olika lydnadsmoment, kontaktövningar, utställningsträning, pälsvård, tipspromenad och social samvaro. Det ska bli spännande! 26 hundar anmälda hittills.
Thea o Helena hade sina hundar med sig och de fick springa av sig på planen. Så häääärligt att se!
11 st fria cavalierer i varierande åldrar (med EN stolt herreman, Ville).

Boråsutställningen avklarad. På lördagen på SCKCS utställning var det 91 hundar anmälda, därav 10 juniortikar. Agnes fick 1:a med placering 5 i konkurrensklassen. På söndagen i SKK's regi var det 68 cavvar anmälda och därav 11 juniortikar. Agnes fick slät etta.

2008-06-27 14.00
Trist semesterväder. Hoppas det blir bättre de återstående två veckorna.

Det är tomt efter valparna men jag vet att de har det jättebra. Har haft kontakt med Ingrid och Yvonne och valparna är jätteduktiga och MYCKET omtyckta av alla.
I morgon bitti åker Göran och jag till Borås tillsammans med Thea för att ställa ut Agnes och Thea ska ställa Tuva. Det är utställning både lördag o söndag. Ska bli kul att komma iväg lite.

2008-06-19 18.00
Besiktning, chippning o vaccination av valparna gick jättebra. De små gossarna charmade naturligtvis veterinär Karin Råberg på Blekinge Djurklinik och hennes assistent. Två små friska o duktiga små hanvalpar. Grace hjärttest var också ua.

Lövmarknaden klarade vi av på en halvtimme och därefter åt vi en jättegod lunch på Michelangelo, handlade på Citygross och var hemma igen vid ett-tiden.

Linus matte, Yvonne, kom vid tre tiden och fick äntligen se sin lille vän "live". Linus får en underbar matte och kommer säkert att få det jättebra. Hon hämtar honom på måndag för att åka vidare till Gotland.

2008-06-18 00:15
Rättelse - Yvonnes pappa bor INTE i Karlshamn (jag hade missuppfattat). Han bor också på Gotland men har bott i Karlshamn på 50-talet. Däremot har de släkt i Karlshamn som de firar midsommar tillsammans med.

I morgon bitti ska vi besikta valparna o hjärttesta Grace. Sedan åker vi till Lövmarknaden en stund och på em kommer Yvonner o hälsar på.

2008-06-13 21.15
Nuuuu äntligen semester!!! I 4 veckor. Första veckan ska jag BARA vara med mina valpar o övriga hundar. Är alldeles själv hemma med dom. Ska bli häääärligt. Göran börjar sin semester veckan efter och Patrik jobbar ytterligare nån vecka. Carro o Sandra börjar sommarjobba då också.

På torsdag den 19/6, dagen före Midsdommarafton (Lövmarknadsdagen), kommer Yvonne och hälsar på sin lille Linus. Därefter åker hon till Karlshamn för att fira Midsommar tillsammans med sin pappa som bor där. På måndagen den 23:e hämtar hon sin lille vän =(((. Lukas blir hämtad på tisdagen av matte Ingrid från Bromölla =(((...........Detta blir inte lätt.....

På lördagen därefter, alltså den 28/6, åker vi till Borås för att delta på 2 utställningar med Agnes. Agnes har tappat päls tyvärr men vi får se hur det går. Vi ska bo på hotell o ha det mysigt och åka husbil upp tillsammans med Thea.

Jag ska försöka ta lite bilder i morgon och lägga ut. Valparna har blivit riktiga tuffingar nu. Springer ut o in, upp och ned för altantrappan och busar o stojar. De är riktigt häääärliga.

2008-06-07 22.45
Vilken sommar! 25 grader varmt och inte en droppe regn på flera dagar. Lite vatten kan ju förstås behövas nu men bara på nätterna......fniss. Hoppas det blir så här vackert hela sommaren.

Det är en underbar tid att ha valpar på. De är ute mest hela dagarna nu och springer fritt på vår tomt, under vår uppsikt naturligtvis. Vi har hela tomten inhägnad. När de kommer in och har busat eller sovit en stund gnyr de och springer mot dörren för att komma ut och göra sina behov! Valparna är ju inte ens 6 veckor fyllda men är väldigt duktiga och framåt.
Nu får de vara i hela övervåningen och just nu har de intagit Lillans stora korg som jag har bredvid min säng. Hmmm, Lillan är inte så förtjust i det men har lagt sig på golvet i stället. Annars har valparna en korg i hallen intill vårt sovrum som de brukar sussa i.

