Grace valpning 2008 kull B

kl 17.30
Allt lugnt. Har sovit lite. Städat osv. Tack till alla som hört av sig och stöttat under Grace förlossning. Det kunde gått riktigt illa om vi inte åkt till veterinären och hjälpt Grace med den stora valpen. De två andra killarna hade hon inga problem att få ut när förlossningsarbetet väl startat.

kl 12.00
Har precis kommit hem från veterinären. Grace orkade inte få ut den sista valpen. Hon hade inte tillräckligt med värkar. Efter 2 värkstimuleringssprutor och mycket slit kom det till slut ut en stor fin kille som vägde 344g! Den hade ett jättehuvud så det var inte så konstigt att inte Grace kunde få ut den. Det var knappt Grace, veterinären och jag kunde få ut huvudet. Valpen levde ett tag men orkade sen inte mera. Den hade ju fått sitta fast ett tag. Jag har aldrig sett en så stor cavaliervalp. Nu är vi i alla fall hemma och den lilla familjen ligger i valplådan. Äntligen kanske det blir lite lugn och ro för valparna och Grace. Ska sova lite snart.

kl 08.25, Vi väntar på en valp till. Har ringt veterinären som röntgade för att få bekräftat att det är en till. Jodå det syns tydligt så vi ska vänta och se lite till. Grace ligger hos valparna en stund och sedan hässjar hon och vandrar fram o tillbaka. Dricker mycket och kissar mycket.

kl 05.50 En kille till 214g, även han vältecknad med en liten sidospot.

2008-12-17 kl 04.25 Första valpkillen har anlänt. 270g. En liten vältecknad krabat.

kl 23.15, Grace är jätteorolig. Far av och an från bädd till bädd och vill ut och kissa hela tiden. Det har även kommit lite slem från vulva. Det blir nog inte mycket sömn i natt misstänker jag. Hoppas nu inte att valparna är så stora som förra gången då Grace hade det jobbigt.

kl 20.45, Grace ligger på rygg i valplådan och vilar. Inga värkar ännu. Det verkar dröja.

kl 18:00, Inget har hänt ännu.

2008-12-16 kl 16:00

Grace har varit "på gång" sedan i morse. Tempade henne tidigt i morse och då var det nere i 37,1. OK då blir det idag eller i natt tänkte jag. Jag väckte Göran och informerade honom så att han håller koll och ringer mig så fort det närmar sig. Det var inte lätt att koncentrera sig på jobbet kan jag säga. Men det hände inget under dagen mer än att hon bäddade som en galning i valplådan. Nu ligger hon och flämtar...........jag återkommer.

2008-12-14 kl 18:40

Det börjar närma sig förlossning. Kanske tidigast i morgon. Vi får se.
Foton är tagna för en stund sedan.