Jag har tagit en del foto och filmat idag . Det är inte helt lätt att få bra bilder. Valparna är ju såååå livliga......
I går hade vi gäster och gissa om valparna blev pussade på och gosade med!
I torsdags kväll besökte min systerdotter som är 7 år och hennes bror som är 14 med sina föräldrar oss en stund. Oj oj oj, Cissi satt på golvet på altanen med valparna i knäet nästan hela tiden. De busade lite först men sedan somnade de i hennes knä när hon klappade dem så försiktigt. Det är så mysigt med barn som är så varliga med djur. Det är bra att valparna får umgås med barn så tidigt som möjligt men självklart under uppsikt av någon vuxen. Nä, nu orkar jag inte skriva mera. Har suttit vid datorn för länge nu känner jag i axlar o rygg. Det tar ju en stund att ladda ner bilder o filmer och välja ut det bästa och sedan lägga in på sidan.....puh....... Godnatt!

2008-05-29 20.12
Har varit på Vaxholms Kastell i två dagar i tjänsten. Det var en fin upplevelse. Vi hade konferens och övernattade på vandrarhemmet där. MEN jag missade 2 dagar i valparnas utveckling. Det gör faktiskt jättemycket. De är såååå mysiga nu. De har börjat leka med varandra. Jag har gjort inomhushagen större så de har lite mera plats för sina akrobatiska övningar. I helgen ska de få vara ute mest hela tiden om det är fint väder. Grace är bara hos dem nu när hon känner att de behöver mat. Igår testade jag att ge dem uppblött foder. OJ oj oj vad lille Amadeus blev förtjust. Linus - nja - det finns ju bättre föda.......

2008-05-25 20.35
En underbar Mors dag har jag fått av mina barn! De lagade Tacos här hemma och gjorde tårta. Jag kunde bara ligga i min solstol och beundra valparna. Hoppas det blir en tradition...hi hi....
Valpkillarna va ute för första gången i går. Det var lite otäckt att gå ner i gräset tyckte Amadeus men till slut så kravlade han sig ut. Lille Linus är lite tuffare, han bara "stövlade" iväg. Det är en skön tid som jag har förmånen att ha mina valpar.
Nu knappar Amadeus in på Linus viktmässigt. Linus väger nu 1190g och Amadeus 930g. De börjar gilla nötfärsen mer o mer. Lapa välling - nä det är inget vidare när mamma har så god mat......
I går hade vi valpintresserade på besök. Jodå, de smälte. Lille Amadeus ska flytta till Bromölla. Linus är tingad sedan länge och han ska bli gotlänning. Nya bilder är inlagda på valparna och på Harpo.

2008-05-23 22.00
Jag har bytt webbhotell till ONE.com för att få mera utrymme så jag kan lägga in flera bilder. Hoppas allt ska funka nu.
Valparna är redan 4 veckor på måndag! Tiden går så fort. De har börjat leka med varandra och studsa runt i valphagen. Linus väger nu 1150g (!) och lille Amadeus 880g. Det är så roligt att studera dem. De utvecklas så otroligt fort. Om det är varmt o fint i helgen ska de få vara ute en stund i en hage. Nya bilder kommer.
Just nu spelar näktergalen utanför vårt sovrumsfönster. Det är så härligt tycker jag. Det är en underbar tid nu. Både i naturen och inomhus i valp-hundvärlden.

2008-05-18
Idag har valparna smakat på nötfärs. Det var så roligt att se de små försöka snutta i sig detta. Amadeus fick smak på det men Linus - näää det är godare med mammas mjölk. Linus har gått om Amadeus i vikt så det bara knakar. Han väger 940g medan Amadeus väger 765g. Naturligtvis vill de ha samma tutte men den ene av dom får ge sig och ta det näst bästa. Nu ska de få smaka på lite nötfärs varje dag och när de helt går på alla sina fyra ben så ska vi se om de vill lapa i sig lite "välling". Snart ska de få flytta ur valplådan och vårt sovrum. Än så länge håller Grace dem rena men det vill och kan hon nog inte göra så länge till, så det blir tidningspapper och hage med bädd.
I går var Thea och jag i Hässleholm på nationell utställning med Agnes och Theas Tuva. Agnes fick rött band (1:a) med HP i juniorklassen. Hon fick jättebra kritik. Nya bildet kommer så småningom.

2008-05-13
Nya bilder inlagda på valparna.

2008-05-13
Stackars Grace, hon har haft mjölkstockning. De bakre juvrena var stenhårda och jättestora. Vi fick hjälpa Grace genom att massera, varma handdukar och urmjölkning. Valparna ville inte äta. De har gått ner i vikt men börjat äta så sakterliga igen. Tur att de har att "ta av". Lille Amadeus fick magknip av ersättningen i går. Uhhhhh va han skrek den lille. Magen var som en golfboll. Jag masserade och tröstade, efter någon timme släppte det. Stackarn - det var så hemskt att höra hans hjärtskärande skriii......... Nu i skrivandets stund är det lugnt. Pojkarna sover och Grace har tagit sig en runda i trädgården tillsammans med Agnes. Grace juver är nu åter igen mjuka o fina.

2008-05-11
Underbart sommarväder har det varit i Blekinge denna Pingsthelg. Vi har bara njutit av vädret och självklart våra hundar. De små killarna har börjat öppna ögonen nu. De är inte helt öppna men de ha fått skymta det verkliga livet lite grann än så länge. Jag har varit lite orolig för att de är lite snörvliga men efter att ha pratat med Anett så lugnade jag mig. Valparna är lite "snörvliga" och det är inget farligt. Skönt att höra men i alla fall........de har hunnit bli 13 dagar nu.

2008-05-07
Yhhhh, va de växer grabbarna. Idag är de 9 dagar och båda väger 750g! De mår som prinsar och är supersöta. Det börjar bli varmt i valplådan så Grace går oftare och oftare därifrån och ut en runda eller bara lägger sig på golvet. Vi har ju fått sommarväder! Dryga 20 grader! Snart öppnar de sina ögon och börjar höra. Då blir det nog fart i lådan.......
I går var Agnes och jag och utställningstränade. Det är bra att träna tillsammans med andra okända hundar. Det gick ganska bra tycker jag.

2008-04-30
Valborgsmässoafton. I dag är våra små valppojkar, Amadeus och Linus, 2 dagar gamla och har ökat till 400 resp 350g. De är så underbart fina och vältecknade. Jag är verkligen jättenöjd! Det är så härligt att höra dom snusa o sutta vid sidan om min säng. Grace är en jätteduktig mamma. Nåde den katt eller hund som kommer för nära valplådan, de jagas iväg fortare än kvickt. Det börjar bli lite ont om plats på mitt gratis webbhotel. Måste nog skaffa mera plats. Har bara Telias gratishotell. Ska nog välja one.com.

Så här mysigt har vi det.


2008-04-22
Är på bättringsvägen. Ska jobba i morgon.
Nu är det bara ca 5 dagar kvar till Grace nedkomst. Carolin kommer att vara hemma och se till hundarna när vi är på jobbet. Bild på Grace idag.

2008-04-17
Influensatider. Göran har varit sjuk i en vecka nu och jag började igår.
Usch, typiskt. Skulle gå på kurs i morgon men det ser ut som jag missar den.

Det bor någon/några i Grace mage!!!!! Jag har känt diffusa kickar! Förmodligen är det inte så många valpar. Det är bara bra med tanke på att det är första gången för Grace (och oss). Vi får hoppas att allt går bra nu. Det är ca 10 dagar kvar.

2008-04-09
Viktmeddelande - Grace väger nu 9,8 kg! Hon har gått upp 1,8 kg.
Nu är det mindre än 3 veckor kvar. Spännande...... Har inte känt några sparkar ännu. Magen kommer nog att växa mycket nu. Jag har ökat fodermängden och bytt till Royal Canins "starter" som även Agnes får av för att hon också ska öka i vikt. De har fällperiod nu och pälsen bara rasar av. Särskilt Agnes päls är tunn och glanslös. Måste få henne i hull till utställningen i Hässleholm i maj.

2008-04-03
Nu har Grace gått upp 1,3 kg sedan hon parades. Hon är inte lika rask när vi är ute på planen eller när hon ska gå uppför trappan från nedervåningen. Är hungrig hela tiden och säger ifrån lite mera nu när Agnes blir för jobbig. Har börjat ge alla tre rå ungnötslever i maten. Åhhhh, de bara älskar det.....
Vi har fått inbjudan till fortsättningskurs för Agnes med början i maj.
Sandra ska fortsätta agilitykurs med Harpo nu i april.

2008-03-30
Grace ökar i vikt - hon är med största sannolikhet dräktig.
I dag har det varit en familj här för att hälsa på lilla Grace. De är jätteintresserade av en liten valp från henne. De har länge hållt koll på min sida för att äntligen få veta att Grace löpte och är parad........ så nu hoppas vi att allt går vägen så de till sommaren kan hämta en liten mini- Grace- sötnos. Men man vet ju aldrig allt kan hända.
Härligt väder har det varit idag. Har räfsat bort löv från rosenrabatten och satt lite penseer - äntligen vååååår!
I morgon åker jag på tjänsteresa till Söderköping i två dagar.

2008-03-24
Agnes blev bästa valp i sin grupp och Harpo blev 2:a i ÖKL. Det var mycket riktigt SVINKALLT. Agnes frös och skakade som bara den när hon inte hade sitt täcke på sig och låg i vårt knä. Nä, det är inget vidare att ställa i kalla ridhus. Det blev ingen resa till Ljungbyhed idag på uppfödarträff. Thea och jag tyckte att vädret var lite vanskligt så vi avböjde detta. Det var på sätt och vis också ganska bra för jag fick en del gjort hemma idag.
Inget nytt om Grace. Det är bara att vänta o se......

2008-03-19
Så närmar sig en härlig ledighet och vinter ska det tydligen bli, usch, det kunde vi vara utan nu.
Agnes och jag var på Brukshundsklubben i går och gjorde klart Hundförarbevis I.
Vi hade platsliggning i en halv minut, kvar. Det gick jättebra. Vi har tränat med hjälp av klickern. Tänk vad det är effektivt. Nu utställningstränar vi också.
På söndag är det inofficiell utställning i Bräknehoby i Labrador Blekinges regi.
Vi har anmält Harpo och Agnes. Utställlningen äger rum i ett ridhus. Där brukar tyvärr vara svinkallt och underlaget är ju inte det bästa men det kan ju vara en
bra träning.
Grace? Jo, hon har ökat ett halvt kilo på tre veckor! Antingen är hon dräktig eller
så lurar hon oss och är skendräktig. Första gången hon löpte den lilla fian blev
hon skendräktig men då ökade hon inte i vikt utan tuttarna blev större. Nu ökar hon i vikt men tuttarna har inte blivit större. Däremot Agnes, hennes tuttar har blivit större efter löpet.... kanske hon är skendräktig......
I alla fall så är Grace "annorlunda" slöare, hungrigare, keligare.........
Det är bara att vänta och se, det är tre veckor sedan vi parade.

2008-03-11
Grace har ökat i vikt - 300 gr på 2 veckor! Hon får inte mera mat än vanligt men
om hon har möjlighet snor hon till sig allt vad hon hittar så hon kanske har fått
i sig av de andras mat när jag inte har sett på....... det vet man aldrig. Hon är också ännu "coolare" än vanligt. Det är bara att avvakta och se...........

Har varit på hjärtkoll med Harpo i kväll. Resultatet var UA.

2008-03-05
Grace och Agnes har haft "fullt upp" med varandra nu sedan Grace kom hem från sin kavaljer i fredags. Grace accepterar inte Agnes hela tiden utan säger snällt ifrån när hon tycker att det räcker. Grace är nästan för snäll, det är så att man tycker synd om henne när Agnes går lös. I alla fall så har Grace en ENORM aptit
nu. Hon vill gärna ha Agnes mat också. Hon skyndar allt vad hon kan att äta upp sin ranson så att hon kan gå lös på Agnes mat. Det gäller att passa, Agnes är inte så matglad just nu så hon lämnar gärna..... Grace har blivit lite slöare ocså tycker jag. Ja vi får väl se hur det utvecklar sig. Spännande är det i alla fall.

2008-02-27
Grace är nu parad. Då är det bara att vänta och se om det lyckats. Vi hämtar hem henne på fredag. Det känns onekligen lite tomt här hemma.
Lilla Agnes löper för första gången. Hon är jättelöjlig nu. Hon som annars älskar
sin mat äter den inte alls längre. Hon vill ha Grace "vuxenmat" i stället. Hon skäller för ingenting (typ PMS) är irriterad och bäddar (i våra sängar) utav bara attan. Inget kul är det att ha tikskydd på heller, hon tittar moloket på mig som hon skäms.

2008-02-23
Agnes blev placerad 1:a med HP tikar 6-9 månader och blev sedan BT2. Bedömning: "Bra storlek o proportioner, tilltalande fem huvud med bra detaljer,
fin överlinje, tillr kropp, bra kors + svans. Passande benstomme. Rör sig i bra
steg. Utmärkt päls. Trevlig och välpresenterad." Domare Elisabeth Spillman.
Se bildkollage från utställningen.

2008-02-22
Idag har vi lämnat lilla Grace till Anett på Peach Passions kennel för att para henne med casper. Vi får se hur det går.
I morgon åker vi på valputställning i Hässleholm med lilla Agnes. Har precis badat och fönat henne.

2008-02-16
Nu löper Grace! Hon började förmodligen i går, i alla fall "synligt". Jag har nu
också äntligen valt hane. Det är en jättefin blenheim hane som bor i Skåne. Få se om de fattar tycke. Nu ska vi ut i skogen och promenera i det fina vädret.

2008-02-10
Vädret har varit härligt denna helgen. Varit i skogen och promenerat. Inget nytt - inget löp ännu :(

2008-01-30
Har tillbringat många timmar framför datorn med att titta på hanar och gjort provparningar. Ska välja hane åt Grace nu. Det finns jättemånga fina hanar så
det är inte lätt att välja. Om det går som planerat ska Grace löpa i februari-mars och då kanske det kan bli småttingar i april/maj.

Agnes utvecklas så fint. Hon är en underbar liten tonåring. Vi har haft lite tur i oturen. Göran har varit sjukskriven för två besvärliga fotoperationer sedan i september så han har varit hemma och skött "marktjänsten". Jag menar fått
Agnes rumsren. I alla fall nästan rumsren. Det är ju inte så lätt att hoppa omkring på kryckor och försöka hinna släppa ut och in hela tiden.
Ibland händer det att lilla fröken uträttar sitt behov i hallen men det är bara om det är FÖR regnigt och blåsigt ute. Det är ju inte så kul att bli blöt......
Just nu ligger Agnes o Grace i våra sängar och gnager på var sitt hundtugg. Lillan har precis gnagt färdig på sina TVÅ så nu ligger hon på golvet och vilar.

Grace uppfödare, Niccelia´s kennel, har i natt fått en kull valpar. Jag och många med mig, har med spänning följt med i hennes Dagbok. Det blev 2 pojkar och 2 flickor. Jättebra läsnig.

2008-01-20
Agnes var jätteduktig på att spåra. Vi la två spår och hon tog dem med galance.
Vi var bara tre hundar så det gick ganska snabbt och vi hade en himla tur med vädret.
Vi satt i solen (!) och fikade. Det var väldigt längesedan det var sol i denna delen av landet. Nu gäller det bara att inte tappa stinget. Ska försöka lägga nåt litet
spår i veckan. Körde lite agility med Grace när jag kom hem. Hon bara ÄLSKAR det.

2008-01-19
Idag har det blåst som attan. Har varit ute med alla fyra på åkern så de fick springa av sig ordentligt medan jag själv "stavade".
Jag håller nu på att titta på hane till Grace. Det är inte så lätt. Det tar lite tid att
gå igenom, kolla linjer osv. Få se vad det blir. Grace löper förmodligen i februari - mars.
I morgon ska Agnes och jag spåra för första gången. Hoppas vädret inte blir för jäkligt. Funderar på att göra om sidan lite grann. Kanske ändra färger och sånt enkelt.

2008-01-07
I morse på måndagsmötet på jobbet blev jag rejält överraskad. Mina arbeskamrater hurrade för mig och jag fick en present från min arbetsgivare - en JÄTTEFIN vas av Ulrica Hydman-Vallien samt ytterligare en present av mina
närmsta arbetskollegor - en ost- och vinkorg. Känns jättehärligt! Ska provmumsa på osten redan i kväll.

2008-01-05 Trettonafton
Nytt år igen. Har jobbat on, to, och fredag. Genomförkyld IGEN! Tvekade om jag verkligen skulle ge mig ut till Brukshundsklubben idag. Men jag körde ut trots en stickande näsa, ett intensivt rinnande öga och nysningar som jag aldrig har nyst förr.....försökte göra valpkurs "uppkörning". Allt gick jättebra utom att Agnes
skulle ligga kvar i kopplets längd i 30 sek. Jag är nöjd ändå. Det var ju trots allt en intensivkurs och bara 2 hundar av 10 klarade det. Det blir ny test i mars. Vi ska göra spårövningar snart och veterinärträff på onsdag sedan är valpkursen slut
och jag ska anmäla till fortsättning till våren.
Har ev lite planer på att själv gå instruktörsutbildning men vet inte om jag mäktar med....först ska jag gå fortsättning med Agnes och jag planerar ju valpar på Grace till våren sen får vi se.